Badevægt – Bedste badevægt med fedtprocentmåler

I dag er en badevægt ikke bare en vægt – I dag kan du købe vægte, der måler din fedtprocent, hvilket f.eks. kan være brugbart, hvis du styrketræner, så du kan måle, hvorvidt din muskelmasse forøges og din fedtmasse nedsættes eller ej, uanset hvor mange kilo du tager på.

Vi giver et par fif om nogle af de bedste modeller – ud fra parametrene: pengepung, tekniske finesser og pålidelighed.

Bedste på markedet

BadevægtEn af de mest anbefalelsesværdige mærker på markedet er en Tanita, der er et anerkendt mærke indenfor badevægte med fedtprocentmåler. Den kan som almindelige badevægte måle din vægt, men også din fedtprocent ved at sende en ufarlig strøm gennem dine ben.

En af de populære Tanita modeller er BC 575. Den kan veje mennesker på op til 150 kg og angiver både muskelmasse og fedtmasse.

Denne vægt får generelt rigtigt gode anmeldelser på nettet, da brugerne finder den både praktisk og brugervenlig. De fleste anmeldelser er i top.

Tre brugere giver den topkarakteren fem ud af fem stjerner, mens en giver den fire stjerner ud af fem stjerner og en anden bruger giver den tre ud af fem stjerner.

En af brugernes anke omkring denne model er, at fedtprocenten kan svinge med op til 3 procent-point. Det er dog slet ikke unormalt, at der er fluktuation når badevægte måler fedtprocenter.

En meget populær model, men i den dyre ende

Tanita badevægt bc545En af de nyeste topmodeller fra Tanita er Tanita BC545, der kan lave en fedtanalyse på baggrund af hele kroppen – arme, ben og torso.

Det betyder også, at den kan give en total kropfedtsmåling i stedet for kun i benene, mens mange andre vægte i den billigere afdeling kun måler ud fra fedtprocenten i benene.

Den kan også skelne mellem børns fedtprocent og voksnes fedtprocent, og du kan også se om dit fedt omkring maven er ok i forhold til den anbefalede mængde.

Derudover har den hukommelse for fire personer, så den kan bruges af hele familien.

Badevægt måler fedtprocentLangt de fleste brugere på nettet er absolut begejstrede for denne model. En anmelder fremhæver, at brugerfunktionerne er meget nemme at forstå, mens en bodybuilder roser vægtens anvendelighed, da han nu kan følge sin fedtudvikling hver eneste dag.

En tredje bruger roser den for dens detaljerede oplysninger. Der er dog en enkelt bruger ud af femten, der mener, at fedtprocentmålingen ikke er pålidelig.

Ud af 14 anmeldelser gav 10 personer den fem stjerner, mens en gav den fire stjerner, en gav den to stjerner og to gav den en stjerne.

Tanita BC545 er altså ifølge mange af brugerne en yderst god model på markedet, men ligger i den dyre ende. Du kan købe modellen her for ca. 170 GPB eller hvad der svarer til ca. 1500 kr. Læg i øvrigt mærke til det flotte design.

Withings WiFi trådløs badevægt

En anden populær vægt er Withings WiFi badevægt, hvor du kan teste sundhedsniveauer fordelt ud fra alder, køn og højde.

Withings WiFi trådløs badevægt

Vægten måler vægttab eller stigning og fedtmængdeforandringer i diagrammer, der er tydelige at aflæse.

Modellen kan også beregne Body Mass Index (BMI). Denne model koster 1.195 kr. og er altså noget billigere end luksusmodellen fra Tanita, men har samtidig en række brugbare funktioner.

Withings WiFi får 4,6 stjerner ud af fem målt på 306 bedømmelser, så den er altså temmelig populær hos brugerne. Du kan tage den i nærmere eftersyn hos Helsebixen.dk:

Billigst med få funktioner

Carlsbad badevægtEr du på jagt efter en billig badevægt med fedtmåler, så er Harald Nyborg stedet. Her kan du finde en Carlsbad badevægt for kun 149 kr.

Den har fem funktioner, som bl.a. tæller måling af vægt og fedtprocent, så altså færre funktioner end nogle af de andre vægte.

Hvad du bør vide om badevægt med fedtprocentmåler

Badevægte med fedtprocentmåler har været på markedet i mange år nu, og i starten fik de en del kritik for at være unøjagtige.

Denne unøjagtighed hænger bl.a. sammen med selve måden, som vægten fungerer på. En badevægt med bioimpedans-baseret fedtprocentmåling fungerer således, at den sender en svag strøm igennem brugerens ene ben til det andet ben.

Fedt leder strøm dårligere end det saltvand, som vi også har i kroppen. Derved kan vægten registrere, hvor meget fedt der er i din krop, alt efter hvor stor modstanden er.

Men hvis du f.eks. har mange muskler på overkroppen, så registrerer vægten det ikke, da den kun måler aktiviteten ud fra dine ben – det er denne funktion, som vægten har mødt kritik for.

Som nævnt ovenover omkring Tanita BC545 findes der dog dyrere modeller, hvor målingen tager afsæt i hele kroppen. Generelt fungerer badevægte med fedtmåler dog som et godt indeks for, hvor meget fedt du har på kroppen, og om du får mere eller mindre.

Bemærk at hvis du bruger pacemaker, så frarådes du at bruge en badevægt med en fedtprocentmåler.

Bedste badevægt med fedtprocentmåler

For de mest præcise målinger

Når du vil have de mest præcise målinger af fedtprocenten, så husk i øvrigt, at du skal have rene fodsåler og bare fødder, og at du skal stå stille, når målingen foretages.

Ligeledes er det en god idé at foretage målingerne hver dag, og du skal helst være udhvilet og undgå at træne lige op til. Du skal heller ikke drikke alkohol 24 timer før en måling, og vægten skal stå på et fladt, stabilt underlag.

Vi anbefaler

Den bedste vægt med fedtmåler afhænger af dit behov – er det pengene, der tæller, eller er det, hvor præcist den måler?

Hvis du gerne vil have en billig model, så anbefales Carlsbad til kun 149 kr. Er du ude efter en, der giver de mest præcise målinger, (og hvor prisen er underordnet), så anbefales den meget roste Tanita BC545, den koster knapt 2.000 kr.

Generelt kan du stole på fedtmålingerne som rimeligt nøjagtige, jo dyrere modellerne er, jo mere præcist måler de ofte, bl.a. for di de dyrere modeller ofte baserer sine målinger på hele kroppen og ikke kun benene.

Skriv en kommentar