Bedste kogeplade – Glaskeramiske kogeplader til køkkenet

bedste kogeplade

Svært ved at finde den bedste kogeplade? Her er vores 3 bud på gode kogeplader.

Er du på udkig efter den bedste kogeplade til køkkenet? Så kan du i følgende indlæg blive meget klogere på hvad du helt konkret skal kigge efter, når du skal købe din nye glaskeramiske kogeplade.

Derudover vil jeg sammenligne enkelte kogeplader i 3 forskellige prisklasser for at finde den bedste til prisen.

Kogepladen er kokkens bedste ven. Den udgør fundamentet for madlavningen. Så hvorfor ikke investere i en funktionel kogeplade, der gør madlavningen lettere?

Hvad er en glaskeramisk kogeplade?

En glaskeramisk kogeplade har en glasoverflade. Glasoverfladen er utrolig let at rengøre, hvilket især er en af grundene til, at den er så populær i de danske husstande som den er. Under glasoverfladen er der nænsomt monteret et varmelegeme som overfører varmen til den valgte kogezone.Forskellen på en glaskeramisk kogeplade og den traditionelle induktionskogeplade er, at den benytter et elektromagnetisk felt til selve opvarmningen, hvor en glaskeramisk kogeplade har kogezoner.

Ydermere har den glaskeramiske kogeplade monteret en hærdet glasplade som giver en jævn overflade. Den jævne overflade gør, at kogepladen er utrolig let at rengøre – slut med genstridig snavs, der sætter sig. Inden du gør dit køb, er det vigtigt, at du gør dig tanker om følgende:

 • Vurdér størrelsen på de forskellige kogezoner – passer de til dit kogegrej?
 • Hold godt øje med energiforbrug og energiklasse
 • Hvilke integrerede funktioner indeholder kogepladen og hvordan virker de?

I forlængelse af ovenstående vil jeg nu give 3 eksempler på gode og brugervenlige glaskeramiske kogeplader. Du vil her have mulighed for, at få et overblik over prisklasser samt hvor du kan købe din nye glaskeramiske kogeplade.

Gram KK 3400-91 T kogepladen der giver dig mest for pengene

Gram KK 3400 kogepladeDenne glaskeramiske kogeplade er lavet i et simpelt minimalistisk design. Der er monteret 2 kogezoner som er børnesikret. Gram KK 3400-91T har en integreret opkogningsautomatik som betyder, at kogepladen selv reducerer varmen.


Derudover er kogepladen forsynet med en restvarmeindikator som er en smart funktion der indikerer hvornår din kogeplade er afkølet – slut med at brænde dine hænder på kogepladen.

Ønsker du at montere din nye Gram KK 3400-91T direkte på bordpladen er det vigtigt at dit køkkenbord har den rigtige tykkelse. En god hovedregel siger at tykkelsen bør være 28-40 mm og bredden mindst 600 mm.

Derudover er det vigtigt at køkkenbordet er fladt og jævnt. Husk altid at køkkenbordets kant, der peger mod væggen, skal være grundigt forseglet, så undgår du indtrængen af vand.

Ydermere skal der være tilstrækkelig plads rundt om åbningen. Her er det en god idé, hvis du sørger for, at der mindst er 60 mm afstand til væggen samt 50 mm afstand til køkkenbordets forkant, så er du sikker på, at den glaskeramiske kogeplade bliver monteret korrekt første gang.

I forlængelse heraf skal du være ekstra opmærksom på bordpladens materiale. Hvad er den fremstillet af? En god bordplade er fremstillet af finer og bindemidler som kan tåle en høj temperatur.

Sådan sparer du på energien med din nye kogeplade

Når du skal lave mad er det altid en god idé at være ekstra opmærksom på energiforbruget. Hvis du sparer på energien er det godt for miljøet samt vil det reducere din elregning. Har du lige købt din nye kogeplade? Så kan du med fordel gøre følgende for at skåne miljøet og spare penge:

 • Brug altid rigtigt kogegrej, når du laver mad – Gryder med flad og tyk bund (husk at lægge grydens låg på)
 • Rengør kogezoner og gryder jævnligt – Snavs kan forhindre varmeoverførelse
 • Aldrig montér kogepladen i nærheden af køleskabe og frysere

Når du tager din nye Gram KK 3400-91 T i brug, kan der forekomme en midlertidig lugt. Det er meget normalt. Tænd blot for ventilationen eller åben et vindue.

Denne kogeplade ligger i den billige ende af prisskalaen, men tag endelig ikke fejl, du får en exceptionel effektiv glaskeramisk kogeplade for knap 2.000 kr.

AEG HK634000XB kogepladen er suveræn til prisen

AEG HK634000XB kogepladeDenne smarte kogeplade fra AEG har 4 glaskeramiske kogezoner. Med denne kogeplade får du altså rigeligt med plads, når du skal lave mad. AEG HK634000XB er en flot kogeplade med en funktionel 60 cm glaskeramisk kogesektion.

Derudover er denne fine kogeplade udstyret med en timer, Stop&Go og en restvarmeindikator. Med den kendte Stop&Go-funktion, får du mulighed for, at sætte alle 4 kogeplader i en tilstand, hvor den beholder den angivne varme. Aktiverer du denne smarte funktion på ny, vender alle 4 kogeplader tilbage til den oprindelige varme.

Specifikationer

 • Bredde: 576 cm
 • Dybde: 506 cm
 • Udskæringshøjde- og bredde: 38 cm og 560 cm
 • Kogezoner: 4 stks
 • Nettovægt: 7,46 kg
 • Rustfrit stål

Med AEG HK634000XB får du funktionel og effektiv kogeplade til en virkelig god pris. Du får en kogeplade der har rigeligt med plads til de store gryder og pander.

Det er den ideelle type glaskeramiske kogeplade til den travle familie med brug for plads, når der skal laves mad. Prisen ligger på ca. 4.000 kr. og du finder ikke en glaskeramisk kogeplade der er ligeså suveræn som denne til prisen.

Siemens ET875MC11D kogeplade

Siemens ET875MC11D kogeplade

Siemens ET875MC11D er fremtidens glaskeramisk kogeplade

I den lidt dyre ende ligger denne lækre glaskeramiske kogeplade fra Siemens. Modellen ET875MC11D er indbegrebet af fremtiden inden for keramiske kogeplader. Du får en gedigen, flot og effektiv kogeplade til en rigtig god pris. Siemens ET875MC11D er dejlig stor samtidig med, at den er nem at betjene.

Bredden på kogepladen er 812 mm. Dybden er 520 mm. Selve rammen er i rustfrit stål og de 4 store kogezoner gør, at du får rigeligt med plads, når du laver mad.

Yderligere specifikationer

 • Indbygningshøjde: 45 mm
 • Indbygningsbredde: 780 mm
 • Indbygningsdybde: 500 mm
 • Nettovægt: 11.00 kg

Vær opmærksom på, at alle ovenstående mål er angivet ud fra producentens oplysninger eksklusivt knapper og håndtag.

På denne Siemens får du altså 4 kogeplader som er lavet i et flot design. Kogezonerne er alle centreret inde i midten, hvilket giver dig et uovertræffeligt overblik over madlavningen.

Du får her en effektiv kogeplade der er skræddersyet til den travle familie eller bare til dig, som elsker at have plads og gang i flere ting på én gang, når du laver mad. Prisen ligger på lidt over 4.000 kr. og er et røverkøb sammenlignet med andre glaskeramiske kogeplader i samme prisklasse.

Hvad ved vi om de 3 glaskeramiske kogeplader indtil videre?

I den lave ende af prisskalaen ligger Gram KK 3400-91 til knap 2.000 kr. Det er en effektiv kogeplade lavet i et minimalistisk design – den er enkel og let at betjene.

Du får her en funktionel glaskeramisk kogeplade som selv reducerer varmen og sparer på dit energiforbrug. Er du på udkig efter en billig, men funktionel kogeplade? Så kan du med fordel kigge på Gram KK 3400-91.

I midten af prisskalaen er AEG HK634000XB til ca. 4.000 kr. Denne glaskeramiske kogeplade fra AEG er ideel for den travle familie med brug for plads. Den er suveræn til prisen og har en funktionel kogesektion på 60 cm.

Du får en flot glaskeramisk kogeplade i rustfrit stål som er utrolig effektiv og ligger i en fornuftig prisleje sammenlignet med andre glaskeramiske kogeplader med samme funktioner og effektivitet.

I den dyre ende har vi Siemens ET875MC11D til under 5.000 kr. som er skræddersyet til den store familie eller til den kræsne og kvalitetsbevidste person. Denne glaskeramiske kogeplade er rummelig og giver dig et unikt overblik over madlavningen som du ikke finder andre steder.

Har du budgettet til det og vil have den mest effektive glaskeramiske kogeplade til prisen? Så kan Siemens ET875MC11D klart anbefales.

TAGS: glaskeramisk , keramisk kogeplade , kogeplader

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer