Vaskemaskine med tørretumbler – Test og priser

En vaskemaskine med tørretumbler kan spare dig for plads i dit hjem, men kan du også spare penge?

> > > Se stort udvalg i vaskemaskiner med tørretumbler < < <

Her fortæller vi om udvalgte modeller, testvindere og priserne på dem, men vi ser også på fordele og ulemper ved en vaskemaskine med tørretumbler og finder den billigste og mest energirigtige maskine, inden vi kommer med vores anbefaling.

To i én

Det er både smart og praktisk med en vaskemaskine med tørretumbler. Man putter sit tøj i, tager på arbejde og når man kommer hjem, kan man hive rent og tørt tøj ud af maskinen.

Du slipper for at have to maskiner stående og bor du på lidt plads, er det ganske rart at samle en vaskemaskine og en tørretumbler i én maskine.

Men hvad med kvaliteten? Og energiforbruget? Og prisen?

Kan det betale sig?

Der er en grund til, at de fleste vælger både at have en vaskemaskine og en tørretumbler stående. For det første skal man kun udskifte én maskine, hvis noget går i stykker. For det andet er der alt andet lige plads til mere teknik i to maskiner. Og for det tredje så er det langt fra hver gang man vasker, at man også vil tørre tøjet.

Kvalitetsmæssigt kan en vaskemaskine med tørretumbler ikke måle sig med to separate maskiner, men næsten.

Vaskemaskinen med tørretumbler vil have en lavere centrifugehastighed og/eller en mindre tromle. Et eller flere steder bliver producenterne nødt til at gå på kompromis for at få plads til begge maskiner.

Maskinerne er dog blevet meget bedre i de senere år, hvilket hænger sammen med, at elektronikken fylder mindre og mindre.

Energiforbruget er lavere end to maskiner og der er flere vaskemaskiner med tørretumbler, der har samme flotte energimærkning som enkeltstående maskiner, nemlig A (som er det bedste).

Så er der prisen. Vi har fundet maskiner fra 4.000 kroner og op til 12.500 kroner, men der er ikke nødvendigvis tale om, at jo mere du betaler, jo mere kvalitet får du.

Testvinder 1

Miele vaskemaskine med tørretumblerFirmaet Miele er den klare testvinder inde for vaskemaskiner i år, selvom det handlede om enkeltstående vaskemaskiner.

Firmaet producerer til gengæld også en vaskemaskine med tørretumbler, som er energimærket A.

Det største minus er prisen, som ligger på hele 12.500 kroner, og så det faktum at maskinen kun kan rumme 5,5 kilo tøj (hvilket er det laveste i forhold til de maskiner, vi har fundet).

Ellers gør maskinen ikke meget væsen af sig og prisen virker urealistisk høj.

Testvinder 2

AEG vaskemaskine med tørretumblerI en test foretaget af forbrugerbladet TÆNK finder vi en maskine med tørretumbler, som er den klare testvinder blandt 11 forskellige modeller. Modellen hedder AEG Electrolux L 16850a.

Det eneste negative er ifølge eksperterne, at den larmer en del under centrifugeringen, men når prisen ligger på omkring 6.000 kroner, så er det måske til at leve med.

Den kan rumme 7 kg tøj, er energimærket A og har 1600 omdrejninger i minuttet, når den centrifugerer, ligesom den ovenstående model.

Det er et rigtig godt køb og du finder blandt andet maskinen hos WhiteAway.com.

Prisvinderen – den billigste vaskemaskine

Billig vaskemaskine med tørretumblerSer vi bort fra de tests, der er foretaget af forbrugerbladet TÆNK og kigger på det generelle prisniveau for vaskemaskiner med tørretumbler, så er den billigste maskine med energimærke A til at købe for 4.000 kroner.

Den har plads til hele 8 kilo tøj, men den har ”kun” 1400 omdrejninger, når den centrifugerer. Se den her.

Vores anbefaling

Hvis du har besluttet dig for at købe en vaskemaskine med tørretumbler, så er det fordi, du har brug for én maskine og måske ikke har plads til to.

I det tilfælde vil vi anbefale dig at købe den ovennævnte testvinder til 6.000 kroner (og måske endda se om du kan få den på udsalg til en billigere pris).

> > > Se stort udvalg i vaskemaskiner med tørretumbler < < <

Hvis du har plads til to maskiner, men synes det er smart at have dem samlet i én maskine, så lad være.

Det kan godt være det er smart, men du kan løbe ind i øgede udgifter til reparation med tid. Prismæssigt er det også væsentligt billigere at købe en ny tørretumbler separat i stedet for en ny integreret maskine.

TAGS: AEG kombi vaskemaskine , Billig vaskemaskine med tørretumbler , Miele kombi vaskemaskine

Mikael har mange års erfaring indenfor renovering og istandsættelse af huse og haver. Hans styrke ligger i research, samt at omsætte denne til brugbare resultater. Med mere end 400 artikler bag sig, ved han hvad han taler om og kan formulere det i et forståeligt sprog.

Kommentarer

Kontakt brevkassen

Har du et problem eller spørgsmål omkring et emne indenfor hus og have, så kontakt vores brevkasse.

Skriv til brevkasse

5 Kommentarer på Vaskemaskine med tørretumbler – Test og priser

 1. Knud Haugmark siger:

  Testvinder 2

  I skriver:
  “AEG vaskemaskine med tørretumblerI en test foretaget af forbrugerbladet TÆNK finder vi en maskine med tørretumbler, som er den klare testvinder blandt 11 forskellige modeller.

  Det eneste negative er ifølge eksperterne, at den larmer en del under centrifugeringen, men når prisen ligger på omkring 6.000 kroner, så er det måske til at leve med.”

  Jeg kan ikke se på forbrugerrådets hjemmeside, at de har lavet en sådan test. Vi du være venlig at sende den til mig.
  På forhånd tak

 2. Knud Haugmark siger:

  I angiver heller ikke hvilken model, der er tale om. Kunne I være lidt mere specifikke

 3. Mikael siger:

  Hej Knud, tests på Taenk.dk skal du købe dig til, så dem kan vi ikke sende til dig.

  Vi beklager at vi ikke havde fået modelnavnet med i teksten. Det er rettet nu. Der er tale om en AEG Electrolux L 16850a.

 4. T. Hansen siger:

  Tænker, at det må være enormt tidsbesparende med vaskemaskine og tørretumbeler i én enhed… så du slipper for at slæbe tøjet fra vaskemaskinen over i tørretumbleren 4-5-6 gange om ugen året rundt. Det må, som jeg ser det, være en af de største fordele. // Det kræver selvfølgelig, at du har sorteret tøjet i ‘må tumbles’ og ‘må ikke tubles’ tørst!

 5. Else Marie Brask siger:

  Hvilken vaskemaskine med tørretumbler er pt bedst.
  - vasker rent.
  - mest økonomisk i brug
  - til rimelig pris.
  (Miele, er jo nok den bedste, men også pæn pris – så den næstbedste)
  Hvad med Samsung?
  MVH
  Else Marie