Den bedste frituregryde – Fritøsen du ikke kan undvære i dit køkken

Den bedste frituregryde er suveræn til at lave chips, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Phillips har tre meget forskellige frituregryder i deres sortiment, der hver især har deres fordele, og klarer sig godt i de tests, som de er med i.

Philips airfryer er den bedste frituregryde
Philips Airfryer er en rigtig god utraditionel frituregryde, der bruger et minimum af fedt til at fremstille lækre sprøde pommes fritter

Den billigste Philips HD6103 frituregryde er helt perfekt, hvis du vil lave en helt traditionel frituregryde, der kan lave gode pommes-fritter. En lidt dyrere model Philips HD6161 har et digitalt panel, der gør den lettere at betjene.

Den dyreste model er en Philips Airfryer HD9220, der bruger ekstremt varmt cirkulerende luft til at stege pommes-fritter med kun brug af en lille smule olie.

Philips HD6103 frituregryde er billig og god

God og billige frituregryde fra Philips
God og billig Philips HD6101 frituregryde

Den billigste Philips frituregryde HD6103 er en god frituregryde til prisen; den koster kun 500 kr. på Kitchenone.dk her.

Det er en helt enkel og traditionel frituregryde uden dikkedarer, som er let at bruge og let at gøre rent. Den er suveræn til det, som de fleste af os vil med vores frituregryde: friturestege udskårne kartoffelstænger til de lækreste og sprødeste pommes-fritter.

Philips frituregryde HD6103 har plads til 1100 gram i sin kurv og bruger 2 L olie. Kurven kan sammenklappes, så den er nem at opbevare.

Hæld olien ud af Philips 6101
Smart tud til olien

Den er brugervenlig, og du kan justere termostaten mellem 150 og 190 grader.

Den kommer med en særlig pre-clean funktion, så du kan sætte frituregryden i blød, så det bliver lettere at gøre det rent senere.

Låget og frituregryden kan komme i opvaskemaskinen.

Den klarer sig godt i en test foretaget af det tyske Testmagasin.de i 2013 af frituregryder. Den får karakteren “gut” og beskrives som en enkel frituregryde, der fremstiller gode pommes-fritter.

Den har bl.a. de følgende specifikationer:

 • Kurv med plads til 1100 gram mad
 • Justerbar termostat mellem 150 og 190 grader
 • Den vejer 2,33 kg og måler 285 x 275 x 265 mm
 • Gummifødder, så den står stabilt på køkkenbordet
 • Pre-Clean funktion og frituregryden kan komme i opvaskemaskinen
 • Bruger 2 L olie

Den er et godt valg, hvis du vil have en helt almindelig frituregryde af god kvalitet.

Philips HD6161 frituregryde har plads til mange pommes-fritter

Philips-HD6161 digital frituregryde
Philips-HD6161

Philips HD6161 er en digital frituregryde i rustfrit stål og den er både brugervenlig og suveræn til at skabe de lækreste og sprødeste pommes-fritter.

Den adskiller sig primært fra Phillips HD6103 ved det digitale kontrolpanel, der gør det let at indstille temperaturen i frituregryden.

Den har også en smart timer-funktion, som du kan bruge, hvis du ved hvor lang tid, at madvarerne skal steges i gryden.

HD6161 frituregryde digitalt panel
Digitale panel på HD6161

Det er en stor frituregryde, og den bruger op til 3.5 L olie. Men er I en stor familie, er det dejligt ikke at skulle bekymre sig om pladsen. Der er plads nok i kurven til at alle kan få en stor portion pommes-fritter.

Philips HD6161 er let at gøre rent, da alle delene undtagen det digitale kontrolpanel kan kommes i opvaskemaskinen.

Den har følgende specifikationer:

 • Der er plads til 1300 gram mad
 • Cool-zone-system, der forhindrer madpartiklerne i at brænde på.
 • Filter, der reducerer olie-lugten
 • Justérbar termostat mellem 150-190 °C
 • Den vejer 4,4 kg og måler 400 x 280 x 275 mm
 • Bruger op til 3,5 L olie

Det er en rigtig god frituregryde, hvis du vil have en gryde, der er lidt ud over det sædvanlige. Det digitale panel er brugervenligt, og det er skønt at alle delene bortset fra panelet kan komme i opvaskemaskinen.

Den koster 900 kr. på Kitchenone.dk her.

Philips Airfryer HD9220 bruger kun én skefuld olie

Philips Airfryer HD9220
Philips frituregryde HD9220

Philips Airfryer er en lidt anderledes frituregryde, da den bruger varmt luft til at friturestege madvarerne. Du behøver kun en teskefuld olie til at fremstille lækre sprøde chips, og den er derfor et rigtig sundt alternativ til en frituregryde.

Du putter maden i den medfølgende kurv, og lukker maskinen. Luften opvarmes til 200 grader og cirkuleres rundt om chipsene, kyllingen, fisken eller hvad du nu har puttet i den, hvilket giver dem en dejlig sprød overflade, og det tager kun 9-12 minutter!

Det største minus ved Philips Airfryer er, at den kun har plads til 800 gram mad, hvilket er en del mindre end de andre Philips frituregryder. Derudover fylder den meget på køkkenbordet, så det er en stor køkkenmaskine, som du enten skal finde en permanent plads til i køkkenet eller plads til at opbevare.

Den har følgende specifikationer:

 • Justerbar termostat mellem 80-200°C
 • Der er en timer, der slukker for frituregryden automatisk
 • Plads til 800 gram mad i den udtagelige kurv
 • Kurv og låg kan komme i opvaskemaskine
 • Patenteret Rapid-Air teknologi, der cirkulerer den varmeluft superhurtigt rundt og bruner madvarerne
 • Luftfilter, så olielugten ikke trænger ud i resten af huset.
 • Den måler 287 x 315 x 384 mm og vejer 7 kg.
Philips Airfryer bruger kun een teskefuld olie
Sprøde  pommes-fritter

Philips HD9220 er med i en tysk test, hvor Testmagasin.de tester 4 lignende friture/varmluftsgryder i 2012.
.
Philips HD9220 Airfryer får sammen med vinderen karakteren “sehr gut”, og beskrives som at være ideel til stege stort set uden fedt.

Brugerne er også rigtig glade for deres Philips Airfryer, som man kan læse af brugerkommentarerne.

Philips Airfryer får bl.a de følgende positive kommentarer med på vejen:

 • Er solidt bygget
 • Bruger meget lidt olie
 • Let at gøre rent
 • Meget let at bruge
 • Laver perfekte chips, der er sprøde udenpå og bløde indeni
 • Du kan lave mange forskellige retter i den

Brugerne har enkelte negative kommentarer:

 • Er ikke så flot
 • Har ikke glaslåg, så man kan ikke se ned i gryden til maden
 • Der er ikke så meget plads i den
 • Fylder du kurven helt op, bliver chipsene ikke sprøde udenpå

De fleste er fuldt ud tilfredse med deres Philips Airfryer, og den er er et rigtigt godt alternativ til en traditionel frituregryde, hvis du vil spare på fedtstoffet.

Den fylder meget, og der er ikke så meget plads i kurven, men den vil give dig mange nye muligheder i madlavningen. Den er også et godt supplement til studenterkøkkenet, hvor du ikke har egen ovn.

Philips HD9220 koster 1130 kr. på Kitchenone.dk her.

Køb fritøsen, som du ikke kan undvære i dit køkken

De tre frituregryder fra Philips er meget forskellige, og leder du efter en god og billig frituregryde er Philips HD6103 til kun 500 kr. et rigtig godt valg. Den bruger kun 2 L olie og pre-clean-funktionen gør den meget let at gøre rent.

Vil du have en stor frituregryde, der er yderst brugervenlig og let at gøre rent, er Philips HD6161 det bedste valg. Med plads til 1300 gram mad er det let at få plads til mange pommes-fritter, og da alle dele bortset fra det digitale panel, kan komme i opvaskemaskinen, er den meget let at få ren igen.

Vil du have sprøde pommes-fritter uden fedt, så er Philips Airfryer den ideelle frituregryde, da den skaber de sprødeste pommes-fritter med kun en enkel teskefuld olie. Du kan også stege mange andre ting i den uden brug af ret meget fedt, og begynder du først at bruge den, vil du ikke kunne undvære den i dit køkken.

Disse tre frituregryder er alle blandt de bedste på markedet i øjeblikket, og du kan roligt købe en af dem.  Når du har besluttet dig for, om du vil købe en traditionel frituregryde, en digtigal frituregryde eller en fedtfattig frituregryde, kan du købe den på Kitchenone.dk her, og snart begynde at nyde de lækreste sprødeste pommes-fritter.

Skriv en kommentar