Bagemaskine test – Melissa, Kenwood og Philips bagemaskiner

Selv om det danske forbrugermagasin Tænk ikke har testet bagemaskiner, så er der mange andre bagemaskine test fra både Danmark, Sverige, Norge, England og Tyskland.

Dejlige nybagte brød

Dejlige nybagte brød

En bagemaskine kan være en stor hjælp, hvis du ikke bryder dig om klistret dej på fingrene og mel på bordet. Har apparatet en timer-funktion, kan du indstille det således, at det har friskbagt brød parat til dig om morgenen, når du står op. Hertil kommer den økonomiske gevinst. For et hjemmelavet brød behøver ikke koste mere 3 – 5 kr.

Gå efter modeller med lodret bagning

Bagemaskinens varmelegemer giver brødet sprøde sider. Der er dog sjældent et varmelegeme i toppen af maskinen Uanset hvilket mærke du vælger, vil vi derfor anbefale dig at gå efter model, hvor bagningen foregår lodret.

På den måde får du et brød, hvor kun en lille del af brødet virker blødt og ubagt.

Æltevingen – Bagemaskinernes akilleshæl

De fleste bagemaskine test viser, at det kan være svært at få brødet ud af maskinen, når det er bagt. Dette skyldes den vinge/dejkrog, der foretager selve æltningen af brødet.

Lettest at bage hvidt formbrød

Et andet vigtigt aspekt ved en bagemaskine er, at den er langt bedre til lave hvide formbrød end rugbrød. Sidstnævnte kræver en del æltekraft, og her kan ikke alle maskiner følge med.

Brødet skal nok blive bagt, men der er risiko for uappetitlige mel-lommer. Ønsker du at bage begge typer brød, skal du vælge en stor model med god motorkraft.

Melissa Bread Maker – Bedst til prisen

Melissa bagemaskine
Melissa bagemaskine

I Politikens “Vi tjekker” fra 2009 testes i alt 6 forskellige maskiner. Med fem ud af seks tjektegn er Melissa Bread Maker den maskine, der klarer testen bedst.

Selv om den ligesom resten af maskinerne i testen har det lidt svært med æltning af rugbrød, er den både billig til ca. 400 kr. og støjsvag. Hertil kommer, at den bager brødet lodret, hvilket gør, at den ubagte del af brødet bliver forholdsvis lille.

Testens andenplads går til Kenwood Rapid modellen, der kan nøjagtig det samme, men som er 300 kr. dyrere.

Den anmeldte model føres desværre  ikke længere.

Wilfa BM 50  bagemaskine får en tredjeplads i test fra 2010

Wilfa er et norsk mærke, som har prodcueret køkkenmaskiner til hjemmet i næsten 70 år, og her er tænkt på brugervenligheden med store knapper, så den er let at betjene. I en test fra det svenske forbrugermagasin Smartson, placerer Wilfa bagemaskinen sig lige i midten på en tredjeplads blandt de 5 maskiner som testes.

Ifølge testens resultater, så bager den et godt brød, og den fremhæves især for at have to dejblandere, som sørger for at dejen æltes perfekt igennem.

Den bager brødet vandret, hvilket ikke er optimalt, da den øverste del af brødet ikke får en sprød skorpe.

Wilfa BM 50 koster ca. 980 kr. inkl. levering.

Tefal bagemaskine – ringest i test ifølge Politiken

Tefal er den model i Politikens test, der får den mest negative bedømmelse. I alt bliver det kun til et tjektegn ud af seks. Den kan bage store brød. Desværre larmer den en del.

Bageformen er vandret, hvilket efterlader en stor ubagt overflade, og de to æltevinger giver ret så store huller i brødet. Alt i alt et dårligt køb ifølge Politikens anmelder, der finder prisen på over 1.000 kr. for høj.

Gode testresultater for Tefal OW300101 i Ekstrabladet

Tefal bagemaskine
Tefal bagemaskine

At Tefals bagemaskine har fået dårlige testresultater Politikens test betyder ikke, at Tefals produkter dermed generelt er dårlige. I en lidt ældre test foretaget af Ekstrabladet (2008) får Tefal-modellen OW300101 flotte ord med på vejen.

Også her er den testens dyreste (ca.1.000 kr.), og det trækker ned, at den larmer så meget, som den gør.

Til gengæld konkluderer testen, at den laver det bedste og mest indbydende brød af de i alt fem gennemtestede modeller.

Der er forskel på eksperter og forbrugere

Af ovennævnte kan man drage den lære, at testresultater skal tages med et gran salt. Herudover er der stor forskel på, hvad eksperter og forbrugere mener.

Det gode ved Politikens test er, at der altid er to bedømmelser: en samlet ekspertvurdering og en karakter givet på baggrund af de vurderinger og kommentarer, diverse brugere har indsendt.

Flere brugere er således særdeles tilfredse med den Tefal-maskine i 2009-testen, som eksperterne giver det laveste antal point.

Fovea XBM – “Lægger sig lunt i midterfeltet”

XBM bagemaskine - Centurion
XBM bagemaskine – Centurion – Kan bl.a. købes hos Ellos.dk

Den har et meget højt strømforbrug og larmer en del.

Prisen er på anmeldelsestidspunktet omkring 500 kr.

Vi har ikke kunnet finde den på nettet og regner med, at den er udgået.

Et alternativ kunne være den nyere model XBM-1129 (Centurion), der kan fås til 429 kr. hos Ellos.dk.

Gode råd – en opsummering

Bagemaskine test er kun vejledende. Og da de fleste af de test, du kan finde på nettet, er af ældre dato, bør du se på de generelle råd og ikke hænge dig alt for meget i de enkelte resultater.

Mange af de anmeldte maskiner er slet ikke tilgængelige på markedet længere. Det bedste råd vi kan give dig er følgende: vælg en støjsvag maskine med lodret bagning og kun en dejvinge og vær opmærksom på, at det altid er lettere for maskinen at ælte franskbrød end rugbrød.

2 kommentarer til “Bagemaskine test – Melissa, Kenwood og Philips bagemaskiner”

  1. Hej Maria,

    Vi sælger ikke bagemaskiner, så du skal have fat i den butik hvor du har købt den for at få fat i en manual.

    Mvh
    Mikael

    Svar

Skriv en kommentar