Badventilator med fugtstyring sparer dig mange penge

En badventilator med fugtstyring er en god investering til badeværelset, da den kun kører, når fugtigheden er for høj. Andre ventilatorer tændes som regel på en stikkontakt, og det kan være meget dyrt af flere årsager.

Det er meget svært at vide, hvornår fugtigheden er så høj, at det er nødvendigt at badventilatoren kører. Derudover glemmer man let at slukke for kontakten, så ventilatoren kører uden grund.

familie-i-badevaerlse
Badventilator med fugtstyring sparer dig mange penge

Nogle af de bedste badventilatorer med fugtstyring fremstilles af firmaerne Thermex og Ventico. På dem indstiller du selv en fugtighedsprocent, og så starter badventilatoren automatisk, når fugtighedsprocenten er for høj. Så er du sikker på, at den kun kører, når det er nødvendigt.

Få et gratis tilbud på fugtstyret ventilator samt montering – 100% uforpligtende.

Fordele ved en badventilator med fugtstyring

Det er vigtigt at få luftet ordentligt ud på badeværelset, da for meget fugt skader væggene, og der er stor risiko for skimmelsvamp.

For de badeværelser, som ikke har et vindue, er det nødvendigt at have en ventilator. Badeværelser med et vindue har også en stor fordel af, at benytte en ventilator, da det ikke altid er nok at åbne vinduet.

Vælger du en badventilator med fugtstyring, er der mange store fordele:

 • Du skal ikke selv tænde og slukke for den
 • Den sørger for at regulere fugtigheden, når der er behov for det, så indeklimaet er helt optimalt
 • Den bruger ikke unødvendigt strøm

Du skal huske, at der også skal kunne trækkes frisk luft ind i badeværelset, når det gamle fugtige luft, suges ud. Derfor skal der være enten en sprække under døren, eller luft ventiler.

Luften i badeværelset skal fjernes med en hastighed på 15 liter/sekund, og er der kun WC og ikke bad i værelset, skal det fjernes med en hastighed på 10 liter/sekund. Er badeværelset ved en ydermur, skal der også være et vindue eller en dør i ydermuren.

Thermex Silent CHRZ har indbygget hygrostat/fugtmåler

damp
Det er vigtigt at fjerne den fugtige luft

Thermex Silent 100 CHRZ, Silent 200 CHRZ og Silent 300 CHRZ har alle en hygrostat, så de kan indstilles til automatisk udluftning ved fugtigheder mellem 65 og 90 %.

Disse tre badventilatorer fra Thermex, adskiller sig fra hinanden ved hvor mange kubikmeter luft, som de kan flytte pr. time, samt hvor mange watt, de bruger:

 • Thermex Silent 100 CHRZ kan flytte op til 95 kubikmeter/timen  – det samme som 26 liter/sekund – og bruger 8 W. Den måler 188 mm x 188 mm og koster 1.400 kr. inkl. levering.
 • Thermex Silent 200 CHRZ kan flytte op til 180 kubikmeter/timen – det er det samme som 50 liter/sekund – og bruger 16 W. Den måler 180 mm x 180 mm og koster 1.675 kr. inkl. levering.
 • Thermex Silent 300 CHRZ kan flytte op til 280 kubikmeter/timen – det samme som 77 liter/sekund – og bruger 29 W. Den måler 214 mm x 214 mm og koster 1.805 kr. inkl. levering.

Thermex Silent er den mest stille af de tre, og har et lydniveau på 26,5 dB, og de to andre et lydniveau på ca. 33 dB.

Ventico ventilator er meget stille

Ventico e-smile
Ventico e-smile kan købes på billigvvs.dk

Ventico fremstillerogså en række gode og lydsvage ventilatorer, og de har blandt andet de følgende modeller at vælge imellem:

 • Ventico E-Smile koster 1.060 kr. inkl. levering. Denne smarte ventilator kan indstilles til enten 90 eller 60 kubikmeter i timen – det svarer til 25 eller 16 liter/sekund. Ved det laveste niveau er lydniveauet kun 19 dB og strømforbruget 5 W. Ved det højeste niveau er lydniveauet ca. 29 dB og strømforbruget 7,5 W. Den kan indstilles til luftfugtigheder mellem 40 til 80 %.
 • Ventico Elicent E-style 100 pro MHY “SMART” 995 kr. inkl. levering. Denne smarte ventilator er indstillet, så den starter, når den kommer over den valgte luftfugtighed med en lav hastighed. Når fugtigheden stiger, så stiger hastigheden også. Den har en kapacitet på 95 kubikmeter i timen – det svarer til 26 liter/sekund – og lydniveauet er 31 dB. Der kan vælges luftfugtigheder mellem 40 % og 80 %.

Alle badventilatorer skal installeres af en el-installatør, da det er en meget vanskelig opgave, som du ikke kan gøre sikkert selv.

Få et gratis tilbud på fugtstyret ventilator samt montering – 100% uforpligtende.

En god badventilator med fugtstyring er alle pengene værd

Fugtstyring koster som regel 3-600 kr. ekstra i forhold til de samme modeller af badventilatorer uden fugtstyring, og det er derfor en relativ lille ekstra udgift, som hurtigt tjener sig selv ind. Det sparer mange penge, at den kun tændes, når der er brug for den.

Indeklimaet bliver meget bedre, når du er sikker på at få fjernet den fugtige luft, og ikke selv skal sjusse dig frem til, hvornår det er nødvendigt at starte ventilatoren.

En ventilator med fugtstyring behøver ikke at være dyr, og den lille Ventico Elicent E-Style giver dig meget for pengene. Det er smart at den selv sætter hastigheden op, som fugtigheden stiger.

Thermex Silent ventilatorerne flytter rigtig meget luft, og den kraftige Thermex Silent 300 kan flytte helt op til 280 kubikmeter i timen. Det er ca. 3 gange så meget, som de nævnte Ventico ventilatorer, men den koster også næsten dobbelt så meget som Ventico Elicent E-Style.

Du kan købe alle de smarte badventilatorer med fugtstyring her.

En kommentar til “Badventilator med fugtstyring sparer dig mange penge”

 1. Desværre er dervist ingen nye ventilatorer, hvor man kan indstille fugtigheden uden at skille ventilatoren ad. Det var kun den gamle model fra Manrose Manrose Extractor Fan Humidistat XF100MH , hvor man ved en knap under ventilatoren kunne indstille hygrostaten fra 20 – 80% fugtighed. Det kunne være aktuelt, hvis man ville have den til at køre lidt længere! Det kunne være aktuelt, hvis det var andet end fugtig luft, som skulle ud!

  Svar

Skriv en kommentar