Bedste pålægsmaskine til private – Den billige til luksus pålægsmaskiner

Undgå at få snittet en finger af, når du bruger din pålægsmaskine, ved at vælge en pålægsmaskine, hvor sikkerheden er 100 % i orden. Pålægsmaskinerne fra Bosch og Siemens er blandt de mest sikre at bruge, da du ikke kan tænde dem ved et uheld.

Bedste pålægsmaskine
Pålægsmaskiner sparer dig for meget arbejde, når frokosten skal på bordet. Den bedste pålægsmaskine er Bosch 9101, der er suveræn til at skære al pålæg i skiver.

Pålægsmaskinerne fra Bosch og Siemens er blandt de bedste maskiner, da de er suveræne til at skære både brød, pålæg, grøntsager og ost. Derudover er de lette at bruge og lette at gøre rent.

Bosch MAS9101N er den bedste pålægsmaskine til private

bedste pålægsmaskine til private Bosch 9101n
Bosch 9101n pålægsmaskine

En god pålægsmaskine skal være god til at skære i både brød, kød og ost. Den skal også være let at bruge og sikkerheden skal være helt i top.

Det tyske forbrugermagasin Testmagasin.de testede 11 pålægsmaskiner i 2013. De kiggede på sikkerhed, dokumentation, brugervenlighed og hvor godt de skærer.

Der blev testet 9 elektriske og 2 manuelle pålægsmaskiner, og Bosch MAS9101n får en flot andenplads med karakteren “sehr gut”, som kun tildeles to af maskinerne. Den beskrives som en pålægsmaskine, der kan skære præcist og hårdt igennem alting.

pålægsmaskine sikkerhedsfunktion
Sikkerhedsfunktion på pålægsmaskinen

Noget af det vigtigste ved en pålægsmaskine er sikkerheden, og der skal være en sikkerhedsfunktion, så der ikke sker ulykker.

Her lever Bosch MAS9101N helt op til kravene om sikkerhed og har en god sikkerhedsfunktion i modsætning til flere andre af maskiner. Du skal bruge både tommeltot og pegefinger for at starte den, og du kan ikke komme til at starte den ved et uheld.

Denne pålægsmaskine er også god til at skære ensartet igennem forskellige fødevarer såsom blød ost, skinke, brød, tomater og spegepølse.

I 2008 vandt Bosch MAS9101 også en anden tysk test blandt 22 pålægsmaskiner, der blev test af Stiftung Warentest.

Her fremhæves den som den eneste pålægsmaskine blandt de 22 maskiner, der skærer alle fødevarerne godt eller meget godt, herunder både carpaccio, al slags brød, skinke spegepølse og ost. Som i Testmagasin.de’s test fremhæves den også for sikkerheden i modsætning til mange andre pålægsmaskiner.

Bosch MAS9101 er den dyreste af pålægsmaskinerne fra Bosch og koster ca. 1130 kr. på Kitchenone.dk her.

Den har bl.a. de følgende specifikationer:

 • Sikkerhedsafbryder
 • 10 grader skråtstillet transportslæde
 • Bølgeslebet knivblad i rustfrit stål
 • Tildækket klinge
 • Præcis indstilling af skivetykkelse
 • Integreret serveringsskål
 • Sugefødder
 • Rum til ledningsopbevaring
 • 140 Watt motor
 • Den vejer 5,07 kg og måler 260 x 360 x 280 mm

Transportslæden har en hældning på 10 grader, hvilket gør det meget lettere at skære grøntsager over. Skærer du ost eller kød over, gør det ikke så meget om maskinen har en hældning.

En 140 Watts motor er en god kraftig motor, hvilket gør det meget letttere at skære lidt hårde fødevarer over.

Bosch MAS4201N er billig og god

bosch-mas4201
Bosch MAS4201 er et godt køb

Bosch MAS4201N er den billigste af pålægsmaskinerne fra Bosch, og den koster kun 300 kr. her på Kitchenone.dk. Det er en helt anden prisklasse end testvinderen Bosch MAS9101, og den er ikke lige så kraftig. Den kan klappes sammen, og er derfor praktisk at opbevare.

Selvom den er billig, er sikkerheden helt i orden, og den har to sikkerhedsknapper, der sidder tilpas langt væk fra hinanden, så du ikke kan komme til at starte den ved en fejltagelse.

Bosch MAS4200, som er den samme maskine som Bosch4201, får en syvendeplads i Stiftung Warentest, og det er rigtig flot i betragtning af den billige pris.

Bosch 4101 skærer brød og spegepølse godt
Bosch 4200 er god til brød og spegepølse

Den kan ikke skære skinke og carpaccio, men er god til al slags brød, spegepølse og osten. Det trækker ned, at den ikke er så stabil på underlaget og den er mindre brugervenlig, når tykkelsen skal indstilles, og fødevarerne skæres.

I betragtning af den billige pris, er den dog et rigtig godt køb, hvis du vil have en lille og smart maskine, der kan skære næsten alle fødevarer i skiver.

Den har de følgende specifikationer:

 • Effekt 100 watt
 • Moment afbryder
 • Sikkerhedsspærrer
 • Sammenklappelig
 • Bølgeslebet knivblad i rustfrit stål
 • Stilbar snitbredde indtil 17 mm
 • Tommelbeskyttelse og resteholder
 • Gummifødder giver stabilitet
 • Den vejer kun 1,59 kg og måler 195 x 102 x 330 mm

Motoren er langt fra ligeså kraftig som den dyre Bosch model, men det er en smart lille maskine, som vil være behjælpelig til rigtig mange opgaver i køkkenet.

Bosch MAS62W1N imponerer ikke tyske dommere

Bosch MAS62W1 pålægsmaskine
Bosch MAS62W1

Bosch MAS62W1N koster ca. 620 kr. her på Kitchenone.dk, og er dermed prismæssigt imellem de to andre pålægsmaskiner fra Bosch, MAS4201 og MAS9101.

Bosch MAS62W1N er mere robust end MAS4201 og kan ikke klappes sammen. Den har ikke den smarte brødbakke, som MAS9101 har, og motoren er langt fra ligeså kraftig.

Den vejer 2.2 kg, og har gummifødder, så den kan stå sikkert på køkkenbordet. Den er dermed en meget lettere maskine end sværvægteren MAS9101 på 5.07 kg. Den har det samme gode skæreblad af rustfrit stål.

ikke-tilfreds-med-tykkelsen
Bosch MAS62 skærer ikke tyndt nok

Bosch MAS62 er med i en test i det tyske forbrugerprogram ServiceZeit på tv-kanalen WDR af 5 pålægsmaskiner. Det er modellen Bosch MAS62R1N, som er med, og den er den røde version af Bosch MAS62W1N.

Brødmaskinerne testes af to kokke, og to private forbrugere, der ser hvor gode maskinerne er til at skære brød, skinke og spegepølse. De er ikke imponeret over maskinens evne til at skære skinken helt jævnt, eller skære spegepølsen tyndt nok. Brødet afgiver også for mange krummer, når det skæres over.

Bosch MAS62W1 har de følgende specifikationer:

 • Trinløs snitbredde på op til 15 mm
 • 110 Watt motor
 • Moment afbryder
 • Bølgeslebet knivblad i rustfrit stål
 • Tommelbeskyttelse og resteholder
 • Støjsvagt løb
 • Sugefødder
 • Den vejer 2.2 kg og måler 233 x 230 x 330 mm

Det er en udemærket pålægsmaskine til prisen, og hvis du gerne vil have en pålægsmaskine, der er mere robust end de allerbilligste, kan den være et rigtig godt valg.

Siemens MS70002N er brugervenlig og skærer godt

siemens-70001
Siemens 70001 og 70002

Siemens MS70002N er identisk med Siemens MS720001N, og denne maskine er også med i den store test af pålægsmaskiner på Stiftung Warentest.

Den får en superflot tredjeplads i testen, og den skærer flot igennem alle fødevarerne, bortset fra skinken, som den har lidt problemer med. Den er til gengæld den mest brugervenlige af de testede maskiner og sikkerheden er helt i top. Den er også let at gøre rent, og den står godt fast på underlaget.

siemens-70-
Klarer sig godt i svensk test

Siemens 70001N klarer sig også godt i en svensk test fra 2006, hvor den anbefales som det bedste køb til pengene. Igen fremhæves den for at være god til at skære de fleste fødevarer og den høje brugervenlighed.

Siemens 70002N har de følgende specifikationer:

 • 120 Watt motor
 • Momentfunktion og kontinuerlig drift med sikkerhedsafbryder
 • Stor metalslidske
 • Bølgeslebet knivblad i rustfrit stål
 • Delvis dækket kniv
 • Tommelbeskyttelse og resteholder
 • Trinløs snitbredde på op til 15 mm
 • Støjsvagt løb

Den har en kraftigere motor end Bosch MAS62W1, og da den også er både brugervenlig og rigtig godt til at skære både brød, grøntsager, spegepølse og ost, er den et rigtig godt valg til prisen, som kun er 800 kr. på Kitchenone.dk her.

Køb den bedste pålægsmaskine til prisen

skiveskåret pålæg med pålægsmaskine
Bosch 9101 skærer hurtigt brød, ost og spegepølse

Det kan være svært at vælge den rigtige pålægsmaskine blandt de fire nævnte. Bosch og Siemens produceres af samme firma – det tyske BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH – og pålægsmaskinerne, som er nævnt, er derfor alle af samme gode kvalitet.

Har du børn i huset, er det meget vigtigt, at de ikke kan komme til at tænde pålægsmaskinen ved et uheld. Derfor skal du altid sikre dig, at sikkerhedsmekanismerne er helt i top, som de er ved disse pålægsmaskiner fra Bosch og Siemens.

De fire maskiner er i hver deres prisklasse, og som testen af Stiftung Warentest viser, er de alle fire rigtig gode pålægsmaskiner.

 • Den dyreste og bedste model Bosch 9101N til 1130 kr. Den har en høj motorkraft på 140 Watt, er let at bruge og indstille, og kommer med en smart brødkrummebakke, som du kan bruge som serveringsbakke. Det var den eneste maskine i Stiftung Warentest, der uden problemer kunne skære igennem alle fødevarerne. Har du brug for en helt suveræn luksus pålægsmaskine, bør du derfor vælge denne maskine.
 • Siemens MS70002N er et rigtig godt køb til kun 800 kr.. Motoren er kraftig på 120 Watt, og den er særdeles brugervenlig. Ifølge Stiftung Warentest skærer den næsten alt uden problemer – det eneste, der volder lidt knas er skinken.
 • Den billige pålægsmaskine MAS4101 er et godt valg, hvis du vil have en lille praktisk pålægsmaskine, som kan pakkes væk. Den er god til at skære brød, spegepølse og ost, men har lidt problemer med carpaccio og skinke. Til kun 300 kr. er den et fund til pengene. 
 • Bosch MAS62W1 imponerer ikke dommerne i den tyske test i programmet ServiceZeit på WDR. Den skærer ikke jævnt og tyndt nok, og de synes ikke den er helt så brugervenlig, som de andre maskiner de kigger på. Den koster 620 kr. og det er måske bedre at betale lidt mere for Siemens 70001 i stedet for – eller vælge den helt billige MAS4201.

De fire pålægsmaskiner kan købes på kitchenone.dk her.

Har du pengene, kan det godt betale sig at investere i luskusmaskine Bosch 9101, men skal du kun skære pålæg en sjælden gang, kan du roligt købe den billigste pålægsmaskine.

2 kommentarer til “Bedste pålægsmaskine til private – Den billige til luksus pålægsmaskiner”

 1. Hej har en bosch 9101 den skærer godt men den er da ELENDIG SVÆR AT RENGØRRE og man kan ikke være sikker på om den er ren, det glemmer testen at tage højde for, derfor elendig opbygning, jeg sælger gerne for under halv pris.

  Svar
 2. Hej Gert

  Det er en rigtig god pointe. En vigtig ting er naturligvis ikke kun hvor godt maskinen virker, men også om den er mulig at gøre ordenligt ren efterfølgende.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar