Antik kommode – Hvor køber du god kvalitet, billigst

Antik kommodeAntikke møbler er populære i de danske hjem og interessen er stigende. Ã…bner du et boligmagasin i dag, kan du ikke undgå at blive præsenteret for den antikke verden. Især kommoder med de buede ben og smukke udskæringer er i høj kurs.

Men hvor finder man disse antikke møbler og hvad skal man som køber, være opmærksom på, når man bevæger sig ind i den antikke verden?

Der er ikke et enkelt svar på hvor du finder din næste antikke kommode, da det kommer an på dine ønsker og behov. Men i denne guide er det muligt at finde råd og ideer til hvor du kan finde den, hvordan du kan give den nyt liv, samt sætte dit eget personlige præg på din nyanskaffede kommode.

Hvornår er kommoden antik

Høj antik kommodeFor at kalde et møbel antikt, skal det have passeret de 100 år. Alt det der er under, kalder vi “blot” for gamle ting.

Mange har den opfattelse, at når noget er antikt, er det mange penge værd. Men som alt andet, spiller trend en stor rolle.

Måske investerer du i en kommode, der i dag er få penge værd, men om 10 år har tredoblet sin affektionsværdi. Køb som hovedregel antikt fordi det er smukt og har en spændende historie og ikke for at tjene millioner.

Vær opmærksom

Vær opmærksom når du køber antikt. Desværre ses der tilfælde hvor folk betaler en høj pris for et stykke antikt møbel og det så ender ud i, at møblet desværre ikke er antikt, men “blot” gammelt. Følg evt. denne guide:

 1. Ved sælgeren noget om sit antikke møbel og hvis ikke, hvordan kan han/hun så kalde det antikt?
 2. Stil så mange spørgsmål som muligt
 3. Undersøg møblet – ja du må gerne studere det
 4. Sammenlign priser – Ser du eksempelvis et antikt møbel på et loppemarked til én pris, mens nabo standen har et tilsvarende møbel til den halve pris, så bør du tænke dig grundigt om. Der kan være en gyldig grund, men du kan også være ved at blive snydt
 5. Køb aldrig et møbel hvis du er i tvivl eller føler dig presset af sælgeren

Hvor køber jeg antikt

Billig antik kommodeAntikke er møbler er at finde hos antikvitetshandlere. I de fleste større byer ligger der ofte en, eller flere.

Her får du service og ofte bliver der fortalt en historie om hvert et møbel. En anden løsning kan være loppemarkeder. På loppemarkederne er du mere på egen hånd og skal søge efter de gode fund. Vil du spare penge, er loppemarkederne at foretrække.

At finde det rigtige

Når man går rundt i den antikke verden, er det nemt hurtigt at forelske sig. Men i stedet for at kaste sig over, hvad synes som det første og det bedste, så giv dig god tid og kig dig omkring.

Nogle loppemarkeder og stande, kan synes uoverskuelige og rodede. Men lad dig endelig ikke skræmme væk. Det er ofte disse steder at du får de bedste priser.

Hvor finder man loppemarkederne?

De mindre loppemarkeder finder du rundt omkring i lokalområderne. Se efter de fine håndmalede skilte, der står rundt omkring i vejkanterne.

Er du på jagt efter nogle af de store loppemarkeder er siden markedskalenderen.dk et besøg værd. Her finder du en oversigt over de kommende loppemarkeder.

Loppis

Vores kære nabo Sverige, er kendt for deres “loppis”. Har du mulighed for det, så hiv en dag ud af kalenderen og sæt kursen mod Sverige.

Her vil du blive fortryllet af den skønne atmosfære og der kan være rigtig mange penge at spare. Du kan finde ud af hvor næste “loppis” bliver afholdt på svenskaloppisar.se

Nyt look

På loppemarkederne er det meget forskelligt hvilken stand tingene er i. Men finder du en kommode, der ved første øjekast synes slidt og ser ud til at have tjent sin pligt, så tag et ekstra kig.

Er den intakt? I så fald er her en række tip til at give den nyt liv.

Du skal bruge:

 • Grundrens
 • Sandpapir
 • Grundmaling
 • Maling i ønsket farve

Sådan gør du:

 1. Vask den af i grundrens
 2. Slib den med sandpapir. Pas på med at bruge for groft, da det kan give unødige ridser
 3. Vask den af igen
 4. Giv kommoden to gange med grundmalingen. Vent til første lag er tørt, før du giver den anden gang
 5. Slib evt. LET efter sidste grunding
 6. Mal den i den ønskede farve

Kommode med mønster

Udover at male din kommode i en anden farve, kan du også tilføje nøjagtig det mønster du ønsker.

Du skal bruge:

 • Plastiklomme
 • Hobbykniv
 • Duppepensel (rund pensel)
 • Maling i ønsket farve

Sådan gør du:

 1. Tegn et mønster på et stykke papir. Eksempelvis cirkler, grene, stjerner eller hjerter. Kun fantasien sætter grænser
 2. Læg papiret ned i plastiklommen og skær mønsteret ud med en hobbykniv
 3. Læg nu skabelonen hen over kommoden. Tape den evt. fast, så er du sikker på den ikke rykker sig (brug malertape)
 4. Dup nu på skabelonen med din duppepensel, med din ønskede farve. Pas på med at bruge for meget maling af gangen. Dup hellere flere gange. – Tip: I stedet for at købe en hel liter maling, kan du hos din farvehandler købe prøvedåser. På den måde sparer du penge og undgår at have unødig maling stående.
 5. Fjern forsigtigt skabelonen og placer den det næste sted. Fortsæt indtil du er tilfreds med resultatet – Tip: Ældre møbler som har mistet lakken, kan du polere op med hvid vaseline

Nye møbler med antikt look

Har du ikke lyst til at bevæge dig ud på landets loppemarkeder, men drømmer du stadig om møbler med antikt look? Så kan der også findes nye møbler med retrolook til fornuftige priser.

Hvad end det er at finde skjulte skatte på loppemarkederne eller at male orkide mønster på en kommode, så husk at al begyndelse er svær. Prøv dig frem for lykkes det ikke i første forsøg, så gør det med garanti i næste.

Skriv en kommentar