Arbejdshandsker – Bedste handsker til beskyttelse

Arbejdshandsker

Neutrale arbejdshandsker til bl.a. havearbejde

Arbejdshandsker er praktisk udstyr og nærmest uundværlige ved murer- og havearbejde eller ved arbejde med kemikalier.

Nedenfor giver vi eksempler på forhandlere med et stort udvalg.

Herudover vil vi give et par gode råd og præsentere dig for nogle af de test, der har været i dagspressen og i diverse forbrugerblade.

Bemærk også, at der udover handsker til forskellige typer opgaver, også findes arbejdshandsker til forskellige årstider. Vinterarbejdshandsker kommer med foer.

Værktøjsspecialister med stort udvalg

Carl Ras, der har specialiseret sig i værktøj og udstyr til byggebranchen, har et stort udvalg af handsker i både skind og strikket kunststof – herunder en del vinterhandsker.

Priserne er rimelige, og køber du mange par, kan du spare en del. Det er dog mest for håndværkerfirmaer, at denne mængderabat vil være interessant, idet der skal købes mindst 12 par. Bemærk i øvrigt, at priserne er angivet både med og uden moms.

Visse forhandlere opererer med to forskellige webshop: en rettet til erhverv og en for private. Det gælder f.eks. for Billigkoste.dk. Er du almindelig privatforbruger, skal du klikke på et link, der leder dig videre til Billigstøvsuger.dk.

Udvalget er her lidt mindre end i webshoppen for erhvervskunderne. Men der er handsker til stort set alle tænkelige arbejdsopgaver. Opbygningen er overskuelig og logisk. Du kan således vælge mellem kategorierne: læder-, montage-, rengørings-, engangs-, strik- og nitril-handsker. Alle priser er angivet inklusiv moms.Gør røverkøb i supermarkederne

Du behøver ikke nødvendigvis gå til værktøjsspecialister eller havecentre for at få gode handskemodeller. Det kan godt betale sig at holde øje med spottilbud i supermarkeder og lavprismarkeder som Aldi eller Netto. Kvaliteten kan variere. Men priserne vil ofte være ganske lave.

Til havearbejde: værn mod torne og våde

Skal du bruge en handske til havearbejde, er det vigtigt at finde en forholdsvis alsidig model. Den skal have en god pasform, være til at ånde igennem og kunne klare vådt affald. Herudover skal den kunne beskytte mod torne og grene.

Typisk vil den være forarbejdet i blandt andet skind. Dog skal den ikke være så tæt og stiv i materialet, at du ikke har føling med det, du rører ved.

Både Idenyt.dk og Politiken har foretaget test af diverse have- og luge-handsker. Se nedenfor.

Havehandsker med skind

Et par havehandsker med skind. Læderet skal være tykt nok til at du ikke stikker dig på torne, men tyndt nok til at du kan mærke igennem det.

Den bedste og mest alsidige model?

På hjemmesiden Idenyt.dk kan du se en test af fem forskellige modeller. Priserne ligger mellem 48 og 169kr pr. par. Vinderen af testen er modellen Country fra Nelson Garden.

Begrundelsen lyder, at det drejer sig om en meget behagelig og alsidig handske, der yder god beskyttelse mod både torne og vådt haveaffald. Syningen er lavet således, at der kommer mindst muligt vand ind i handsken. Sammenlagt får modellen karakteren “Meget god” (et 4-tal på en skala fra 1-5). Den koster 82kr og kan fås hos udvalgte havecentre.

Perfekte til præcisions-lugning

Industrien har i en lang række år benyttet sig af fleksible handskematerialer så som nylon og nitril-gummi. Sådanne materialer indgår nu efterhånden også hyppigt i produktionen af handsker til almindelige privatforbrugere.

Maxiflex havehandsker

Ox-on Maxiflex havehandsker som blandt andet er rost i Politiken.

Til præcisions-lugning, hvor det er vigtigt have en smidig handske, er nylon-nitril-modeller helt perfekte. I Politikens “Vi tjekker” (maj 2011) var det netop en sådan model, der gik af med sejren. En havearkitekt og en gartner testede i alt syv par og dette over flere dage. Som i testen hos Idenyt.dk. blev der lagt meget vægt på, hvordan handskernes pasform var, og om de kunne tåle våde.

Mindre vigtigt var det, om de ydede beskyttelse mod spidse og skarpe genstande. Flest point fik modellen Ox-On Maxi Flex til lidt under 50kr – en model, der sælges i gør-det-selv-byggemarkeder som 10-4, Stark og Bygma.

Udstyr til kvinder

Havehandsker til kvinder er ikke udelukkende et spørgsmål om udseende: det vil sige pæne farver og specielle syninger. Som havearkitekt Anne Marie Sørensen pointerer i Politikens test, kan det være svært at finde en arbejdshandske med en ordentlig pasform til kvinder.

De fleste handsker på markedet er designede til mænd og dermed forholdsvis brede. Her hjælper det ikke at vælge en mindre, kortere udgave. En alt for bred udgave vil hurtig glide af hånden, når du arbejder. Har du en smal hånd, skal handsken ligeledes være smal. Det kan altså være en god ide at prøve et par forskellige modeller, inden du køber nyt udstyr.

Rengøring og arbejde med kemikalier

Rengøring og arbejde med kemikalier kræver en helt anden type handske. Du kan få en plastik-/gummi-handske hos Billigstøvsuger.dk for omkring 11kr. Denne er ikke specielt behagelig at arbejde med. Til gengæld er det heller ikke en, du nødvendigvis skal bruge så lang tid ad gangen.


Vælg en handske, der passer

Udvalget af forskellige arbejdshandsker er stort, og du kan af og til være heldig at finde et godt par til spotpris i lavprissupermarkederne. Skal du arbejde i haven bør, du vælge en alsidig og slidstærk skind-model, der kan klare både vådt haveaffald og yde beskyttelse mod torne m.v.

Til lugearbejde eller andre arbejdsopgaver, der kræver præcision, kan du eventuelt bruge en mere fleksibel og let handske i kunststof. Vigtigst af alt er, at du finder en handske, der passer til din hånd, og som ikke glider af, når du arbejder.

TAGS: Arbejdshandsker læder , Arbejdshandsker Maxiflex

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer