Den bedste køkkenvægt lige nu – 5 gode og flotte køkkenvægte

De bedste køkkenvægte vejer helt præcist, og kan veje op 5 kg eller mere. Derudover har de en Tare knap, der nulstiller vægten, så du kan veje indholdet uden af veje skålen.

Den bedste køkkenvægt - Soehnle Page Evolution og Page Profi
De bedste digitale vægte vejer helt præcist – som denne Soehnle Page Profi

De digitale køkkenvægte vejer med 1 eller 2 grams nøjagtighed og er lette at aflæse. Gammeldags analoge køkkenvægte vejer med 10-20 grams nøjagtighed, men er til gengæld meget flotte at have stående i køkkenet.

Jacob Jensen TimerScale er suverænt dansk design

Jacob Jensen TimerScale i rød sort og hvid
Jacob Jensen TimerScale

Jacob Jensen TimerScale er en elegant og brugervenlig køkkenvægt, der også kan hænges op på væggen og bruges som timer eller minutur.

Den fås i sort, hvid eller rød med aluminium, og har et meget enkelt og brugervenligt design.

Jacob Jensen er bedst kendt for hans lange samarbejde med B&O, hvor han designede musikanlæg, og køkkenvægten leder også tanken hen på B&O’s glatte design uden synlige knapper.

TimerScale vandt den prestigefyldte iF Product Design Award 2011, og elsker du godt dansk design, er Jacob Jensens stilfulde og elegante køkkenvægt et godt valg.

jacob jensen timer scale køkkenvægt
Jacob Jensen vægt med Magretheskålen

Jacob Jensen har også designet den velkendte Margretheskål, som er brugt på billedet sammen med TimerScale køkkenvægten.

Den kan veje op til 5 kg. og kommer med Tare funktion, så du kan nulstille vægten med en hvilken som helst skål på.

TimerScale måler 10.5 x 2.3 x 27 cm og bruger 3 stk. AAA batterier. Normalprisen er 700 kr., men lige nu koster den 400 kr. på Kitchenone.dk her.

Kenwood AT850 har en skridsikker måtte

Kenwood vægt med skål
Kenwood AT850

Kenwood er en engelsk producent, der er bedst kendt for deres suveræne køkkenmaskiner, men de har også mange andre køkkenredskaber i deres sortiment, heriblandt flere køkkenvægte.

Køkkenvægten Kenwood AT850 er en rigtig god og praktisk digital køkkenvægt, der kan veje op til 8 kg med 2 grams nøjagtighed.

Vægten kommer med en aftagelig skridsikker måtte, der passer til Kenwoods Chef eller Major skåle. Skålene leveres ikke med vægten, men de følger med Kenwoods køkkenmaskiner, eller de kan købes separat og koster 300 kr. i plastic og 600 kr. i rustfrit stål.

Har du i forvejen en af Kenwoods køkkenmaskiner, er det derfor rigtig praktisk at købe denne køkkenvægt, da du kan veje tingene i den samme skål, som du bruger i køkkenmaskinen.

kenwood køkkenvægt
Kenwood uden aftagelig måtte

Kenwood AT 850 har en hvid glasplade, der er let at gøre ren. Den har to touch knapper: Tare og Unit, der skifter mellem ounces og gram. Dette er smart, hvis du ofte bruger amerikanske opskrifter, der opgiver målene i ounces.

Displayet er let at aflæse.

Kenwood AT850 er let at bruge, og kommer med Tare funktion. Vægten måler 1.8 x 17.0x 22.0 cm og koster 400 kr. her.

Suveræne køkkenvægte fra Soehnle

soehnle husholdningsvægt
Soehnle Page Profi

Soehnle er en tysk producent af køkkenprodukter, og de har flere smarte køkkenvægte i deres sortiment:

Soehnle Page Profi er en husholdningsvægt der kan veje op til 15 kg med ét grams nøjagtighed.

Den kommer med en hold-funktion, der viser vægten 10 sekunder efter du fjerner du genstanden fra vægten, og derfor er den også meget velegnet at bruge som postvægt til store pakker.

Den er fremstillet i glas/plastic og fås i sort eller hvid. Den bruger to stk. 1,5V AAA batterier. Den måler 20,0 x 26,3 x 1,8 cm og koster 400 kr.

Soehnle Food Control køkkenvægt
Soehnle Food Control

Soehnle Food Control Easy er en diætvægt, der kan vise information om næringsindhold i maden – antal kalorier, protein, fedt, kolesterol, fiber og kalk. Den leveres med denne information om 950 fødevarer.

Derfor er denne vægt perfekt til diabetikere eller hvis du vil tabe dig.

Den bruger 3 stk. 1,5 V AAA batterier, og måler 15,7 x 22,4 x 1,8 cm og koster 300 kr.

soehnle page evolution køkkenvægt
Soehnle Page Evolution

Soehnle Page Evolution er verdens tyndeste køkkenvægt med en tykkelse på kun 0,9 cm høj.

Den har fået flere designpriser: iF Product Design Award 2012, Reddot design award og Kitchen innovation of the year 2012.

Page Evolution fås i hvid, sort eller sølv og måler 13,2 x 20,7 x 0,9 cm. Den bruger et enkelt batteri af typen 3V CR2430.

Alle tre Soehnle vægte bruger Sensor Touch i stedet for knapper, og de kan vise væske i ml og i gram. Du kan købe vægtene her.

Den bedste køkkenvægt er Soehnle Page Evolution

Soehnle med i test af køkkenvægte
Soehnle vejer præcist i test af Politiken

Soehnles vægte er af høj kvalitet, og de er meget præcise. Flere af vægtene har været med i tests, hvor de har klaret sig godt:

Politiken foretog en test af køkkenvægte i 2010, hvor to dommere tjekker at vægtene kan måle helt korrekt ved at placere lodder med forskellig vægt på de testede vægte: 2, 10, 100 og 500 gram.

Hvor fire af de testede vægte ikke kan veje den mindste vægt på kun 2 gram, kan Soehnle veje denne lille vægt helt nøjagtigt, og det imponerer de to dommere, Heidi Veng Christiansen, faglærer på Hotel- og Restaurantskolen og Line Storm Hansen, kokkeelev. De bemærker om den, at den vejer alle lodder hurtigt og helt præcist. Du kan se testen i Politiken her.

Page Evolution
Page Evolution vinder priser og tests

Både Soehnle Page Profi og Soehnle Page Evolution var med i en tysk test af 9 køkkenvægte i 2013 foretaget af det tyske forbrugermagasin Technik Zu Hause

Vægtene fik karakterer i 3 kategorier: udstyr, betjening og vejeresultat. Begge Soehnle vægt får den højeste karakter “Sehr Gut” i alle disse tre kategorier og Soehnle Page Evolutionen vinder testen.

En Soehnle vægt er således et godt valg, da de vejer helt præcist og kan veje selv små enheder.

Typhoon køkkenvægte er skøn retro

Typhoon Retro køkkenvægt
Typhoon Retro cream

De fleste køkkenvægte er digitale, og de har de fordel at de vejer meget præcist og at de er lette af aflæse.

En gammeldags analog køkkenvægt bruger til gengæld ikke batterier og er derfor billigere i drift. Den er også en smukkere brugsgenstand end en digital vægt, og den kan være med til at understrege en nostalgisk stemning i dit køkken.

Typhoon køkkenvægte er de skønneste gammeldags analoge vægte, og de er flotte at have i køkkenet. Du kan vælge mellem flere skønne modeller:

 • Typhoon Bella i rustfrit stål. Måler 25 x 23 x 29,5 cm og fås i farverne rød, sort, creme og sølv. Den har et stort rundt display, og kan veje op til 4 kg i 20 grams intervaller. Den koster 370 kr.
 • Typhoon Vintage er mere kompakt, og kan veje op til 2 kg i 10 grams intervaller. Den fås i farverne creme, rød og sort, og måler 26 x 23 x 28 cm. Den medfølgende skål er pæreformet, så det er lettere at hælde fra den. Den koster 370 kr.
 • Typhoon Retro kan veje op til 4 kg i 20 grams intervaller. Den måler 20 x 21 x 26 cm og har en lidt mindre skål end de andre modeller. Den koster 350 kr.
 • Typhoon Novo har et lidt mere moderne udseende end de andre modeller, og har et mindre display end de andre. Den kan veje op til 2 kg i 20 grams intervaller og måler 25 x 25 x 27cm. Den fås i creme eller rød og koster 430 kr.

Vil du gerne have en flot retro køkkenvægt, som du vil have stående fremme i køkkenet, er disse vægte fra Typhoon et godt valg. De er mindre nøjagtige end digitale køkkenvægte, men er nøjagtige nok til de fleste opskrifter. Du kan købe alle fire Typhoon vægte her.

Dualit køkkenvægt er i skinnende rustfrit stål

Dualit køkkenvægt i rustfrit stål
Dualit køkkenvægt

En anden flot og god analog køkkenvægt er Dualit køkkenvægten i rustfrit stål. Den kommer med en stor skål, som kan kommes i opvaskemaskinen, så den er let at gøre rent.

Tallene på displayet er store og lette at aflæse, og du kan nulstille vægten ved en drejemekanisme.

Dualit køkkenvægten måler 26 x 15 x 27 cm og koster ca. 600 kr. på Kitchenone.dk her.

Køb den rigtige køkkenvægt

Har du svært ved at beslutte dig for om det skal være en analog eller en digital, bør du især overveje, om du har brug for at køkkenvægten vejer helt præcist, hvis du f.eks. skal bruge den som postvægt eller har brug for at veje meget små mængder. Her kan du vælge imellem de følgende:

 • Skal det være dansk design, er Jacob Jensen TimerScale en meget smuk og elegant køkkenvægt. Det er smart, at den også kan bruges som minutur.
 • Har du i forvejen en Kenwood køkkenmaskine, bør du vælge Kenwood køkkenvægten, da den passer til skålene fra køkkenmaskinerne.
 • Vil du kunne veje op til 15 kg er Soehnle Page Profi en suveræn køkkenvægt med hold-funktion, så du kan aflæse tallene i 10 sekunder efter du afvejer.
 • Er du på en speciel diæt er Soehnle Food Control perfekt, da den har masser af information omkring 950 forprogrammerede fødevarer.
 • Vil du have en vægt, der fylder så lidt som muligt, når den ikke er i brug og som er en rigtig testvinder, så er den tynde Soehnle Page Evolution et godt valg.

Har du ikke brug for helt præcise små målinger, er en gammeldags analog køkkenvægt præcis nok, og den ser flot ud på køkkenbordet. Her kan du vælge:

 • En af de skønne retro køkkenvægte fra Typhoon. De kommer i de dejligste farver såsom rød og creme, og de vejer præcist op til 10-20 gram, hvilket er rigtig godt for en analog køkkenvægt.
 • Dualit køkkenvægten er meget iøjnefaldende i rustfrit stål, og den er rigtig flot på køkkenbordet.

Alle disse gode køkkenvægte kan købes på Kitchenone.dk her. Lige meget hvilken en du vælger, vil du glæde dig over brugervenligheden og de tydelige displays.

2 kommentarer til “Den bedste køkkenvægt lige nu – 5 gode og flotte køkkenvægte”

 1. Når jeg læser de forsklellige omtaler af husholdningsvægte kan jeg ikke se hvilke vægte der slukker automatisk efter et antal minutter/sekunder uanset der stadig foretages aktiv vejning.
  Det er irreterende når man er igang med vejning og dispalyet går ud under
  handlingen.
  Jeg ønsker en vægt en hvor man selv slukker eller vejningen fortsættes så længe der er bevægelser på vejepladen.

  Svar
  • Hej Thorkild, det er en super pointe du har der. Ikke noget jeg selv har tænkt over, men nu hvor du nævner det, så giver det rigtig god mening.

   Jeg er ikke bekendt med hvilke vægte der kan leve op til det krav og/eller er stødt på steder hvor de reklamerer med det som en funktion.

   Mvh.
   Mikael

   Svar

Skriv en kommentar