Badeværelses lamper – Flot lampe til baderum

I de senere år er der kommet fokus på badeværelserne. Førhen snakkede man samtalekøkkener, men efterhånden som mange har fået nye køkkener er fokus vendt mod badeværelset og dets indretning.

Lamper på badeværelset

Det er vigtigt at vælge de rigtige lamper, så du får den rigtige type og mænge lys på dit bareværelse.

Vigtigheden af godt lys

Er du kvinde, så ved du hvor vigtigt det er med det rette lys over vasken i badeværelset. Det er svært at se, hvordan man ser ud, og hvordan sminken sidder uden den rette belysning.

Lys kan også skabe stemninger. Et blødt varmt lys får et rum til at virke hyggeligt, mens et koldt blåligt lys næsten kan få dig til at fryse.

Spot kan være en fordel, da de giver et godt lys og gengiver detaljer nøjagtigt. En lampe skal også sidde, så den ikke blænder eller kaster skygger på dit ansigt.

Hvilke lamper er mest brugt på badeværelser?

En overgang brugte man meget de runde hvide glaskugler, som sad på væggen, men moden er skiftet, og når der bygges nye badeværelser eller totalrenoveres, så laves loftet ofte med spot eller led-lamper som en stjernehimmel. Det er flot og giver et godt lys.

Hvad koster billige badeværelses lamper?

Hos Ikea kan du få lamper, der koster helt ned til 59 kr. Disse lamper er beregnet til badeværelser. Du skal være opmærksom på, at lampen skal være godkendt til at sidde i et badeværelse. Det er derfor ikke nok bare at finde en billig lampe.

I badeværelser bruger man vand og støvtætte lamper. Der er lavet en mærkning, der fortæller dig hvor lampen må sidde i badeværelset.

IP67: Er beregnet til brusekabiner og inde over badekar. Det er den vådeste del af et badeværelse. Lamperne er derfor vand og støvtætte.

IP44: Må sidde ved den yderste del af et badekar og i en brusekabine, hvis den sidder 0,6 meter fra bruseren. Lampen er beskyttet mod sprøjt og 1 mm partikler.

IP24: Må monteres i et område af 0,6 meter fra det område, der er nævnt i IP44. Desuden må du montere lampen på vægge som er op til 2,25 meter fra gulvet. Lampen med denne mærkning er beskyttet mod sprøjt og mod ting, der er mere end 12 mm store.

IP20: Betyder at lampen må bruges i resten af rummet. Det vil sige i loftet og på vægge, hvis den monteres højere end 2,25 meter fra gulvet. Lamper med denne mærkning er ikke vandtætte, men de er beskyttet mod berøring af lidt større genstande.

Du kan altid spørge efter råd og vejledning, der hvor du køber din lampe.

Badeværelses lamper

Designerlamper kan være dyre, men giver også et eksklusivt look

Hvad koster en dyr designer lampe?

Hos Mekavi kan du få designerlamper i god kvalitet fra 1300 kr. og opefter. Hos Rifraf finder du mærker som Fabbian, Lumini og Bover, og priserne starter på ca. 1200 kr. for en badeværelseslampe.

Hvilke butikker har stort udvalg i lamper til badeværelser?

Du kan finde badeværelseslamper i dit lokale byggemarked og i en lampeforretning, men også på nettet hos blandt andet:

  • Rifraf
  • Lite House
  • Light11

for blot at nævne et par stykker. Du kan også købe online hos Ikea, men fragten er dyr og kan ofte koste mere end lampen.

TAGS: Badeværelseslamper , flotte badeværelseslamper , regler for badeværelseslamper

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer