3 lette tips til at personliggøre din have

I disse travl-frie sommermåneder er der fuld lejlighed til at afsætte tid af til at ordne have.

Men det kan være vanskeligt at vide, hvordan man kan sætte sit eget personlige præg på haven, så derfor vil vi præsentere 3 forskellige ideer til, hvordan din have kan blive mere unik og personlig.

Hjemmedyrkede råvarer

Der er et hav af forskellige frugter og bær, som du med fordel kan plante i din have.

Dit valg af frugttræer eller bærbuske giver dine besøgende en ide om, hvad du nyder at spise i den varme sommersol, og det er med til at gøre din have personlig. At kunne plukke friske bær og frugt direkte fra et træ, danner rammen om en hyggelig og autentisk atmosfære.

Du vil opleve, at det spiselige element i haven, vil give noget liv og energi, som vil smitte af på personerne, der er i blandt.

Minikøkkenhave

Ydermere kan du med fordel også implementere en minikøkkenhave, hvori du dyrker dine absolut yndlingskrydderurter som for eksempel basilikumblade og rosmarin.

Efterhånden som du vil opdage de mange sociale og økonomiske fordele ved at have adgang til krydderurter i baghaven, kan du udvide din køkkenhave med fødevare som kartofler og rabarber.

På denne måde formår du samtidig også at personliggøre dit køkken, og kan begynde at lave økologiske måltider til dig selv, og dem du holder af.

At være selvforsynende bare på nogle få råvarer, viser din interesse for økologi og bæredygtighed, hvilket også er et præg at sætte på den personlige have.

Byg-selv projekt

Den bedste måde at personliggøre sin have på, er naturligvis at bygge noget selv.

Det kan lyde meget skræmmende at begive sig ud i et byg-selv-projekt i haven, men det kan faktisk gøres forholdsvis let med nogle få guidelines, du kan finde online eller hos din lokale kæde af byggemarkeder.

En af de ting du nemt kan bygge uden erfaring indenfor håndværk, er et miniskur, brændeskur eller lignende.

På den måde vil du kunne få mere opbevaringsplads, når alle dine sommerinventarer skal pakkes ned. Udover de praktiske fordele vil et miniskur skabe et unikt element til din have, som vil vare i en lang årrække, og som desuden er vanskelig for dine andre naboer at efterligne.

Hvis du er mere øvet indenfor håndværk, kan du med fordel undersøge mulighederne for loftstrapper i dit miniskur eller i dit nuværende skur, så der bliver endnu mere opbevaringsplads.

Men med et nyetableret område ovenpå taget, kan du også etablere en mini-terrasse, hvor du kan nyde de sidste solstråler af den danske sommer.
Dit byg-selv-projekt bliver et hyggeligt sommerprojekt, der er med til at samle hele familien.

Vælg de rette blomster

Blomster er essentielle i forsøget på at skabe en personlig have, men hvilket signal vil du gerne sende om dig selv til dine have-besøgende? Det er et spørgsmål, du skal overveje, når du er i gang med at personliggøre din have.

Hvis du eksempelvis vælger at plante roser i efteråret i håbet om at få smukke, duftende nyudsprungne roser til sommer, viser det, at du har planlagt din sommerhave længe, og derfor virker det som om du har meget overskud.

Men du kan også sagtens slippe afsted med at lades som om, at du har overskud rent havemæssigt ved at plante nogle smukke tulipaner. De er utrolig nemme at plante, holder længe og er væsentlig billigere end mange andre blomster.

Hvis du er typen, der ikke har tålmodighed til at plante blomster, kan du sagtens skabe personlighed uden de store forberedelser. Ved at sammensætte forskellige blomster, lege med farvekombinationerne og dekorationer, vil du selv kunne konstruere dit blomsterbed.

Du kan få meget mere inspiration til din bolig og have her.

Ved at følge disse ideer vil du opleve, at du får langt mere overskud i hverdagen og har tid til at forkæle dig selv og dem du holder af.

For eksempel kan du tage på vildmarksgourmet i Mols Bjerge, som blandt andet indeholder vandreture, indsamling af krydderurter og en lækker 4-retters menu.

Det er en spændende alternativ måde at nyde det dejlige solskinsvejr i Danmark på. Prøv det hos DuGlemmerDetAldrig.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer