Bedste robotstøvsuger – Test af robotstøvsugere 2022

Bedste robotstøvsuger test
iRobot’s Roomba robotstøvsugere har sat sig tungt på markedet

Test af robotstøvsugere foretages af danske og udenlandske forbrugerråd og testmagasiner. I disse test sammenlignes forskellige robotstøvsugere for at se, hvor gode robotstøvsugerene er til at suge, til at navigere, hvor meget de larmer og hvor brugervenlige de er.

Opsummering over bedste robotstøvsugere i 2022

Bedste robotstøvsuger (Test-vinder)

Her får du et af de bedste køb til prisen, hvor effekt og funktionalitet er i fokus. iRobot-serien er i en klasse for sig selv, når vi snakker om kvalitet – Lige nu er iRobot Roomba S9, det bedste markedet har at tilbyde til prisen.

 • Kraftig sugestyrke
 • God til dyrehår
 • Nem at betjene
 • Velegnet til allergikere

iRobot Roomba S9 Robotstøvsuger

 • Gør rent helt ind i hjørnerne
 • Med genanvendelig, vaskbar opsamler
 • Smart navigation med optisk sensor
 • Effektivt filter, der fanger 99% af allergenerne i luften

Billigst hos Roboteksperten.dk til kun 6999 kr. inkl. batteri og lader.

Bedste robotstøvsuger til prisen (Max 3000 kr.)

For kun 3000 kr. kan du stadig få utrolig meget funktionalitet, sugestyrke og smart-teknologi. Bedst-til-prisen vinderen er Roomba-975, som fås til kun 2949 kr.

iRobot Roomba S9 Robotstøvsuger

 • Rengør helt ind til væggen
 • Børster til både tæpper og trægulv
 • Smart, automatisk navigationssystem
 • Lavt design, der kan komme ind under møblerne

Kvaliteten er uovertruffen til prisen.

Billigst hos Roboteksperten.dk til kun 2949 kr. inkl. batteri og lader.

 

IRobot Roomba er den førende producent af robotstøvsugere og deres nyeste Roomba 880 og Roomba 980 robotstøvsuger klarer sig godt i mange test.

Neato Botvac Connected er Neatos topmodel og den er suveræn til at suge både ris og dyrehår op.

Flere af de andre støvsugerproducenter er dog også ved at komme ind i kampen. Både Dyson, Miele og Electrolux har produceret nogle rigtig interessante modeller der klarer sig rigtig godt i de forskellige tests.

Robotstøvsugere kan ikke endnu erstatte en almindelig støvsuger 100%, da de har svært ved at komme rundt i hjørnerne, og deres sug ikke er lige så kraftigt.

De kan dog fjerne så meget støv og hundehår, at du kun behøver at hive fat i støvsugeren langt sjældnere.

Støvsuger du f.eks. normalt hver anden dag, vil du med hjælp af en daglig runde af robotstøvsugeren, kunne nøjes med at hive den almindelige støvsuger frem en gang hver fjortende dag.

Køber du en af topmodellerne og har du ikke en hund der fælder meget, så kan det være, at du kan nøjes med at støvsuge en gang hvad anden eller tredje måned.

Det er noget der virkelig sparer tid.

Stor test fra svenske TestFakta

Det svenske magasin TestFakta.se har lavet en stor test af de forskellige robotstøvsugere på markedet lige nu.

På førstepladsen finder vi modellen MotionSense ERV5210TG fra Electrolux med en score på 4,3 ud af 5 mulige.

Når TestFakta tester, så tager de udgangspunkt i 5 forskellige forhold. Den vigtigste er at rengøringen er i orden. Det giver god mening og vægter derfor med 50% af den samlede score.

Derefter (med 20% vægt) kommer evnen til at navigere rundt i huset og de enkelte rum. Hvordan klarer den forhindringer som møbler og andre ting der ligger på gulvet.

Slutteligt (hver vægter med 10%) kommer dens hastighed, hvor let den er at bruge og hvor meget den støjer når den gør rent.

Den sælges lige nu hos Coop og endda til nedsat pris hvis du er medlem. Du får den for ca. 4.500 kroner, hvilket er knap 500 kroner billigere end testes nummer to: Roomba 886.

Er du ikke medlem, så er prisen på de to modeller stort set identisk.

Roomba 886 får en 2. plads i testen

Med 3,8 point er Roomba 886 fra iRobot testens nummer 2.

Grunden til at den klarer sig dårligere i testen er i høj grad, at den ikke er lige så god til at navigere. Den støder ind i ting og skubber til dem når den kører rundt.

Det trækker meget ned i den samlede score. Rengøringsmæssigt er den heller ikke helt i top, da testen viser, at den ikke kommer godt nok rundt i alle hjørnerne.

Til gengæld arbejder den hurtigt og er brugervenlig. Den tilhørende app har mange smarte features så du kan styre den fra din mobil.

Prisen ligger på lige knap 5.000 kroner, så forskellen til Electrolux modellen er ikke værd at nævne.

Roomba 780 scorer mange stjerner i andre svenske tests

Virtual Lighthouse
Virtual Lighthouses hjælper Roomba robotstøvsugere med at navigere

iRobot Roomba 780 har været med i flere nye test. I det svenske blad PC for Alla får den 6 ud af 10 stjerner, hvilket er testens andethøjeste resultat, kun overgået af Neato XV25, der får 8 stjerner. Du kan se testen her.

I en anden svensk test i Aftonbladet.se fra 2013 deler Neato XV25, Roomba 780 og Phillips HomeRun førstepladsen med 4 ud af 5 stjerner.

Roomba 780 roses for at være yderst effektiv til at støvsuge alt op, og den er meget robust. Det største minus er, at den støjer meget.

De vigtigste fordel ved Roomba 780 og 790 er:

 • Via de smarte Virtual Wall Lighthouses kan du bruge en avanceret Lighthouse-funktion, der fungerer som en midlertidig dør. Roombaen kan først komme igennem “døren”, når den er helt færdig med det værelse, som den er inde i.
 • 700-serien har også 50% længere batteritid, hvilket betyder, at batteriet kan holde i 3-5 år, mod 2-3 år for 600-serien.
 • iRobot Roomba 780 og 790 bruger det smarte Dirt Detection Center, kaldet Dirt Detect 2.  Ved at bruge både optiske sensorer og akustiske sensorer fanger disse støvsugere kan suge større ting såsom popcorn og papirklips op. Når disse større objekter ses af sensoren, så kører støvsugeren flere gange henover det.
 • 700-seriens AeroVac 2 med et HEPA-filter til allergikere.
 • 700-serien har også den fordel, at den fortæller dig, hvornår at støvbeholderen skal tømmes. Støvbeholderen er større end ved 600-serien.

Lighthousefunktion er en stor upgradering i forhold til 600-serien. Det betyder nemlig at Roombaen selv kan navigeres fra værelse til værelse. Før var det kun muligt at spærre helt af, og så selv flytte den forskellige steder hen.

Har du et stort hus med flere rum, er det en rigtig god idé at få Roomba 780 eller 790, da du med Lighthouse-funktion kan sætte dem til at støvsuge alle værelserne ét af gangen, mens du er væk. Med Roomba 600-serien, kan du ikke være sikker på, om støvsugeren selv finder rundt i alle værelserne.

Roomba 780 koster 4.400 kr. inkl. levering på Roboteksperten.dk.

 >>> Stort udvalg i robotstøvsugere – Klik her <<<

Den bedste af Roombas støvsugere er Roomba 880

roomba-robot
Roomba 880 er Roombas nyeste og bedste robotstøvsuger – den suger meget kraftigere

Roomba 880 er iRobot Roomba seriens nyeste og bedste robotstøvsuger. De vigtigste ændringer i forhold til de foregående er:

 • Tangle-Free Aeroforce Extractors er børster med gummilammeller, som i høj grad forhindrer hundehår i at sætte sig fast
 • Kraftigere motor, som suger fem gange så kraftigt som 700-seriens motorer
 • Større  støvbeholder som kan indeholde 60 % mere end 700-seriens støvbeholder
 • Ekstra kraftigt XL-batteri
 • Lille lækker fjernbetjening
 • Meget brugervenlige knapper – og let at programmere til forskelligt program forskellige dage
 • Den er hurtigere og tager kun 2/3 af tiden om at gøre det samme område rent i forhold til en Roomba 780.

Den har præcis det samme navigeringssystem som Roomba 780 og Roomba 790, hvor den navigerer ved at bumpe ind i ting. Via de smarte Virtual Lighthouses, så du kan få den til at navigere fra værelse til værelse.

Roomba 880 klarer sig god i mange tests, hvor den enten vinder eller kommer på en andenplads:

 • Rommba 880 vinder en test fra 2014 af robotstøvsugere i det tyske magasin Better Connected, hvor den fremhæves for at være den bedste til at gøre rent blandt de 6 testede robotstøvsugere – heriblandt Vorwerk Kobold VR100, Miele Scout RX1 og LG HomBot Square.
 • Den får en 2. plads i en test fra 2015 i Stiftung Warentest, hvor den kun overgåes af Vorwerk Kobold VR 200. Her roses den for at være god til at navigere uden om forhindringer og for at støvsuge godt.
 • Roomba 880 får en 2. plads i en norsk test i 2014 foretaget af den norske fjernsynskanal TV2. Her får den karakteren 5, hvor testvinderen Miele Scout RX1 får 6, og Neato BotVac 70 får 4 og en tredjeplads.
 • Test af det amerikanske C-Net i 2013/2014 viser at Roomba 880 er bedre end Roomba 790 til at suge ris og dyrehår op på både tæpper og hårde gulve, samt bedre til at støvsuge sand på et hårdt gulv. Selvom Roomba 880 er bedre end Roomba 790 til at støvsuge dyrehår op, så klarer Neato BotVac 85 sig bedre end Roombaerne i denne test. Den får i alt en score på 8.3 point.
 • Bliver sammen med tre andre robotstøvsugere valgt til at være blandt de bedste robotstøvsugere af Goodhousekeeping.com i 2015.
 • Den vinder i en test på det norske Klikk.no, hvor kun Roomba 880 og Miele Scout RX1 sammenlignes.

Roomba 880 koster ca. 6.000 kr. inkl. levering.

Neato XV-25 vinder svensk test i 2012

Neato XV-25 er en anden robotstøvsuger, som er værd at kigge nærmere på, da den ligger i toppen på 2 svenske test. I PC for Alla i 2013 får den 8 ud af 10 stjerner. Det skyldes at den får alt ud af tæpperne i testen. Til gengæld støjer den enormt meget.

Neato har et anderledes navigationssystem i forhold til Roomba’erne. Den scanner værelset via en laser, og laver et kort, som den følger. I modsætning hertil finder Roomba vej gennem værelset ved at støde ind i tingene.

Ved at Neato følger en forudbestemt rute, bruger den mindre tid og energi i forhold til en Roomba, der kører på må og få rundt i værelset.

Den har ikke et Dirt Detection Center, men bevæger sig grundigt rundt og metodisk over hele gulvet. Roomba opfanger støv og andre partikler med dets Dirt Detection Center, og bevæger sig frem og tilbage over det.

Da en Roomba er rund, har den lidt sværere ved at gøre rent i hjørnene end Neato, der er mere firkantet.

Du kan bruge magnetbånd til at spærre af for, hvor Neato støvsugeren ikke må køre.

Neato XV Signature og Signature Pro

Neato-Botvac-80
Neato robotstøvsuger

Neato lancerede de to robotstøvsugere Neato XV Signature og Signature Pro i 2013, og i 2014 blev Neato BotVac serien lanceret.

Som Neato XV-25 scanner Neato XV Signature og Signature Pro værelset, før de går i gang. Mens de støvsuger følger et bestemt mønster, så de kommer hurtigt og sikkert rundt i værelset.

Neato Signature-serien er blevet opgraderet med et 50 % kraftigere sug. Støvsugerne har også bedre allergifiltre, og kan fjerne allergener og partikler, som kun er 0,3 µM, ligesom Roomba HEPA-filterne gør.

C-Net giver Neato Signature Pro en score på 8.2, og det fremhæves at den er særdeles god til at støvsuge hundehår op af tæpperne.

Neato Signature Pro koster ca. 2.800 kr. inkl. levering og Neato Signature koster ca. 2.400 kr. inkl. levering.

>>> Stort udvalg i robotstøvsugere – Klik her <<<

Neato BotVac er den bedste Neato Robotstøvsuger

Neato-Botvac70
Neato Botvac70 stopper før trappetrinnet

BotVac-serien er opgraderet i forhold til Neato XV Signature-serien med en større støvbeholder, bredere børster, som går helt ud til kanten, og en smart sidebørste, så den kommer helt ud i kanterne. Denne serie er også mere stille end Neato XV Signature Pro – serien.

Samtidig har den to knapper, så du kan vælge imellem en Full Cycle og en Spot Clean, hvor den koncentreret støvsuger i et mindre område på ca. en kvadratmeter.

Neato BotVac 85 er den bedste og dyreste af de 4 robotstøvsugere i BotVac-serien, og koster ca. 3.700 kr. inkl. levering. Den kommer med en speciel combobørste, som er særlig god til at fange dyrehår.

BotVac 85 klarer sig suverænt i C-Nets test af robotstøvsugere, som senest er opdater i 2015. De andre robotter, som den bliver målt i mod er: Roomba 880, Roomba 790, Neato XV Signature Pro, Neato XV-21, LG Hom-Bot Square og Infinuvo CleanMate QQ5.

BotVac 85 er bedst til at støvsuge ris op i denne test, og er bedst til at støvsuge dyrehår op på et glatgulv og andenbedst til at støvsuge dyrehår op i tæpper – her bliver den overgået af Neato XV-21.

Samlet giver C-Net BotVac 85 en score på 8.3, hvilket er præcis det samme som Roomba 880, og de vurderes i 4 kategorier: performance, usability, design og feature. De vurderes som lige gode i perfomance – altså hvor gode de er til at støvsuge. Roomba får lidt flere point for brugervenligheden.

Test af Neato BotVac 85 vs Roomba 880 i 2014 test

roomba-hoover
Roomba 880 og Neato BotVac 85 er de to førende robotstøvsugere

Wall Street Journal har valgt tre af de bedste robotstøvsugere Moneual Rydis H68 Pro, Neato BotVac 85 og iRobot Roomba 880  -og har testet dem grundigt i en lille testarena, hvor de blandt andet skal:

 • Suge cheerios op på forskellige slags tæpper – korthåret, langhåret og mellemlangt
 • Suge M&M’s op på et tæppe
 • Suge sand op på et tæppe
 • Til slut smides i stakkevis af både sand, jord, M&M’s og Cheerios ind i testarenaen, og de tre robotstøvsugere får lov til at kæmpe imod hinanden.

De tre robotter, tildeles guld, sølv eller bronze alt efter hvor meget af de nævnte ting, som de kan suge op. Alle robotstøvsugerne bliver diskvalificeret i diciplinen, hvor de skal suge sand op, da de slet ikke får noget op, selv om de få 45 minutter til det.

 • Her får iRobot Roomba 4 guldmedaljer for cheerios på korthåret tæppe og mellemlangt tæppe, M&M’s på mellemlangt tæppe og sand på mellemlang tæppe.
 • Neato BotVac får 3 guldmedaljer: cheerios på korthåret tæppe, sand på mellemlangt tæppe og den vinder også den sidste dyst, hvor den får suget mest op alt i alt.
 • Moneual Rydis H68 Pro – som ikke sælges i Danmark – får en sidsteplads i alle test.

Der er også en test af Neato BotVac 85 og Roomba 880 på Nootrix.com, hvor disse to robotstøvsugere sammenlignes med hinanden i forhold til deres hardware og software. Her får BotVac 85 13 point og Roomba 880 kun 9 point.

>>> Stort udvalg i robotstøvsugere – Klik her <<<

BotVac 85 er takket være sin firkantede form bedre til at komme rundt i hjørnerne, og den har en større støvbeholder end Roomba 880. Til gengæld kan du få en fjernbetjening til Roomba støvsugerne og det kan du ikke til BotVac støvsugerne.

BotVac 85 gør også mere systematisk rent og er bedre til at undgå møbler. Da den planlægger hele runden før, den går i gang, er det er lettere at se i værelset, hvor den allerede har været.

Sådan vælger du den bedste robotstøvsuger

Roomba robotstøvsugere
Robotstøvsugere sparer dig meget tid med den almindelige støvsuger

De mange test af robotstøvsugere viser at alt i alt er Neato BotVac 85 og Roomba 880 stort set lige gode, men forskellige:

 • Neato BotVac 85 er mere systematisk og er bedre skabt til hjørnerne
 • Det er lettere at bruge BotVacs magnetbånd i forhold til Roomas batteridrevne lighthouses
 • Neato BotVac er bedre til at støvsuge hundehår ud af tæpperne
 • Roomba 880’s gummibørster er lettere at gøre rene, da de er “tangle-free” – dvs. der sidder ikke noget fast i dem.
 • Du får en smart fjernbetjening med Roomba 880 – Neato har ikke udviklet fjernbetjeninger til deres robotter.
 • De har begge gode HEPA-filtre, som fjerner allergener.
 • De er lige gode til at suse hen og blive opladet, når de trænger til det – og de går også hen til deres opladningsstation, når de er færdige med en cyklus.
 • Neato BotVac 85 koster kun 3.700 kr. og er dermed væsentligt billigere end de 6.000 kr. som Roomba 880 koster.

Du kan også overveje at købe end af de andre modeller såsom den meget billigere Roomba 620, som kun koster ca. 1.935 kr. eller en Neato Signature, som kun koster ca. 2.400 kr. inkl. levering.

Links

Test fra 2020 af robotstøvsugere i Tænk her

Resultater i det tyske Stiftung Warentest på Testberichte.de her

C-Net test af iRoomba 880 vs. andre robotstøvsugere her

C-Net test af Neato BotVac vs andre robotstøvsugere her

111 kommentarer til “Bedste robotstøvsuger – Test af robotstøvsugere 2022”

 1. vi har en irobot (sort model) er i tvivl om, hvor længe den skal stå til opladning, efter første opladning (i daglig dagen)?
  mvh ole

  Svar
 2. Hej Ole,

  Ifølge manualen skriver de “Always store Roomba connected to its charger or Home Base”, så svaret vil være, at den skal stå der hele tiden når den ikke bruges.

  Jeg kan godt forstå dit spørgsmål da batterier normalt ikke bør blive opladt hele tiden, men vi må stole på producentens anvisninger.

  Svar
 3. Hejsa.

  Jeg overvejer at købe en robotstøvsuger, men er i tvivl om den kan komme over mine dørkarme, der er mellem 1½-2 cm høje og med lodret kant på den ene side.

  Såfremt støvsugeren ikke kan komme over, vil den effektivt kun kunne klare en lille del af hjemmet, og dermed ikke så smart.

  På forhånd tak.

  Dbh Peter

  Svar
 4. Hej Peter,

  Som udgangspunkt bør en robotstøvsuger godt kunne komme over dine dørtrin og også selvom de er 2 cm høje. Når det så er sagt, så vil det være optimalt hvis du hører om du kan låne en demo-model (eller alternativt levere den købte tilbage hvis det ikke virker).

  En ting du dog kan gøre for at det endnu mere sandsynligt at den kan komme over er, at sætte fejelister på dørtrinene, så den har en slags “rampe” at køre op og ned på.

  Du må endeligt vende tilbage med dit resultat.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 5. Hej Mikael.

  Tak for det hurtige svar. Jeg forhører mig om en låne/test-model, og så rapporterer jeg naturligvis tilbage.

  DBH Peter

  Svar
 6. Hej

  Jeg har lige købt en irobot770 og er ikke umiddelbart imponeret. Kan det passe, at den ikke kan finde rundt i de forskellige rum på egen hånd? Er det nødvendigt med lighthouses, som i øvrigt ikke kan fåes til denne model, hvilket jeg ikke var blevet oplyst om. Maskinen kører ind i det samme rum 3-4 gange i træk og når ikke meget andet end det.

  Hilsen

  Thomas

  Svar
 7. Hej Thomas,

  Hvis der ikke er spærret af for din iRobot (store dørtrin eller andre ting), så bør den selv finde rundt i alle tilgængelige rum. Den eneste begrænsning for rækkevidden bør være batteriet. Har du evt. prøvet at ændret udgangspunktet for støvsugeren for at se om det ændrer på noget?

  Svar
 8. Hej

  Nej, jeg nåede ikke til at prøve dette, da den nåede at irritere mig for meget og er blevet leveret tilbage. Det virker som om iRobot er meget afhængig af at støde ind i ting og derfra planlægge sin næste bevægelse. Hos os er der meget fri gulvplads, når stolene er sat op og så virker det som om den blev lidt rådvild og ikke vidste, hvor den skulle køre hen. Desuden virkede det som om den havde lidt problemer med at aflæse vores lidt rustikke klinke gulv, den støvsugede ihvertfald ivrigt på de samme steder igen og igen selvom der ikke var beskidt. Jeg har efterfølgende haft en Samsung SR8895 på prøve og den klarede hele huset uden problemer og kørte næsten 2 timer nonstop førend den kørte til opladning. Så nu har jeg bestilt den istedet.

  Venlig hilsen

  Thomas Djernis

  Svar
 9. Hej Thomas,

  Du skal have mange tak for opdateringen. Det er rigtigt, at mange af disse robotter har brug for noget at støde ind i. Men det vigtigste er, at du nu har fundet en model der virker i jeres hjem. Det vil være til stor gavn for andre der oplever det samme.

  Svar
 10. Hej Mikael
  Kender du noget til E.ziclean vac100-støvsuger fra E-zicom Robotics?
  Jeg overvejer at købe en, men kan ikke rigtig finde nogle tests af den eller anbefalinger.

  På forhånd tak.

  Mvh.
  Susan

  Svar
 11. Hej Susan,

  Jeg kender ikke så meget til den, men ud fra det jeg har kunnet finde, så ville jeg ikke turde anbefale den. Det jeg umiddelbart har kunnet finde er, at det er et kinesisk produkt som så bare har fået et nyt navn så den kan sælges i Frankrig.

  Dermed ikke sagt, at den ikke kan være ok, men personligt ville jeg holde mig til noget jeg med sikkerhed ved virker.

  Svar
 12. Hej – kender du neato XV-15? Ud fra det jeg har fundet synes jeg det lyder som om den har mere sugestyrke en irobot og en smartere teknologi til at komme rundt?

  mvh. Christina

  Svar
 13. Vi har små børn så det er et krav at en evt. robotstøvsuger er kraftig nok til at kunne suge krummer, tørre ris fra gårsdagens måltid, havregryn o.l. op. Jeg har i nogle anmeldelser set kommentarer om at nogle modeller kan have svært ved dette og mest er til lette ting som støv og dyrehår. Er det noget du har erfaring med?

  Ifht. Irobot så står 581 og 780 begge nævnt som topmodel og jeg kan ikke rigtigt gennemskue forskellen (udover at 780 vist er lidt mere fancy udi touch-knapper). Hvis vi skal have en robotstøvsuger vil vi hellere give lidt mere og få “den bedste” end at få en middelmådig model som stadig koster mange penge (for de er da ikke ligefrem gratis…).
  Der er ikke specielle behov a la dyrehår (der er kun lidt af morens lange hår) så det er som sagt mere krummer, støv og sand der skal indfanges. Primært på trægulv men også på fliser og et enkelt gulvtæppe. Og vi har dørtrin mellem rummene.
  Kan du eller en anden komme med en anbefaling baseret på dette?

  På forhånd mange tak
  Den-knap-så-støvsugebegejstrede-småbørns-mor

  Svar
 14. Hej Thomas,

  Så vidt vi har kunne læse os til, så er der 38 sensorer i hhv. SR8855 og SR8845, mens der er 39 sensorer i SR8895.

  Svar
 15. Så umiddelbart skulle alle 3 modeller være nogenlunde lige intelligente til at finde rundt i huset eller?

  Svar
 16. Hej.
  Har lige set et godt tilbud v. Sweetdeal på støvsuger ‘Robovac’s Q5/LL-283’ til kr 1495 (normalpris iflg. deres hjemmeside 3295,-) lyder jo besnærende billigt…? men er den værd at ofre penge på? (sugeevne, larm osv.?)

  Svar
 17. Ja, det tilbud har jeg også lige set på Sweetdeal og den vil jeg også gerne høre om? ;o)

  På forhånd mange tak.

  Lisabeth

  Svar
 18. Hej

  Det tilbud har jeg også lige modtaget og ville da også rigtig gerne høre lidt om den 😉

  Håber på et hurtigt svar, for der er kun et begrænset antal.

  Hilsen Dorthe

  Svar
 19. Vi kender desværre ikke den pågældende “Robovac” robotstøvsuger. Umiddelbart så virker det dog meget underligt at man næsten ikke kan finde noget om den på nettet. Hjemmesiden der sælger den virker også relativt uprofessionel.

  Så med forbehold for at vi intet kan finde om den, aldrig har set eller prøvet den, så vil vores vurdering være at man skal holde sig til den mere kendte mærker.

  Skulle nogen alligevel være frisk på at prøve, så hører vi meget gerne om både gode og dårlige erfaringer.

  Svar
 20. Hej

  Er blevet anbefalet en roomba 780, og vil høre, hvordan den klare sig når der er tæppe med frynser ca. 4-5 cm og en smule hundehår (goldenretriver-længde..)

  Og er det nødvendigt at lukke døre til værelser man ikke ønsker den ind på, der er dørtrin til dem men de er vel ik mere end 2 cm…

  Svar
 21. Hej Jeanne. Denne video giver et meget godt indblik i hvordan Roomba 780 virker. I videoen kan du også se hvordan den klarer frynser.

  Om den vælger at køre over dørtrin eller ej, kommer meget an på det enkelte dørtrin. Der følger normalt to lighthouses med i pakken, så de kan evt. bruges til at afgrænse hvor den må køre.

  Svar
 22. Jeg har haft kørt med Roomba 555 i et par år.
  Den klarer hundehår/havregryn etc udemærket på parketgulv, men tæpper, der kniber det godt nok noget.
  Jeg har to aluminiumtæppeskinner i mit hus,de er 5mm høje, og der har den det med, at smide en del af affaldet fra beholderen, selvom den kun er 1/4 fuld, foran skinnerne.
  Derfor vil jeg gerne købe en nyere model, og vil høre dig Mikael, om der er taget højde for disse problemer?

  Mvh Tonni.

  Svar
 23. Hej Tonni,

  Umiddelbart har jeg ikke hørt at det skulle være løst (men heller ikke at det var et problem). De nyere modeller er meget lig de gamle, men kan være mere lydløse og have flere tekniske funktioner. Men selve “mekanikken” skulle ikke være ændret væsentligt så vidt jeg er orienteret.

  Svar
 24. Jeg har prøvet en E.ziclean vac100, den røde robotstøvsuger.
  Jeg kan kun fraråde den, den fungerer alt for dårligt. Den kommer ikke ordensligt ind til kanter. Den kunne ikke støvsuge min gang, den nægtede at køre forbi et marsvinbur, selvom der er rigeligt plads. Sidst men ikke mindst nægtede den at køre til opladning, ganske vist fandt den opladestationen og kørte fint op på den, men så kørte den væk igen for at prøve påny. Da det havde stået på 10 gange opgav jeg.
  Jeg har en gammel Roomba 560, den har aldrig givet den slags problemer.
  Det enese gode ved vac100 er at den har en stor beholder og at der ikke er mulighed for at hår sætter sig fast, her er Roomba helt håbløst, det er ofte hurtigere at støvsuge selv, da det tager så lang tid at rense hårene ud af Roomba.
  Hilsen Peter

  Svar
 25. Hej.
  Jeg har en lille systue, hvor jeg påtænker at købe en robotstøvsuger.
  MEN er der nogle af dem som kan støvsuge lange sytråde, en lille knap og evt knapnåle op?
  Hilsen Malene

  Svar
 26. Hej Malene,

  Lange sytråde og knapper (hvis de ikke er for tunge) burde ikke være noget problem. Om den vil kunne suge knapnåle op skal jeg ikke kunne sige. Mit gæt er at den nok vil have problemer.

  Det smarteste vil være hvis du kan låne en hos en person du kender og/eller forsøge at få en på prøve fra en lokal butik. Forklar hvorfor du bliver nødt til at teste og se så om den kan opfylde dine behov.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 27. Jeg er også faldet for et tilbud, denne gang ByensScoop, der havde en E.ziclean FURTIV – Normalpris 2965, her 50%, 1487,-. Jeg bliver dog lidt bange, nu hvor jeg har kigget her, kinamodel og vac100 ikke fungerede godt nok, men nu ser vi. Ellers må jeg vel have 14 dages fortrydelse 🙂

  Svar
 28. Jeg overvejer at anskaffe Roomba 555, men hvordan er lydniveauet? Jeg har ledt forgæves efter en decibel angivelse! Tænker om den larmer så man skal være ude af huset når den kører eller…? Mvh. Mette

  Svar
 29. Hej Mette,

  Lydniveauet for Roomba 555 er angivet til 70db. Det svarer ca. til en bil i tomgang på 10 meters afstand. Så det larmer lidt mindre end normal støvsugning, men er selvfølgelig stadig kedeligt at høre på.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 30. Tak for svarene. Jeg har ingen håndstøvsugee, så jeg har svært ved at vurdere om sammenligningen med den er positiv eller negativ(!?) Jeg har bare ser roomba 555 til 2295kr og da vi lige har bygget til – og jeg ikke er vild med at støvsuge, tænker jeg, om det mon er en god løsning, da den umiddelbart får ok anmeldelser!? Mvh. Mette

  Svar
 31. Hejsa Mette

  Jeg har ikke selv haft en Roomba, men Roomba får generelt gode anmeldelser. Jeg skriver for at høre, hvor du har set den til 2295 henne? Jeg kunne måske godt være interesseret i en også nemlig 🙂

  Mvh Svend

  Svar
 32. Jeg overvejer at købe iclebo smart eller Philips fc9910/10, så slipper man for roomba’s lighthouse, da de selv scanner rummet.

  Er der nogen forskel på de 2 modeller, udover at Philips er noget billigere men iclebo har 2 års garanti på både maskine og batteri (og Mulighed for at få poleret gulvene med et stk tilbehør)? Og ved du om de bruger det samme batteri?

  Svar
 33. Jeg har købt en E.ziclean FURTIV på “dagens Bedste” til mine forældre, der var kun en Engelsk/Fransk Manual med, den er alt for svær at forstå, jeg har efter reklamation fået en Dansk manual, den er stadig ikke til at forstå da den hovedsageligt henviser til den oprindelige manual, selve robotstøvsugeren ser spændende ud, men vi har ikke fået den til at fungere endnu. Er der nogen der kan en bedre oversættelse, eller ved du hvordan vi får den i gang?

  Svar
 34. Jeg bor i et 1 plans hus. Jeg har 2 siberiske huskies som bor indendøre og der er meget pels på gulvet fra dem samt støv og jord når de styrter ind fra haven… Jeg har set at der er en Roomba 770 med 1 aero vac (anden generation står der) på tilbud på Amazon.Kan du sige om dette vil ære et god valg? Jeg er træt af at støvsuge og altid alligevel have snuskede gulve 😉 På forhånd tak !

  Svar
 35. Hej Susanne – Mit bedste bud vil være, at du ikke kommer til at slippe for at støvsuge. En robotstøvsuger vil være en hjælp og minimere mængden af hår (husk at tømme den ofte), men vil aldrig kunne erstatte almindelig støvsugning helt. Med to hunde i huset og tilmed to der smider meget pels, så er eneste alternativ til slet ikke at skulle støvsuge selv, at du får en anden til det 🙂

  Men at mindske mængden af hår på gulvet kan for mange også være en kærkommen ting.

  Svar
 36. Jeg har en roomba 563 “pet” som skulle være beregnet til at tage mange hår, dog er det hårene der giver den størst problemer, jeg skal stort set rense børster hver gang den har kørt, og hver 2-4 md skille den af og pille tandhjul ud og rense og smørre. det burde ikke være meningen men roomba har valgt en frygtelig dårlig løsning omkring det der driver børsterne, det bliver hurtigt slidt og der så kommer hår ind til tandhjulene, så sidder de i vejen og maskinen stopper og melder fejl.

  fandt en tråd med en amerikaner( http://www.vic7767.com/modded-chms-to-fix-the-please-inspect-and-clean-roombas-brushes-error/ ) som har lavet nogen mindre konstruktive ændringer og indsat nogen lukkede lejer, så der ikke længere kommer hånd ind bagved.. men burde tro roomba så ville fixe problemet nu da de kunne se en løsning, men nææ de har mere travlt med at sende en ny på marked, med et bedre system(700 serien), men de sælger stadig den gamle (500 serien) med de samme problemer..

  Når min roomba virker er den ganske god, vi har 4 katte, så der er mange hår og der skal støvsuges mindst hver anden dag for at holde hårene nogenlunde væk, med en robotstøvsuger kan man nøjes med at støvsuge en gang om ugen, og jeg synes faktisk roomba gør det meget godt..

  Svar
 37. Hej Mikael

  Nu er det efterhånden noget tid siden, at nogen har skrevet herinde. Hvilket støvsuger er pt den bedste på markedet?

  Vi har snakket en del om at få en robotstøvsuger, men da vi har 3 katte, som fælder en del, skal det være en støvsuger, som kan suge ordentligt og samtidig have en beholder, der rent faktisk kan være noget i.

  Vi har været i forskellige butikker som bl.a. punkt 1, hvor vi får oplyst, at vi ikke skal regne med, at en robotstøvsuger vil kunne gøre ret meget for os pga. vores katte.

  Vi har dog set, der findes udgaver, der hedder “pet” som netop skulle være lavet til dyrehår – men er disse udgaver så meget bedre, og vil det overhovedet kunne betale sig for os, at anskaffe sådan en støvsuger?

  Svar
 38. Hej Tania,

  Selvom mange producenter nok gerne vil have os til at tro noget andet, så sker der ikke så meget indenfor udviklingen som vi kunne ønske os. Derfor må jeg også bedrøve dig med, at konklusionen stadig er den samme.

  En robotstøvsuger (uanset om den hedder Pet eller ej), er et godt supplement til støvsugning. Den vil pt. bare ikke kunne erstatte almindelig støvsugning som nu engang er det mest effektive.

  Har man katte eller hunde der fælder meget, så vil en robotstøvsuger ikke kunne følge med og vil skulle tømmes ofte. Så min vurdering er, at du nok ikke vil blive tilfreds.

  Er du alligevel frisk på at prøve, så se evt. om du kan låne en et sted. Enten fra en butik eller fra en du kender. Det er den bedste måde at finde ud af om resultatet og besværet er godt nok for dig.

  Svar
 39. hej
  jeg har set på denne model Samsung VCR8895L3A Hvad synes du om den og er det, det bedste man kan købe nu?

  Vh David Guldager

  Svar
 40. Hej David,

  Som det er lige nu, mener jeg, at Roomba pt. laver de bedste robotstøvsugere. Har du læst eller set noget som giver dig anledning til at tro at den pågældende Samsung skulle være den bedste?

  Mvh
  Mikael

  Svar
 41. Kære Mikael
  Har overvejet at købe en E.ziclean VAC100 robotstøvsuger, men har så tilfældigt læst din anbefaling af den, og er ikke så interesseret i det. Vi har en hund (beagle)som har korte stridige hår som sætter sig fast i alt. Kunne rigtig godt tænke mig at høre fra dig om hvilken støvsuger man skal vælge når man har hund? Da jeg har læst mig frem til at det ikke er alle robotstøvsugere der kan støvsuge hundehår.
  Hilsen Christine

  Svar
 42. Hej Christine,

  Som jeg også er lidt inde på i en af de tidligere kommentarer, så tror jeg ikke at du nogensinde bliver 100% tilfreds. De er ikke gode nok til at fjerne alle hundehår (og slet ikke i perioder hvor de fælder), så du kommer ikke helt uden om at bruge den almindelige støvsuger.

  Det gælder uanset om du vælger “Pet” modeller eller ej.

  Svar
 43. Hej, jeg overvejer at give mine bedsteforældre en robotstøvsuger i julegave, men de har en stor stue med rimelig langhåret gulvtæppe over det hele, et køkken med klinker og soveværelse med korthåret gulvtæppe, imellem hvert rum er der dørkarm. Jeg er interesseret i at høre din vurdering af hvilken robotstøvsuger jeg bør købe, da jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilke der kører bedst på tæpper. De har ikke husdyr, men det lidt langhårede tæppe i stuen opsamler rigtig meget støv, hår og krummer, så går ud fra den skal have ret kraftig sugeevne for at få det op fra tæppet.
  Derudover skal den jo være rimelig nem at sætte til og betjene da det er ældre mennesker..
  Håber du kan hjælpe mig,
  Mvh. Janni

  Svar
 44. Jeg var så dum at hoppe på et tilbud fra en af rabatsiderne, hvor jeg købte en E.Ziclean. Enten gør jeg noget forkert eller også må jeg bare konstatere, at den er totalt håbløs. Den er absolut ingen hjælp, da den kræver en stor rensning efter kort tids støvsugning. Og det i sig selv tager næsten lige så lang tid som at støvsuge selv. Den har kun én “kostfunktion”, og dens filter stopper utroligt nemt til. Jeg har iøvrigt kun få gange oplevet, at jeg fandt noget, der var blevet suget op i selve støvbeholderen, hvilket er mig en gåde, da der til tider burde være rigeligt at suge op med kat og hund og børn, der sviner osv.
  Jeg er rigtig skuffet over den, og alt det smarte og tidsbesparende ryger lidt fløjten, når jeg så kan gå efter den, fordi den “smider” skidt og møg, den åbenbart ikke kan finde ud af at suge op.

  Svar
 45. Hej, Har du nogen holdning til Neato xv-25? Som jeg forstår det skulle Indreams nye model have en væsentlig bedre sugeevne end nogle af Roomba-modellerne…
  Vi har 100 kvm. med fliser og uden nogle dørtrin (ca. 6 rum) og ville gerne have en hjælp til den daglige tur med støvsugeren (vi har både hund og barn), og er blevet anbefalet Roomba 780 – men jeg er i tvivl om den kan klare det hele, selv med lighthouses og den har jo den ulempe, at den ikke fortsætter efter at have docket og opladet. Det gør Neato til gengæld og den skulle have en langt bedre sugeevne… dog ikke på flisegulve ser det ud til – så… nogle gode råd?

  Svar
 46. Hej Lotte,

  Vi har ikke testet Neato XV25 robotstøvsugeren, men fandt denne engelske artikel som beskriver den rigtig godt med fordele og ulemper. Link

  Det vigtige at huske på er, at den ikke vil erstatte at du støvsuger normalt. Den kan muligvis reducere, at du skal gøre det helt så ofte, men med hund og barn, vil den helt sikkert komme til kort. Samtidig kommer den (ifølge artiklen) ikke ind i alle hjørner, så der vil du selv stadig skulle gøre rent.

  Svar
 47. Hej Maj-Britt – Jeg benytter altid den tommelfingerregel på disse “tilbudssider”, at hvis jeg søger efter mærket på nettet og kun finder tilbudssidernes egne hjemmesider, så er der noget underligt ved det.

  Er mærket og produktet godt, så ville der være andre som havde skrevet om det og solgt det også.

  Desværre oplever vi, at rigtig mange af disse “tilbudssider” laver en aftale med en eller anden som har købt en container af et eller andet kinesisk noname mærke og så kalder det et eller andet smart eller hyggeligt for at lokke folk til at købe det.

  Kan du være heldig at finde en diamant mellem en masse stykker kul? Måske… Jeg vil ikke anbefale dig at tage chancen.

  Køb hellere et af de kendte og meget benyttede mærker. Køb den i en butik som du har mulighed for at tage kontakt til hvis der pludselig er problemer med produktet. Så går du ikke helt galt.

  Svar
 48. Hej Mikael.
  Vi skal købe vores første robotstøvsuger, men er lidt i tvivl om hvordan iRobots specifikationer skal læses. Måske du kan hjælpe? Når der står, at den kan klare fx 40/60m2 og 90 min. på en opladning, kan man så regne med, at den ved hvor langt den er kommet og tager resten af huset efter næste opladning? Eller hvordan foregår det? Vi har en hus på 190 m2 med trægulve, klinker og få løse korthårede tæpper uden dørtrin, så umiddelbart burde det være nemt for den. Hvis den ikke kan klare sådan et hus er der så andre mærker der kan?
  Mvh Ann

  Svar
 49. Hej Ann,

  Det er et rigtig godt spørgsmål og desværre har jeg ikke det gyldne svar til dig. Sagen er, at Roomba modellerne ikke kan huske hvor de har kørt (mellem opladningerne) og du kan derfor blive nødt til at flytte den hen i den anden ende af huset når den er færdig med første det.

  Derudover så vil det være en god ide, at anskaffe model 780 eller 790 som gør brug af lighthouse teknologien. Så kan du få den til at tage ét rum ad gangen og fortsætte til næste når den er færdig med det første. Desværre kan den altså ikke huske dette mellem opladninger. Disse modeller kan dog tage omkring 100m2, så du bør i teorien kunne nøjes med at flytte den en enkelt gang.

  Alternativt skal du kigge på Neato som kan huske hvor den har kørt tidligere. Desværre er den ikke så effektiv som Roomba og kommer heller ikke helt så godt ind i hjørnerne.

  Så der er desværre ingen rigtig god løsning.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 50. Vi har 2 e.ziclean furtiv vi er oprigtigt meget glade for dem. Vi har et hus på 180kvm med klinker over det hele, vi har børn og 2 hunde som fælder mere eller mindre hele tiden… Vi er så positiv som man kan være,
  Den kræver ikke meget tålmodighed, vi brugte ikke mange minutter på at få den til at køre, og vi er så lang fra teknisk anlagt som man kan være, men alligevel kunne vi få den til at køre på få minutter, og efter lidt længere tids brug på den, fik vi den også kodet til at køre det ønsket program… Så hvis man bare giver den en chance, en smugle tålmodighed så finder man også ud af at den gør et fremragende stykke arbejde…

  Svar
 51. Hej Majbrit
  Ã…h, det var faktisk sådan en, jeg bestilte igennem et dealsite for længe siden, men som jeg fortrød købet af inden jeg modtog den. Jeg kunne ikke finde noget information om den nogen steder online, udover det som dealsitet beskrev, så jeg turde ikke beholde den. Jeg var bange for at det var en billig kinamodel – men du kan altså stort anbefale den. Pokkers. Well, you don’t know what you don’t know 🙂

  Svar
 52. Hej Mikael.

  Jeg påtænker at købe enten en Samsung sr8855 eller en neato vx25. Jeg kan ikke se den store forskel. Mener du den ene er bedre end den anden. Jeg har kunne glatte gulve og et hus på 120 m2. Jeg har børn. Jeg har dog fundet et godt tilbud på Samsung sr8845 til 1699,-. Jeg ved godt den ikke har uge planlægning, men er den ellers ikke stor set magen til sr8855?

  MVH
  Anne

  Svar
 53. Hej Mikael.

  Tak for dit svar.
  Jeg havde allerede være på Smasungs hjemmeside, men dit skriver næsten intet om SR8845.

  Hvad er der gør, at du er mere til Roomba’en, når den kører på må og få? Jeg synes det må give det bedste resultat, at de kortlægger rummet og vender tilbage og forsætter hvor de slap efter opladning. Især når det skal være hele huset der skal støvsuges.

  MVH
  Anne

  Svar
 54. Og lige et tillægsspørgsmål:
  Vil Neato’en ikke være bedre til at angribe hjørnerne med sin lidt mere firkantede form end Roomba’en?

  Svar
 55. Hej Anne,

  Igen gode spørgsmål. For mig handler det nok om, at jeg har brugt Roomba længe og har været meget tilfreds. Det at man så kan styre den nye Roomba 790 med en fjernbetjening gør det også bare lidt sjovere (er måske lidt drengerøv) 🙂

  Neato’en synes jeg personligt er grim. Jeg ved godt at det blot er en støvsuger, men ikke desto mindre skal jeg se på den fare rundt på gulvet hver eneste uge.

  Du har ret i, at den muligvis er en smule bedre til at komme ind i hjørnerne. Omvendt så har den ikke Dirt Detect og vil med sit planlagte program derfor ikke få det hele med hvis der ligger store bunker snavs på ét sted.

  I bund og grund handler det om personlige vurderinger. Begge er glimrende robotstøvsugere.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 56. Hej Ulrik,

  Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg kan ikke give dig et 100% sikkert svar, for det vil afhænge af en masse ting. F.eks.

  – Er karme, døre og fodpaneler i blødt træ?

  – Hvilken type maling er brugt (nogle tager mere imod end andre)

  – Hvilken robotstøvsuger du køber

  Og sikkert en masse andre ting. Det eneste jeg kan sige dig er, at jeg endnu ikke har hørt om nogen hvor det har været et problem, så jeg vil ud fra det vurdere sandsynligheden som meget lav.

  Håber du kan bruge det svar til noget.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 57. Hejsa

  Jeg havde Iclebo smart og var MEGET TILFREDS!! Den var virkelig god! Iclebo arte er deres nye og den vil jeg bare så gerne høre erfaringer om? Og hvor man kan købe den?

  Vh Mette

  Svar
 58. Hvor kan man få Roomba og Neato repareret? Vi er nu på tredje robotstøvsuger og har efter relativt kort tid haft problemer med dem alle. Den første satte sig fast og fik kørt hjulet i stykker, den anden gik inden for 1-2 i stykker – den kører, men støvsuger ikke og vi har prøvet alle vejledninger på nettet. Nu er vi så på tredje, som er en Neato, som dels bliver lettere digital forvirret og pludselig ikke virker. Derudover virker batteriet ikke længe. Har netop forsøgt at bruge den i dag, men den havde ikke engang batteri til et enkelt rum!

  Svar
 59. Hej Pia,

  Det lyder som om dine robotstøvsugere ikke er særlig gamle når de går i stykker? Så umiddelbart bør de være indenfor garantiperioden. Har du talt med den/de butikker hvor du har købt dem? Det er meget mystisk at de går i stykker så hurtigt.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 60. Hej Mikael, jeg er netop ved at færdiggøre et nyt hus som skulle være indflytningsklar i løbet af et par uger. Jeg skal med garanti have en robotstøvsuger eller retter to faktisk, da huset er to etager. Jeg har fået køkken(1.sal) og bryggers(stuen) gjort klar så der under et skab ikke er sokkel, så en robotstøvsuger kan have sin “base” her. Der er strømstik klar, men er der noget jeg skal være opmærksom på når jeg køber en robotstøvsuger med tanke på at ovenstående skal fungere?

  Jeg skal ydermere gerne sikre mig på en eller anden “pæn” måde at den på 1.salen ikke triller ned af trappen. Findes der andet end lighthouse fra Roomba der kan dette? Findes der trappesikre modeller der selv fornemmer at de ikke skal køre ud over kanten.

  Der er udelukkende hårde gulve men jeg vil nok placere enkelte tæpper på gulvene med tiden.

  Har du en klar favorit som kan leve op til alt det ovenstående?

  Pft

  Mvh Michel

  Svar
 61. Hej Michel,

  Udover Roomba, så har Neato også et indbygget system som skal sikre at den ikke kører udover trapper. Personligt kan jeg bedst lide Roomba, men det er nok mest en smags sag 🙂

  Mht. at gemme basen under et skab, så skal du blot være opmærksom på at der kan komme nok luft til, så den ikke bliver for varm. Kan den ikke komme af med varmen, så kan du i værste fald risikere, at den brænder sammen.

  Min personlige favorit er denne.

  Svar
 62. Ved ikke om din hjemmeside stadig virker, men nu prøver jeg at skrive. Ser du sidst anbefalede 780 og 790, – men har netop set et godt tilbud på roomba 775. Hvad er din holdning til den, og hvad er forskellen til de andre to? Vi har klinker og trægulv, og en hund, der kun må være i gangen, – men lidt hundehår er der selvfølgelig. Prisen er ikke alt afgørende, men får man det mere for pengene? 775 kan jeg få til 2999 kr. På forhånd tak for hjælpen.

  Svar
 63. Hej Marianne,

  Tusind tak for dit spørgsmål om Roomba 775 – og ja vores hjemmeside Husplushave.dk virker helt bestemt stadigvæk 🙂 Mikael bad mig om at svare, da jeg har skrevet om de nyeste Roomba støvsugere.

  Roomba 775 sælges ikke ved ret mange forhandlere i Danmark, hvorimod en Roomba 780 sælges flere steder og på mange måder er det bedste køb for pengene i 700-serien. Jeg tror jeg har fundet det samme tilbud, som du har, hvor Roomba 775 sælges for ca. 3.000 kr. Selvom det umiddelbart ser ud, som om du sparer mange penge på tilbuddet på en Roomba 775, så koster en Roomba 780 kun 3.700 kr.

  Forskellen lægger primært i navigationen, hvor 780 kan bruge den avancerede Lighthouse-teknologi, som gør det muligt for støvsugeren at færdiggøre et værelse af gangen, og når den er færdig kører den selv videre til næste værelse. Roomba 775 kan kun bruge Virtual Wall teknologi – hvor du kan afspærre værelserne, men du skal selv flytte støvsugeren videre til næste værelse. Du kan ikke købe et Lighthouse til 775, da den ikke har teknologien inde i sig, og ikke umiddelbart kan opgraderes. Roomba 775 har dog ligesom Roomba 780 også et Dirt Detect System 2, som er rigtig godt til at finde skidt på gulvet. Den vil derfor støvsuge ligeså godt som en Roomba 780.

  Jeg vil anbefale dig, at du også spørger forhandleren, hvor mange Virtual Walls/Lighthouses følger med til Roomba 775. Med 780’eren følger 2 Lighthouses (der kan bruges som enten en Virtual Wall eller et Ligthhouse), og så vidt jeg kan se på denne beskrivelse af 775, følger der kun een Virtual Wall med samt en Halo. En Halo er en særlig slags Virtual Wall, som kan stilles ved hundens madskål, så robotstøvsugeren automatisk kører udenom. Vil du have ekstra Halo/Virtual Wall/Halo koster ca. 500 kr. pr. stk.

  Den nye 880 suger dobbelt så mange hundehår op fra gulvtæpper, men hvis hundehår ikke er det store problem, behøver du ikke at bruge de ca. 6.000 kr. på denne nye model. Den har et nyt AeroForce system, som suger meget kraftigere end systemet fra 700-serien. Samtidig er børstene lettere at gøre rene, og der er meget mere plads i støvbeholderen.

  Jeg ville selv købe 780’eren, da jeg synes at man umiddelbart får mest for pengene med denne model.

  Held og lykke med overvejelserne.

  Mvh Karen

  Svar
 64. Vi har en samsung Navibot model SR8855 robot, som ikke kan finde ladestationen og lade. Der er lys i selve robotten men selv om vi sætter den “i stilling” tager den ikke imod strøm.
  Er det batteriet eller hvad kan der være i vejen?

  Håber du kan hjælpe med at løse problemet…

  Annie

  Svar
 65. Hej Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad den markante forskel på roomba 760 og 780 (når man tænker på at der er 1000 kr’s forskel)

  Mvh

  Danni

  Svar
 66. Hej Danni,

  Tusind tak for dit spørgsmål.

  Den største forskel mellem Roomba 760 og Roomba 780 er at Roomba 780 har Dirt Detect 2, som bruger både aktustiske og optiske sensorer. Med Dirt Detect 2 kan Roombaen lettere finde al slags skidt på gulvet, og også større ting som popcorn og clips.

  Selve støvbeholderen er også mindre.

  Betjeningen er også mere brugervenlig med touch-screen i stedet for knapper.

  Med 780 kan du også bruge Virtual Wall og Lighthouse, så den selv kan navigere imellem værelserne – den færdiggører et værelse først, før den suser videre til næste værelse. Vælger du en 760 model, kan du kun spærre af for støvsugeren, så den bliver inde i værelset, men den kan ikke selv navigere videre til næste værelse.

  Det er svært at svare på, om Roomba 780 er ca. 1000 kr. mere værd, men har du de ekstra penge, kan det være en god idé at bruge dem på denne bedre og nyere model.

  Mvh Karen

  Svar
 67. Hej Michael. Har en q5/ll283 robotstøvsuger. Nu er sidebørsten slidt, hvor kan man købe en ny? Har forgæves søgt på nettet.

  Svar
 68. Hej Connie,

  Prøv at ringe til Millarco på tlf. 87434200

  De har i hvert fald et sæt der indeholder en sidebørste: millarco.dk/ItemPage.aspx?clid=3827&iid=998&valuePath=0_6358_6357_6357

  Svar
 69. Ja, jeg hoppede på tilbuddet af Robovac, men er lige ved at pakke den ind for at returnere den. Min gamle Roomba virker bedre på alm. gulvtæpper

  Svar
 70. Hej.

  Vi overvejer kraftigt at anskaffe os en robot støvsugeren men vi er lidt i vildrede om hvilken det skal være.
  Vores hus er på ca 170 m2 og der er ca 50/50 af klinker og gulvtæpper. Vi har et stort område hvor vi har køkken, alrum og stue som kun er delt af en væg i midten men ingen døre. Ellers er der en gang midt i huset med værelser til hver side.

  Vi har dørtrin i dørene men de er ikke så pokkers høje. Ca 1,5 cm vil jeg tro.
  Vi har også en hund og der kommer nok også små børn inden for nær fremtid.

  Så nu kommer det store spørgsmål? Skal det være en der suger eller som de mest kendte “fejer” skidtet op. Vi vil ikke spare 1000 kr for at få noget der er lidt billiger hvis vi så bliver kede af den i længden.

  Hvad er jeres anbefalinger og erfaringer? Håber i har et godt svar.

  Svar
 71. Hej Per,

  Jeg vil stadig mene, at Roomba 780 er et godt valg.

  Dermed ikke sagt, at I helt slipper for at støvsuge. og specielt ikke hvis I både har hund og børn på vej. Men det vil være en god hjælp og holde det hele lidt mere rent i længere tid.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 72. Vi havde oprindeligt Kig på en 780, men grundet gode og dårlige erfaringer med robotstøvsugere, valgte vi i første omgang at købe en brugt til billige penge, og så kunne vi købe en ny hvis vi syntes den gjorde det OK (780/790 er topmodellen ved irobot, så hvis den brugte gjorde det godt, kunne de kun være bedre, det var mit udgangspunkt). Jeg fandt en 581 til 700 kr (topmodel og testvinder i sin tid). Den har ikke hepa filter, eller dirt detect 2 m.m. som 780/790, men har virtual Wall. Så til det praktisk, vi bor i 140 m2 stort hus, og to små børn, med både trægulv, klinkegulv, og gulvtæppe, og ingen kæledyr. Lis som vi har døbt vores støvsuger køre hver dag, vores trin er for høje, så vi tager et rum af gangen, og kan derfor ikke bruge virtual wall, den tager selvfølgelig ikke alt snavs, men vi er meget meget meget glade for den, så glade at vi faktisk har valgt ikke at købe en ny før den brugte ikke kan mere, så herfra kan jeg anbefale 581, eller 780 som Per også skriver. 🙂

  Svar
 73. Hej Jørn,

  Jeg kan ikke umiddelbart se at I-ROVA KK8 robotten sælges i Danmark. Hvor har du købt den henne?

  Hvis det kun kan købes i udlandet, så tror jeg ikke det vil være muligt at finde en dansk manual.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 74. Hej

  Jeg er på udkig efter en simpel og billig robotstøvsuger, primært til støv og småt snavs. Hvad kan du anbefale?

  Og hvad er din mening om Millarco’s Home IT>Q5 robot støvsuger?

  Svar
 75. Hej Stefan,

  Jeg er ikke den rigtige at spørge for jeg ønsker ikke at gå på kompromis. Hvis jeg skal have et redskab, så er det vigtigere at det fungerer godt, end at det er ultra billigt.

  Jeg har alt for mange gange prøvet at købe billigt og dermed gå på kompromis med kvaliteten og det er mit liv blevet for kort til.

  Så i dag anbefaler jeg kun at købe god kvalitet, men naturligvis stadig finde det pågældende redskab billigst muligt.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 76. Jeg har haft robotstøvsugere siden 2008 og ar været igennem det meste af Irobots udvalg.
  Bruger i dag den kinesiske model Ecovac, da jeg synes den larmer meget mindre og gør bestemt lige så godt rent.

  Trist bare at Ecovac har svært ved at komme ind på markedet i Danmark, havde virkelig glædet mig til deres nye model, som har automatisk tømning og håndstøvsuger

  Svar
 77. Vores stue og køkken består af flere sammenhængende rum, altså ikke et regulært firkantet rum, men flere rum der er lagt sammen, og som følge deraf er der mange ‘vinkler’ – men ingen dørtrin. Kan en robotstøvsuger godt finde ud af at manøvrere rundt i et sådan rum? Kan man ikke risikere, at den kommer for langt væk fra sin ladestation

  Svar
 78. Hej Sanne

  Hvis I har mange vinkler, så vil det lette robotstøvsugerens arbejdsgang at I deler jeres værelse op i flere sektioner. Køber du en Roomba 880, kan du bruge de medfølgende Lighthouses til at dele dit værelse om i små sektioner. Derved vil Roombaen koncentrere sig om mindre sektioner af gangen, og gøre sektionen helt færdig, før den kører videre.

  Jeg tror, at den uden problemer kan finde sin Home Base selv i de største huse.

  Mvh Karen

  Svar
 79. Jeg er på udkig efter en robotstøvsuger som kan aflaste mig lidt med rengøringen i min lejlighed. Jeg kigger lidt på Ecovacs Deebot D68- men kan ikke finde oplysninger nogle steder om den er med HEPA-filter?? Kan du/I svare på dette?
  Vh Susanne

  Svar
 80. Hej Susanne,

  Nu har jeg siddet og søgt rundt, men da varen desværre ikke sælges ret mange steder, så er det meget begrænset med informationer.

  Jeg faldt over nogle steder i Kina der solgte HEPA filtre til D68’eren, men jeg tror ikke det var helt reelt.

  Så umiddelbart kan jeg ikke svare dig på dit spørgsmål.

  En anden ting du lige skal overveje er, at hvis modellen ikke længere sælges nogen steder, så er service og reservedele muligvis ikke så let at få.

  Jeg ville nok anbefale at anskaffe en lidt nyere model som stadig sælges på det danske marked.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 81. Hej igen Mikael. Tak for dit svar. Jeg vil høre om du vil komme med en anbefaling af en robot-støvsuger så- jeg ønsker en der har HEPA-filter, har forskellige rengøringsprogrammer +intelligent navigation (ikke bare kører tilfældigt rundt) samt rimelig stille/lydsvag. Jeg har 50 m2 med væg-til-væg tæppe som ikke er langt men alm fast og kort. Jeg kan se at du flere gange anbefaler iRobot Roomba 780 men jeg kan ikke finde nogle steder hvor meget den støjer når den bruges? Ved du det?
  Vh Susanne

  Svar
 82. Jeg bor i et hus med skiferklinker over det hele. Er der robot støvsugere der kan håndtere meget rustikke gulve som du vil anbefale? VENLIGST Kristine

  Svar
 83. Hej Susanne,

  Roomba 780 har et lydniveau på 70db hvilket er det samme som de fleste andre robotstøvsugere. Nogle enkelte fra E.ziclean og Ecovacs larmer lidt mindre. De har så nogle andre ting der taler imod dem.

  Så vil stadig mene at 780’eren er et godt bud.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 84. Hej Kristine,

  Hvis dine skifergulve er meget rustikke, så tror jeg ikke du vil blive ordentlig tilfreds med de nuværende modeller på markedet.

  Deres sugekraft er ikke at sammenligne med almindelige støvsugere, så de har ikke på samme måde mulighed for at suge snavs op der ligger nede i revnerne. Desværre.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 85. Jeg ville meget gerne købe en robotstøvsuger. Men jeg har hund, så,det skal være en der tager korte hundehår! Men hvad for en skal det så være….. Har du et forslag?
  Venlig Hilsen Maj Britt

  Svar
 86. Hej Maj Britt,

  Du kan sikkert finde billigere modeller, men jeg vil nok anbefale at gå efter Roomba 880 da den har det såkaldte “Tangle-Free Aeroforce Extractors”.

  Det er specielle børster der netop er designet til, at hundehår ikke sætter sig fast på samme måde som det kan være tilfældet med andre modeller.

  Derudover har den også en kraftigere motor og hurtigere til at rengøre.

  Så ja den koster ekstra, men der er værdi for pengene.

  mvh
  Mikael

  Svar
 87. Jeg har købt en Roomba 880, men jeg synes, at brugermanualen er lidt mangelfuld, f.eks. kan jeg ikke se nogen steder hvor lang tid den kan køre på en opladning, hvordan finder jeg ud af det? Når jeg har sat den til at støvsuge i ét rum (jeg deler min stue op med light-houses)så støvsuger den rundt en tid, men stopper så bare midt på gulvet, er det fordi den mener, at nu er den færdig? Jeg synes nemlig, at den gør det for tidligt i forhold til dét den ellers kører hvis ikke jeg deler stuen op … Den har fjernbetjening, og iflg. manualen, kan man trykke ‘dock’ (knap med 3 prikker) skal den så ikke køre i dock med det samme? Det synes jeg ikke den gør …

  Svar
 88. Hej Mikael
  Jeg håber du kan give mig et godt råd med hensyn til robotstøvsuger?
  Jeg har et hus med 100 m2 kløvet skiffer i stueplan ovenpå er der trægulve, vi er + 60 og en kat, hvilken robotstøvsuger vil du anbefale?
  Findes der også en robotvasker der kan bruges til skiffergulvet?
  På forhånd tak & mandags solhilsen
  Vivi

  Svar
 89. Hej Vivi,

  Omkring robotstøvsugeren, så vil jeg anbefale model 880 fra Roomba da du skriver at I har kat.

  Den er god hvis man har kæledyr og bør sagtens kunne fungere på kløvet skifergulv.

  Mht. robotgulvvaskeren, så er jeg lidt mere i tvivl.

  Scooba 450 burde kunne virke, men jeg vil anbefale at du tager snakken med forhandleren inden. Blot for at være helt sikker.

  Også en solskinshilsen til dig 🙂

  mvh
  Mikael

  Svar
 90. Vi er på robot støvsuger Roomba nr. 2 og er glade for den. Den første blev ´halt´og vi købte en ny. Netop det samme er sket med nr. 2. Den dunker jævnt når den kører og siger vi skal rense børster. Jeg har skiftet børster og det er ikke hjulpet, den bliver ved med at dunke, standse og sige dette. Er der noget vi kan gøre? Mvh Anne

  Svar
 91. Hej Anne,

  Er der stadig garanti på? Hvis “ja”, så synes jeg I skal indlevere den. Det lyder underligt.

  Alternativt, så ville jeg kontakt det sted I har købt dem og fortælle at det nu er sket to gange.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 92. Svar til ANNE.
  Jeg er på min andenroomba nu, den første (563 pet) fik også det problem, og det var fordi der sad massevis af hår inde i selve tandhjulene som sidder gemt væk i siden af den kasse børsterne sidder i, man kan godt komme ind og rense det ud, men man skal have hele børste modulet ud, også skille den side af hvor tandhjulene sidder, men det kan nok ikke betale sig, når hårene først er kommet ind, kommer de ind igen og igen, og man skal skille det ad hvad måned, ud over det har det hele sikkert været så varmt af belastning pga friktion med hårene, at plastik tandhjulene, ikke er helt lige mere, nok derfor den siger sjove lyde.

  Jeg købte et nyt børstemodul til 700 modellen, samt en aerovac serie 1 støvbeholder, med kraftigere sugemotor i, som passede lige i, det virkede efterfølgende fint i mindst 2 år (jeg har lige skiftet vores ud med en 760 model jeg fandt på tilbud).

  Til en anden som spurgte om dørtrin, kan jeg sige vores Swedoor standard dørkamme med dørtrin fra 2011, er åbenbart for høje, vores roomba kører 3 gange om ugen, og ca en gang om ugen kommer jeg hjem hvor den sidder oven på dørtrinnet med et hjul på hver side, det kunne sikkert fixes med et par 10-15% kraftigere fjedre i hjulene, så den stadig har lidt modstand mod guvlet, når den ligger oven på dørtrinnet, eller med en software ændringen, så den kan finde ud af den sidder fast på et dørtrin, og kan kører det ene hjul den ene vej og det andet den anden vej, så ville den selv kunne komme ned, når jeg engang imellem er hjemme og ser den skøjte rundt der oven på, så er man ikke i tvivl om robotter nogensinde bliver kloge nok til at overtage verden, kors hvor er den dum!!!

  Nå håber det hjalp, Jeg er trods de småproblemer jeg har haft med mine Roomba, stadig glad for dem, de gør trods alt det de skal det meste af tiden 🙂

  Svar
 93. Har haft en roomba tror det var en 660 den var rigtig god. Selv om den er rund gør de roterende børster på siden at den fint kommer ind i hjørnerne. Et minus er dog, at den navigere ved at støde ind i møbler og ting det giver efterhånden en del skrammer. Batteriet skulle udskiftes jævnligt, et nyt batteri koster ca. 600 kr

  Svar
 94. Hej
  Har kigget på jeres hjemme side hvad robotstøvsuger vil du andbefale.
  80 kw hus med dørtrin, med fejeliste, trægulve, et langhåret tæppe.
  Ja og en langhåret kat.
  Jeg er noget usikker på hvad for en som ville være bedst.

  Svar
  • Hej Anita

   Tak for dit gode spørgsmål. Jeg har ikke et konkret svar for det kommer an på mange ting.

   Eksempelvis så tror jeg ikke du finder en model du bliver tilfreds med, hvis du forventer, at den kan holde dit langhårede tæppe rent. Det er de simpelthen ikke kraftige nok til.

   Men hvis du ser bort fra gulvtæppet, så vil de fleste 800serie maskiner fra Roomba kunne fungere.

   Hvis du gerne vil kunne styre og se det hele på en app, så skal du op i de lidt dyrere modeller.

   Mit bedste bud er, at kigge hos fx. Robotseksperten.dk og så vil jeg nok også anbefale hellere at give 500 kr. ekstra end at forsøge at spare.

   Mvh. Mikael

   Svar

Skriv en kommentar