Den bedste bagemaskine – Få lækkert nybagt brød billigt og nemt

Den bedste bagemaskine ælter dejen så tilpas længe, at brødet bliver rigtig godt: med en skorpe, der er tilpas sprød og brun, og en krumme, der hverken er for sej eller for blød. Gode bagemaskiner er brugervenlige og har mange programmer, så de kan bage flere forskellige slags brød og kager. De dyreste af dem kommer med en nødde-og-frugt dispenser, så disse tilsættes brødet på det helt rigtige tidspunkt.

Den bedste bagemaskine
Panasonic bagemaskiner er blandt de bedste maskiner

Du kan spare meget tid og penge ved at bage dit eget brød med en bagemaskine, og da de fleste kommer med en timer-funktion kan du vågne op om morgenen til duften af nybagt brød.

En bagemaskine kan også være en stor hjælp, hvis du ikke kan tåle gluten, da de har et specielt program til glutenfrit brød, som ofte er svært at bage i hånden.

Panasonic Bagemaskine SD-2500 er blandt de bedste

Den bedste bagemaskine fra panasonic
Panasonic bagemaskine

En Panasonic bagemaskine er blandt de allerbedste bagemaskiner, og Panasonic SD-2500 afløser SD256, der længe har været kendt som en suveræn bagemaskine. Panasonic SD-2500 minder meget om Panasonic 2501, men den har ikke et specielt program til rugbrød, og den har ikke automatisk gærdispenser, som 2501 har.

Panasonic 2500 bagemaskine anses for at være en af de bedste maskiner til at bage glutenfrit brød. Det er ofte svært at få et lækkert brød, hvis du bruger glutenfrit mel, men Panasonic’s bagemaskiner anbefales af folk med glutenallergi – også kaldet cølaki.

Det tyske forbrugermagasin Testmagsin.de har foretaget flere tests af bagemaskiner, og har sammenlignet bagemaskiner. I disse tests vurderes bl.a. de følgnede kriterier:

 • Formen, krummen, skorpen og smagen vurderes for flere slags brød
 • Er det let at forstå brugermanualen?
 • Er maskinen let at betjene?
 • Hvor mange programmer kan man vælge imellem?
 • Larmer maskinen meget?

Panasonic SD-255, der er en af forgængerne til lSD-2500, vinder Testmagasin.de’s test i 2007. Det vurderes at brødet bliver rigtig godt, omend skorpen kunne være lidt mere sprød.

I 2010 får en anden lignende Panasonic bagemaskine SD-257 en andenplads i Testmagsin.de’s test.

Panasonic bagemaskine perfekt skorpe
Brødet får en perfekt skorpe

Panasonic bagemaskinen fremhæves for at være den eneste af de testede bagemaskiner, der giver brødet den helt rigtige farve, der hverken er for lyst eller for mørkt. Både krummen – dvs. det indre af brødet -og skorpen smager rigtig godt og har den helt rigtige konsistens.

Den scorer topkarakter i alle kategorier, bortset fra hvor let det er betjene bagemaskinen, her scorer den kun middel.

Panasonic SD-2500 har de følgende specifikationer:

 • 10 forskellige programmer
 • Vælg mellem 3 størrelser brød op til 1,2 kg.
 • Specielt bag-hurtig-brød på 115 min
 • Kan også bruges til at bage kager, glutenfrit brød samt dej
 • Leveres med målekop, måleske og opskrifter
 • Kan også fremstille syltetøj og kompot
 • Forskudt start (op til 13 timer)
 • Du kan vælge mellem lys, mellem og mørk skorpe
 • Måler 28 cm x 33 cm x 37 cm

Panasonic 2500 koster 1700 kr. på Kitchenone.dk her.

Philips Bagemaskine HD9016 er billig og god

Philips bagemaskine
Philips HD9016 bagemaskine

Philips bagemaskinen HD9016 er en billig bagemaskine til kun 900 kr. Udover 12 forskellige bageprogrammer, kan den også fremstille youghurt af forskellig slags mælk.

 • 12 progammer til brød, dej, marmelade og youghurt.
 • Du kan vælge imellem tre brunings-grader af skorpen: lys, medium eller mørk
 • Den kan sættes til at begynde 13 timer senere
 • Medfølgende yoghurt beholder med låg
 • 2 størrelser brød: 750 gram og 1 kg
 • Målekop, ske og opskriftsbog inkluderet
 • Glutenfri-brød
 • Kan lave dej til f.eks. pizza og pasta
 • Den bipper, når du skal tilsætte specielle ingredienser

Phillips bagemaskinen er en god bagemaskine, som kan næsten ligeså meget som de dyrere maskiner. Den har ikke de smarte ekstrafunktioner som automatisk gærdispenser eller frugt-og nødde-dispenser, men den bipper, så du ved, hvornår ingredienserne skal tilsættes.

Phillips HD9016 koster 900 kr. på Kitchenone.dk her.

Kenwood Bagemaskiner med og uden frugt-dispenser

Kenwood--BM366- bagemaskine
Kenwood BM366

Kenwood har flere bagemaskiner i deres sortiment, deriblandt BM366 og BM900.

Den største forskel mellem de to bagemaskiner er, at de kan bage forskellige størrelser brød.

Kenwood BM366 har tre størrelser: 500 gram, 700 gram og 1 kg. Kenwood BM900 har kun to størrelser, hvor den mindste er 1 kg. og det største er 1.5 kg. Derudover har BM900 en automatisk dispenser til frugt og nødder, som BM366 ikke har.

De to bagemaskiner fra Kenwood har de følgende fælles specifikationer:

 • Bag hurtigt på 85 minutter eller langsomt på ca. 3 timer
 • Vælg imellem tre skorper: lys, mellem eller mørk
 • 11 programmer såsom almindeligt hvedebrød, sprød skorpe, glutenfri, dej og pizzadej og kager
 • Program til marmelade og kompot
 • Kan forsinkes op til 15 timer
bagemaskinen Kenwood-BM900
Kenwood BM900 bagemaskine

Det er stort set de samme programmer, som du kan vælge imellem på Kenwood BM900 og BM366. De har begge et program, så du kan bage brød på ca. 80 minutter, men for BM366 kaldes det øko-bag og på BM900 kaldes det rapid-bake. De har begge et vindue i låget, så du kan kigge ind til brødet.

Disse to modeller har ikke været med i test af bagemaskiner, men en lignende model Kenwood BM300 får en flot andenplads i en test af det svenske forbrugermagasin Smartsons.

Brødet roses for at være luftigt og lækkert, men det trækker lidt ned, at knapperne er lidt svære at tyde uden manualen.

En anden af Kenwoods modeller BM450 får en tredjeplads i en test af det tyske forbrugermagasin Testmagasin.de i 2012. Her roses den for at give en rigtig god præstation.

Kenwood BM366 bagemaskine koster 1600 kr. og Kenwood BM900 bagemaskine koster 1800 kr. på Kitchenone.dk her.

Morphy Richards Brødbager Premium Plus er brugervenlig

Morphy Richards Premium
Morphy Richards Premium bagemaskine

Morphy Richards Premium Plus er en meget lækker bagemaskine med 19 forskellige programmer, så du har virkelig mange muligheder at vælge imellem. Både helt almindeligt hvidt brød, rosinbrød, italiansk brød, bananbrød, glutenfri brød er blandt programmerne.

Den kan også fremstille forskellig slags dej såsom pizzadej, hvis du vil bage pizza.

Maskinen har en automatisk frugt-og nødde-dispenser, så det bliver fordelt ligeligt, hvis du ønsker et brød med frugt eller nødder.

Morphy Richards brugervenligt display
Brugervenligt display

Morphy Richards Premium Plus har et meget brugervenligt display, og det er let at betjene.

Bagemaskinen har en dejkrog, der kollapser, så hullet i brødet bliver så lille som muligt. Det er ofte et problem for brødmaskiner, at dejkrogen bages med, og der kommer et meget stort hul, når den skal tages ud.

Den har et gennemsigtigt låg, så du kan følge med i hele bageprocessen. Derudover har den følgende specifikationer:

 • 3 forskellige størrelser brød: ca. 450 g, ca. 680 g og ca. 900 g
 • 5 forskellige indstillinger til skorpen fra helt lys til meget mørk
 • 19 forskellige programmer som f.eks. pizzadej, ciabatta og kager
 • Max 12 timers udsættelse
 • Dispenser til nødder og frugt
 • Kan bage et brød på 70 min med Fast bake setting
 • Kan bruges til gluten-frit brød
 • Kan også bruges til syltetøj og kompot

Det er en rigtig god bagemaskine med mange programmer at vælge imellem.

Morphy Richards Premium Plus bagemaskine koster 1600 kr. på Kitchenone.dk her.

Få lækkert nybagt brød med den bedste bagemaskine

Morphy Richards bagemaskine
Morphy Richards er et godt køb

De fem nævnte bagemaskiner er alle et godt valg, hvis du leder efter den bedste bagemaskine. Panasonics brødmaskiner er legendariske for deres gode brød, og du vil ikke fortryde en Panasonic SD-2500. Den kan bage brød op til 1.2 kg, og er du følsom over for gluten, er den blandt de bedste brødmaskiner til glutenfrit brød. Den koster 1700 kr. og er den næst-dyreste af maskinerne.

Vil du ikke bruge så mange penge på en bagemaskine, er Philips 9016 et godt køb til 900 kr. Den har næsten ligeså mange programmer, som de dyrere maskiner, og du kan også lave youghurt med den. Den har to brødstørrelser og du kan vælge imellem 750 gram og 1 kg.

Kenwood BM900 kan lave det største brød af de nævnte maskiner, og du kan vælge imellem to størrelser: 1 kg og 1,5 kg. Det er således væsentligt større end både Philips og Panasonics brød. Har du en stor familie, der spiser meget brød, er det derfor en rigtig god idé at købe Kenwood BM900. Den har også en automatisk frugt-og nødde dispenser, der sørger for at få tilsat og fordelt frugter og nødder på det helt rigtige tidspunkt. Til 1800 kr. er denne bagemaskine den dyreste af de fem nævnte.

Den mindre Kenwood BM366 har ikke frugt-og nødde-dispenseren, og den bager mindre brød end BM900 og har tre størrelser op til 1 kg. Vil du gerne kunne bage små brød på kun 500 gram, er den et rigtig godt valg. Den koster 1600 kr.

Morphy Richards Premium plus minder meget om Kenwood BM366, da den også har tre størrelser brød op til ca. 1 kg, men som Kenwood BM900 har den en automatisk frugt-og nødde-dispenser. Den har flere programmer end de andre bagemaskiner, og vil du gerne kunne bage rigtig mange forskellige slags brød, så er den et godt valg. Den koster det samme som BM366, men da den har en frugt-og nøddedispenser får du lidt mere for pengene ved at vælge Morphy Richards Premium Plus frem for Kenwood BM366.

Alle de nævnte bagemaskiner kommer med timer-funktion, så du kan vågne op til nybagt brød, og de vil alle spare dig rigtig meget tid, når du skal bage brød. Du kan købe dem her.

En kommentar til “Den bedste bagemaskine – Få lækkert nybagt brød billigt og nemt”

 1. Jeg har lige købt en Elektrolux EBM8000N. Det er min 3. bagemaskine, de to andre var mindre og kunne ikke bage rugbrød, men de blev slidt op, så jeg har en del erfaring med bagemaskine. Min nye bagemaskine, er væsentlig dyre end de gamle, jeg havde, men så skulle den også kunne bage rugbrød, troede jeg, det kan den ikke uden hjælp, men skal igang med dejskaraber for at fordele melet, den kommer ikke ud i hjærnerne. Er der andre som har samme problem.
  Hilsen
  Annette Munch

  Svar

Skriv en kommentar