Bedste surround receiver – Test af surround anlæg online

Både til tv og iPod gælder det om at have en god lyd for at få det optimale udbytte.

Der er dog stor forskel på, hvor gode de forskellige surround-anlæg på markedet er.

Derfor får du her en række informationer om lækre surround-anlæg nyheder på markedet, så du ved, hvad der spiller.

Science i hvid plast

Scandyna MinipodEn god test at læse er fx i JP, der har fokuseret på gode anlæg på 10.000 kr. og opefter.

Her anbefales det, at du betaler denne pris for bl.a. at sikre korrekt tonestruktur og strammere bas, hvilket er vigtigt – især hvis man vil spille spillefilm højt.

Ifølge deres test, så får man den bedste biograflyd eller musik hjemme i stuen med højtalerne Scandyna Minipod 5.1. De får seks stjerner ud af seks mulige. Af særlige kvaliteter fremhæves lydbilledet som stort og fyldigt, og at hvad enten, der er tale om instrumenter eller stemmer, så gengives begge meget fyldigt.

Man skal dog være forberedt på, at udseendet er lidt specielt. Højtalerne er formet som hvide runde plastformer med sorte og gule cirkler. Prisen er heller ikke at kimse af, det koster 17.994 kr.

Monitor Audio Radius

I testen bliver lydsystemet Monitor Audio Radius HD-serie fremhævet for at gengive lyden med glimrende klarhed og dynamik. Der kvitteres med fem stjerner ud af seks mulige. Den koster 14.499 kr.

Bedste Surround Receiver - Monitor Audio Radius HD

Også Kef KHT3005SE bliver rost for dens tonale sammenhæng og opløsning. Lydbilledet er skarpt og subwooferen er god, selvom det ikke er den mest fyldige. Og prisen holder sig faktisk under 10.000 kr. – det koster 9.449 kr.

Det bedste anlæg koster under 4000 kr.

En anden test fra FPN.dk anbefaler 10 gode surround-anlæg.

På toppen finder vi Samsung, som med deres billige, men kvalitetsmæssige Samsung HT-C5900 har ramt lige plet. Anlægget har dertilhørende HDMI-indgange, så du kan koble fx tv-koder eller spilkonsol til.

Samsung HT-C5900 Surround Receiver

Det er det omtrent det eneste anlæg, der kan tilbydes på markedet til den billige pris – det kan købes for 3.999 kr.

Anlægget roses for at have en god opløsning i overtonerne og også mellemtoneområdet gengives klart uden bokslyd. Anlægget scorer seks stjerner ud af seks mulige.

Philips HTS5560

Desuden nævnes Philips HTS5560 som et anlæg med stort potentiale. Anlægget er kompatibel med en enkel software-opdatering.

Subwooferen fremhæves som afgivende den fyldigste lyd af alle de ti testede anlæg. Et minus er dog, at en iPod-docking til din iPod må købes separat, og der er heller ingen HDMI-indgange. Prisen er 3.999 kr. Fem stjerner får dette anlæg i testen.

Alternative ideer

Geneva Lab Model-MI samme test roses også Geneva Lab Model M, som er en lækker lille designersag.

Den er forseglet med et træfiner-kabinet, og er nok minimalistisk og lille, men altså ifølge testen bestemt værd at høre på, da den spiller både højt og fyldigt, selvom den er kompakt og kun rummer en højtaler.

Den kan ikke karakteriseres som et klassisk surround-anlæg, men er alligevel af meget høj kvalitet. Den koster 6.695 kr. og får fem stjerner ud af seks mulige.

Endelig skal også nævnes Yamaha YSP-5100, der heller ikke er et surround-anlæg i klassisk forstand, men lever fint op til surround sound med sit soundbar system.

Det understreges dog i testen, at det ikke ligger helt på linje med ægte soundbar systemer, da lydbilledet ikke er ligeså massivt. Til gengæld slipper man for at finde plads til de mange højtalere og ditto ledninger. Det koster 10.995 kr. og tildeles fem stjerner i testen.

Du skal altså finde surround anlæg helt ned til 4.000 kr. Hvis du gerne vil betale lidt for designet og ekstra god lyd kommer du som regel til at skulle lægge mest 10.000 kr.

Det skal siges, at markedet ændrer sig med hastige skridt disse år, og det skal blive spændende at se, hvad markedet indenfor surround sound vil byde på i fremtiden.

TAGS:

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer