4 populære fodermærker til din hund

Hunden er i sandheden menneskets bedste ven, og danskerne er nogle af de mennesker i verden, der bruger flest penge på deres kæledyr (kilde). Vi bruger millioner på hundelegetøj, men vi bruger endnu flere penge på hundefoder.

I denne artikel vil vi gennemgå de mest populære hundefodermærker og vejlede dig i, hvilke mærker du bør gå efter. Vi tager udgangspunkt og inspiration i den officielle hundefoder test fra Doc24.dk

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du vil købe hundefoder, er der mange ting, du skal holde for øje. Hunderace er langt fra den eneste faktor, du skal være opmærksom på.

Hundefoder påvirker din hunds energiniveau, afføring og pels. Skifter du hundefoder, og begynder din hunds pels pludselig at fælde, vil det typisk være et tegn på, at hundefoderet ikke er egnet til din hund. Det samme gælder, hvis din hund pludselig får dårlig mave eller bliver oppustet – det er nemlig ofte direkte relateret til kosten.

Heritage hundefoder

Mærket Heritage fra Gilbertson & Page er blandt de mest populære mærker i Danmark og hele verden. Alt maden er lavet på 100% økologisk kød og tilsat ekstrakt af muslinger for at skabe et naturligt indhold af glocusamin og chondroitin – ingredienser som hjælper på din hunds hofter og led.

Udover muslinger kan du også vælge foder baseret på ris og lam uden hvede. Denne anbefales til hunde med sarte maver, da ris og lam er med til at berolige tarmene.

Heritage fra Gilbertson & Page sælges fra 400 kr., alt afhængigt af, hvilken type og kilo foder du vælger.

DR. Johns hundefoder

Maden er tænkt som hundefoder i den billige ende, der stadig er lavet på gode ingredienser hos DR. Johns. Den indeholder ikke hvede, og din hund får de vigtigste vitaminer til kroppen. Desuden laver Dr. John flere typer hundemad, der egner sig godt til hunde med allergi eller hunde med slidte led.

Foderet kan bestilles fra webshoppen Gilpa.dk her.

hundefoder i dk

Det er ikke ligemeget, hvad din hund spiser. Hundens kost har en vigtig rolle ift. hundens sundhed og psyke.

Orijen hundefoder

Orijen er et af de mærker, som aldrig går op kompris med kvaliteten. Det er et mærke, som går – ifølge dem selv – 100% op i, hvad dit kæledyr indtager.

Orijen anvender op til 80% friskt kød i deres produkter, hvilket er langt mere end langt de fleste andre producenter af hundefoder på markedet. Mængden af frugter og andre tilsatte ingredienser er dertil kraftigt nedbragt.

Samtidigt tilføjer Orijen omkring 40% animalsk protein og fravælger planteproteiner, som sjældent en del af kødædende dyrs kost.

Orijen udtaler selv, at de er imod tomme kalorier i din hunds kost. Dermed begrænses kulhydrater i deres dyrefoder til 25%, og der sørges for, at de kun består af lav-glykæmisk kulhydrater.

Produktet er lavet på friske råvarer. Ingen del af processen bliver outsourcet, da Orijen vil have kontrol over deres produkt og brand.

Orijen er ikke blandt det billigste hundefoder, og du kan overveje, om du vil køre med en af deres abonnementsløsninger fra 499 kr. om måneden eller få en smule økonomisk hjælp eller vejledning hos Spumanti.dk

The Fromm Family hundefoder

Fromm Familien fra Wisconsin i USA var de første til at lave tørfoder til hunde og katte. De laver stadig, her over 100 år efter, hundefoder af en rigtig god kvalitet, hvor der er fokus på de gode råvarer, der giver din hund den bedste ernæring.

I selve foderet bruges ikke konserveringsmidler eller korn. Der anvendes kun kylling og and, som er rig på Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer.

Foderet fremstilles i Europa – efter EU standarder – og The Fromm Familiy er kategoriseret som et fodermærke med de højeste standarder i verden.

Priserne starter fra 350 kr., og man kan bestille gratis prøver hjem fra de fleste forhandlere.

Hundefoder som et light-produkt

light produkter hundemadLight-produkter kender vi også fra vores egen mad. I mange tilfælde er mere motion eller mindre portioner formentlig den mest naturlige løsning, da det kan være svært at gennemskue, hvad der er gjort ved foderet for at gøre det ”light”.

Vi anbefaler derfor, at du som hundeejer ikke fodrer med light-foder, men i stedet foretager andre ændringer i forhold til kost.

Inden du skifter til light-hundefoder, så overvej om du kan afsætte mere tid til motion med din hund, hvis den trænger til at tabe sig i vægt.

Det er både sundt og sjovt, særligt hvis du fx kan finde en hundeskov, begynde på hundesvømning eller andet, der aktiverer din hund. Det kan også være, at du bor et sted med skøn natur i nærheden – det kan altså blive berigende ture for både dig og din hund.

Derudover bør man holde fast i at fodre maksimalt to gange dagligt, eksempelvis med kost, der er rig på fisk eller vildt og undgå, at hunden spiser madrester eller for mange usunde godbidder. Samtidig kan du holde øje med hundens vægt og ikke mindst humør.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer