Akku hækkeklipper – Priser og tilbud på hækkeklippere

Akku hækkeklipperNogen elsker det, men det fleste hader det. Hækken skal klippes og det er hårdt arbejde. Derfor er det vigtigt at finde en god hækkeklipper til den rigtige pris.

Du skal først og fremmest finde ud af, hvilken type klipper du vil købe. Her handler det meget om, hvilken energitype hækkeklipperen har. El, benzin, batteri eller god gammeldags håndkraft.

Håndkraft kan kun anbefales til bodybuilderen eller dig med en meget lille hæk. Alt andet er for hårdt i længden.

Valg af akku hækkeklipper

Hækkeklippere der kører på benzin er som regel de dyreste og tungeste. Så vil du gerne have en billig og let klipper, der samtidig ikke sviner miljøet for meget til, så er det måske heller ikke løsningen.

Den mest almindelige hækkeklippere er den, der er drevet af el. Den løber aldrig tør for energi, men har dog en række ulemper. Du skal konstant styre ledningen rundt i haven, samtidig med de fleste sikkert har prøvet, at det ikke kun er hækken, der er blevet klippet, men også ledningen.

Derfor er den batteridrevne akku hækkeklipper igennem de senere år blevet mere og mere populær. Så lad os se på en række priser og tilbud på akku hækkeklippere.

Den gode

For nogle år siden lavede forbrugermagasinet Tænk en større test af hækkeklippere. Her blev en maskine af mærket Makita fremhævet som den bedste.

Men prisen på en Makita ligger også i den højere ende, men så får du også kvalitet.

Makita hækkeklipper - BUH650Z

Dorchdanola har lige nu tilbud på en Makita BUH650Z, som de normalt sælger for 5.562,50 kroner, men som kan fås stærkt nedsat netop nu.

3245 kroner lyder tilbuddet, hvor det medfølger beskyttelseshylster til den 5,1 kg tunge klipper med 65 cm i knivlængde.

Men tilbuddet er uden batteri og oplader, hvilket er en væsentlig investering oveni. Typisk koster et batteri op over 500 kroner, og hvis ikke du gider vente på, at det skal lade op midt under klipningen, så bør du investere i to. Og så er en Makita lige pludselig en lidt dyr fornøjelse.

Ved køb af batterier skal du være opmærksom på, at man endnu ikke har standardiseret batterier, så du kan bruge dem til flere forskellige af dine batteridrevne maskiner til haven.

Den klassiske

Bosch har et godt ry og kan også levere billige produkter. Blandt andet den lille handy Bosch AHS 41, der bliver rost fra flere sider.

Bosch hækkeklipper - AHS 41

Den har ikke den samme saft og kraft som den fra Makita, men til en mindre have og en mindre person er den perfekt. Vejer kun 2,5 kg og med en batteritid på knap en time.

Den koster normalt over de 800 kroner, men er set hos Redcoon.dk til 676 kroner, hvor der medfølger batteri og oplader.

Det hele på det halve

Man skal dog passe på de helt billige løsninger advarer en testartikel i Søndagsavisen. Her lyder konklusionen, at de billige klippere har problemer med tykke grene, og derfor tager de længere tid om at klippe hækken.

De kraftige hækkeklippere klarer arbejdet på halv tid. Her anbefales en maskine af mærket Stihl.

Stihl hækkeklipper - HSA 85

En Stihl HSA 85 er fundet på tilbud. Men prisen er stadig i den dyreste ende. 4.995 kroner lyder prisen, men så er det også inklusiv to batteri og al den kraft du har brug for. Dette alternativ er måske mest til dem med et større areal hæk. Men har du det, så er en Stihl bestemt en overvejelse værd.

Bedst til prisen

I den omtalte test, hvor Makita blev udråbt som vinder, der fik billigmærket Black & Decker prisen som bedste køb til prisen.

En batteridrevet klipper som minder om vinderen fra dengang kunne være en Black & Decker GTC 610, der til den almindelige parcelhushave virker som et gedigent køb.

Black & Decker hækkeklipper - GTC 610

Normalt skal du lægge over tusind kroner for den, men Multikoeb.dk har den på tilbud til 789 kroner, hvilket er et fund til pengene. Der medfølger batteri med en levetid på 42 minutter.

Hvis du ikke vil investere i et ekstra batteri, kan ventetiden imens det lader op, bruges til at feje blade og grene sammen og samle kræfter til nok en tørn.

Dyrt eller billigt?

Den hækkeklipper du skal købe afhænger helt og aldeles af dit behov og dit temperament. Kan det ikke gå hurtigt nok eller har du en rigtig stor have, så kan den kraftfulde Stihl være den helt ideelle løsning for dig.

Har du en mindre rækkehushave og lidt mere tålmodighed, så kan den billige Bosch gøre et godt job for dig, og det til en super god pris.

Den gode allround-løsning til den almindelige have er en Black & Decker, hvor du får god kvalitet til prisen.

Vær i alle tilfælde opmærksom på, om batterierne følger med. Gør de ikke, kan din hækkeklipper bliver ekstra dyr. Overvej køb af et ekstrabatteri, hvis du vil undgå ventetid under arbejdet.

TAGS: Akku hækkeklipper , Elektrisk hækkeklipper , Hækkeklipper med batteri

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

2 Kommentarer på Akku hækkeklipper – Priser og tilbud på hækkeklippere

 1. Thomas siger:

  Hej Mikael, Jeg har netop købt et hus med en indtil videre mindre bøgehæk, og overvejer at købe den Black & Decker GTC 610 hækkeklipper du har anmeldt. Er dog lidt i tvivl om den er kraftig nok til den type hæk. Hvad mener du ? – har du et bud?
  Kh. Thomas Mikkelsen

 2. Mikael siger:

  Hej Thomas,

  Det er et godt spørgsmål, men også et svært spørgsmål. Udfordringen ved en hækkeklipper med batteri er jo altid, at der ikke er helt så meget kraft bag som ved dem med ledning.

  Nu ved jeg ikke hvor “lille” din hæk er, men er der større grene, så kan det være at du bliver nødt til at tage dem med en grensaks. Kan du leve med det, så kan Black&Decker modellen være fin.

  Overvej dog om det ikke vil være en god ide at anskaffe to batterier.

  Mvh
  Mikael