Bedste blender – Vælg den rigtige til smoothies og alt det andet

Vil du have den bedste blender, så kan du vælge KitchenAid Artisan eller Wilfa BL 1200. Stort set alle blendere kan mose grøntsager, men kun de bedste blendere kan knuse is og fremstille pesto uden problemer.

bedste blendere 2013 og 2014

To af de bedste blendere: KitchenAid Artisan og Wilfa BL1200

Mange forbrugermagasiner, aviser og tidsskrifter har testet blendere i de seneste år. Det danske forbrugermagasin Tænk har desværre ikke foretaget en test af blendere, men Politiken samt det svenske testmagasin Smartson har fået velkvalificerede dommere til at teste et godt udvalg af blendere.

KitchenAid Artisan 5KSB555 er den bedste blender i 2013 test

kitchen aid blender

KitchenAid blenderen kan købes på wupti.com

Vil du have den bedste blender, bør du kigge på, om den opfylder følgende krav:

 • God til at lave suppe og smoothies
 • God til at knuse is
 • Let at bruge
 • Let at gøre ren

KitchenAid er en rigtig god blender med en kande på 1.5 L, og en motor på 500 W.

Den fås i mange flotte farver såsom rød, orange, gul, lilla, rød, sort og hvid, og prisen afhænger af, hvilken farve du vil have. Den billigste farve er hvid til 1600 kr., og de andre farver koster 1.700 kr. på Wupti.com her.

KitchenAid klarer sig rigtig godt i flere test af blendere, hvor dommerne bl.a. tester, hvor godt maskinerne knuser is, laver smoothies og pesto, samt blender grøntsager til suppe:

 • KitchenAid blenderen er en klar vinder i Politikens test fra 2013, som kan læses her. Den får 6 ud af 6 af de to dommere, Christian Fentz og Martin Webb, der er imponeret over at den kan knuse is til godt slush. Det kan ingen af de andre blendere i testen. Den er let at bruge, og den står meget stabilt på køkkenbordet.
 • I 2012 deler KitchenAid en førsteplads med blenderen Wilfa BL 1200 i Søndagsavisens test af 6 blendere. Her får de begge 5 point, og KitchenAid roses for at den arbejder ubesværet, og hakker isen over i lige stykker. Dog trækker det lidt ned, at den efterlader lidt vand i bunden, når den hakker is.
 • KitchenAid  får en flot andenplads med 20 point ud af 25 mulige i en anden nordisk test foretaget af svenske Smartson.se her i februar 2012. Som i Politikens test har denne blender ikke problemer med at knuse is, men dommerne synes ikke, at den er god til frosne frugtstykker eller grøntsagsstykker. Kanden roses for at være veldesignet og den er let at håndtere, men det trækker lidt ned, at det kun er kanden, der kan gå i opvaskemaskine, og resten af de løse dele skal vaskes op i hånden.

KitchenAid er således rigtig god til at knuse is, og alle synes, at den at let at bruge.

Smartson har testet 16 blendere i alt; 8 blendere i februar og 8 blendere i marts, men da de tager højde for prisen i karakteren, kan resultaterne fra de to test ikke sammenlignes direkte.  Februargruppen består af både dyre og billigere blendere, hvor martsgruppen består af billigere blendere, og her vinder Wilfa BL 1200.

>>> Stort udvalg i Blendere – Klik her <<<

Wilfa BL 1200 vinder test i 2010 og 2012

wilfa bl 1200

Wilfa fra Wilfa.com

Wilfa BL 1200 er en rigtig testvinder og er derfor et godt køb til pengene. Den koster kun ca. 550 kr. inkl. levering på Wupti.com her.

Den har en kande med en kapacitet på 1.8 L, og en meget kraftig motor på 1200 W.

Wilfa har bl.a. vundet de følgende tests:

 • Politikens suveræne vinder i 2010 med 6 ud af 6 point, hvor den imponerer dommeren Lone Lysdal, der synes at Wilfa er god til både at blende kogte grøntsager, fremstille smoothier og knuse is.
 • Vinder test af Smartson i marts 2012 med 21 ud af 25 point. Den roses for at være hurtig til at fremstille en smoothie, men knuser ikke isen helt ensartet, og skuffer dermed dommeren Annika Schüllerqvist en smule.
 • Delt vinder i Søndagsavisen 2012, hvor den deler førsteplads med KitchenAid Artisan. Her roses den for at den blender med høj kraft, og deler isblokkene helt lige over. Som ulempe nævnes, at du har brug for en skruetrækker til at skille beholderen ad, og den derofr kan være svær at rengøre.

Trods at den vinder disse tre tests, klarer den sig dårligt i Politikens test fra 2013, hvor den kun får 3 ud af 6 point. Dommerne oplever at den piber og lugter brændt, da den skal knuse is til slush. Den er heller ikke godt til at blende pinjekerner og basilikum til pesto.

Pris og kvalitet hænger sammen for blendere

Det er umiddelbart lidt mærkeligt at Wilfa BL 1200 klarer sig så forskelligt i de to test i Politiken i 2010 og 2013. Her er det interessant at kigge nærmere på de blendere, som Wilfa BL 1200 er oppe imod i Politikens to test:

 • I 2010 testes den mod blendere fra OBH Nordica, Krups, Philips, Tefal by Jamie Oliver og Hugin, og alle 6 blendere koster mellem 400 og 1.000 kr.
 • I 2013 testes den mod blendere fra KitchenAid, Kenwood, Bodum Bistro, Magimix, Braun, Tefal, Electrulux, Melissa og OBH Nordica, og disse 1a 12000 blendere koster mellem 300 og 2300 kr., og de fleste af dem koster minimum 800 kr.

Gruppen af blendere i 2013 er således en gruppe, hvor blenderne er meget dyrere, og de 4, der klarer sig bedre en Wilfa BL 1200 koster også mere – det er blendere fra KitchenAid, Bodum Bistro, Kenwood og Magimix.

De to tests viser således at pris og kvalitet hænger sammen, og en dyr blender er ofte en god blender. Vil du have en billigere blender er Wilfa BL 1200 et godt køb, da den klarer sig rigtig godt blandt de billigere blendere.

Vælg den rigtige blender

Wilfa BL 1200 og KitchenAid Artisan er begge et rigtig godt valg, når du skal købe en blender.

KitchenAid er den dyreste af de to blendere, og det er også den bedste ifølge den nyeste test i Politiken. Den har lidt flere funktioner, og den arbejder lidt bedre uden at gå i stå, når den skal blende pesto og knuse isterninger.

Wilfa BL 1200 er et godt valg, hvis du vil have en billigere blender, der klarer sig godt. Ifølge Politikens test i 2013, klarer den sig langt fra ligeså godt som KitchenAid blenderen, men de deler til gengæld førstepladsen i Søndagsavisens test i 2012. Der er også andre ældre tests af de to blendere, men resultaterne er stort set de samme: de to blendere klarer sig godt, og du kan roligt købe en af dem.

>>> Stort udvalg i Blendere – Klik her <<<

TAGS: Bedste blender 2011 , Bedste blender 2012 , Review af blendere

Søren er autodidakt handyman og elsker at rode med sit hus, sit sommerhus og sin have. Gennem mange år har han fået erfaring indenfor en lang række emner. Han gør en dyd ud af at sætte sig i forbrugerens sted og ønsker at formidle sin viden om de bedste produkter til de bedste priser i så klart og informativt et sprog som muligt.

Kommentarer