Den bedste trampolin til børn – Test af det store udvalg

Hvis du vil have den bedste trampolin til børn, så bør du vælge den mest sikre trampolin, så du minimerer risikoen for at de kommer til skade. Test af det store udvalg af trampoliner viser at Berg trampoliner er blandt de mest sikre.

Nedgravet trampolin fra Berg
Den hollandske producent Berg TOYS tester deres trampoliner på mange måder

Berg TOYS er en Hollands producent, som har brugt mange år på at udvikle suveræne trampoliner. Via deres egne trampolin test sikrer Berg TOYS at deres trampoliner både er sikre og sjove at bruge. Disse trampoliner kommer med op til 13 års garanti på rammen, og har også vundet en test i det svenske testmagasin Testfakta.

Berg Champion vinder test af trampoliner

Berg Champion vinder svensk test i Testfakta
Berg Trampolin Champion 3,80 m vinder svensk test

Den meget populære Berg Champion trampolin vandt Testfaktas test af trampoliner i 2008 over Fly 13, Heavy duty Trampolin, Point zero og den helt billige model Globe.

I denne test, som er foretaget af Testfakta af trampoliner ses tydeligt at prisen følger kvaliteten: De billige trampoliner til ca. 1.ooo kr. kan slet ikke kan stå mål med de dyre trampoliner fra Berg, Fly og Heavy Duty.

Berg Champion scorer toppoint i testen for:

 • Kantbeskyttelsen som med 30 mm er tyk og dækker alle fjedrene sikkert til.
 • Trampolindugen som er meget eftergivende, så det er let at hoppe højt.
 • Kvaliteten af stellet og benene er uovertruffen i forhold til de andre testede trampoliner – det er en galvaniseret stålramme.

Berg Champion på 3,80 m inkl. sikkerhedsnet koster ca. 6.400 kr. og rammen kommer med 13 års garanti (fra BERG). Derudover har fjedrene 5 års garanti og springmåtte og kantpude har 2 års garanti.

De specielle Goldspring+ fjedre har en gylden rustresistent belægning, og hver eneste fjeder kan bære 50 kg. De sidder i et særligt diagonalt mønster, så der er plads til 30 % flere fjedre end normalt. Dette betyder at det er endnu lettere at hoppe ekstra højt.

Berg Champion er testet til at kunne klare 550 kg, så du kan roligt lade dine børn hoppe på denne robuste trampolin. Berg udfører også både kemiske test, UV test og test med vægte på deres trampoliner for at sikre, at holdbarheden og sikkerheden er så god som mulig.

Berg Champion fås også i andre størrelser:

 • 330 cm inkl. sikkerhedsnet til ca. 6.000 kr.
 • 430 cm inkl. sikkerhedsnet til 7.100 kr.

Du kan også vælge en model beregnet til nedgravning, og Berg InGround Champion til nedgravning med en diameter på 330 cm uden sikkerhedsnet koster ca. 4.000 kr..

De kommer alle med 13 års garanti på rammen og 5 års garanti på fjedrene, så du er sikret en suveræn trampolin i mange år.

Berg Favorit giver dig meget for pengene

Berg Favorit har 5 års garanti
Berg Favorit er den billigste serie fra Berg

Synes du at 7.000 kr. er for meget at give for en trampolin, så kan du vælge Favorit serien fra Berg. Denne serie er fremstillet, så du får en god og sikker trampolin til en væsentlig billigere pris.

Berg Favorit trampolinerne har de følgende specifikationer:

 • Med 5 års garanti på rammen er du sikret en lang holdbarhed
 • 2 års garanti på kantbeskyttelse og dug
 • Kantbeskyttelsen er 10 mm tyk yderst og 20 mm inderst
 • Den er testet op til 350 kg.
 • Fjedrene er BERG Goldspring Basic
 • Galvaniseret stålramme

Hvor fjedrene sidder diagonalt i Berg Champion, sidder de almindeligt i Favorit-serien. Derudover er kantbeskyttelsen tyndere og du får kun 5 års garanti på rammen for Favorit-serien, hvor du får 13 års garanti for Champion-serien.

Til gengæld koster Favorit-serien ca. 3.000 kr. mindre end Champion-serion, og er derfor på mange måder et særdeles godt valg.
Berg Favorit fås i følgende størrelser:

 • Berg Favorit på 330 cm koster ca. 3.800 kr. inkl. levering
 • Berg Favorit på 380 cm koster ca. 4.000 kr. inkl. levering
 • Den største er 430 cm og koster ca. 4.700 kr. inkl. levering

Disse priser er inkl. et sikkerhedsnet, så du får alt, hvad du har brug for, så børnene kan hoppe sikkert.

Berg Elite trampoliner er i suveræn kvalitet

Berg Elite trampoliner
Berg Elite Trampoliner – her kan du hoppe ekstra højt

Vil du have den allerbedste trampolin blandt det store udvalg, så skal du vælge Berg Elite Trampoliner.

Elite Trampolinerne har Goldspring + fjedre ligesom Champion serien. Rammen er forstærket med 8 forbindelsesstykker, som gør den ekstra stærk, og kommer med 13 års garanti.

Kantpuden er ekstra bred, så den dækker endnu bedre og den er fremstillet i hånden, så du er sikret helt suveræn kvalitet – og med 5 års garanti på kantpuden og trampolindugen, så får du en usædvanlig lang garanti på Elite-serien.

Elite-serien er den dyreste serie af Bergs serier

 • Berg Elite+ trampolin på 430 cm koster ca. 11.100 kr. inkl. levering

De koster således næsten 6.000 kr. mere end Favorit-serien, men er også fremstillet med endnu mere robuste materialer.

Sådan vælger du den bedste trampolin

Berg Tatoo trampolindug
Berg Tatoo trampolin – den sjove dug med trampolin spil

Sikkerhed er første prioritet, når du skal vælge den bedste trampolin til børn. Der sker alt for mange ulykker hvert år, og mange af dem kan forhindres ved disse 5 gode råd fra kampagnen “Hop Med Hovedet”, som kampagne, som er lavet i fællesskab af Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet Tænk og Sikkerhedsstyrelsen:

1. Hop kun ét barn af gangen. Det er fristende at hoppe flere børn på de store trampoliner, men blandt de ca. 7000 ulykker, som sker årligt, skyldes rigtig mange af dem at flere børn hopper sammen.

2. Brug sikkerhedsnettet. En femtedel af ulykkerne sker når børnene falder ned af trampolinen, så et sikkerhedsnet – eller en nedgravet trampolin – kan forhindre disse ulykker.

3. Slå ikke saltomortaler. Mange alvorlige skader sker, når børn lander helt forkert efter en saltomortale og skader deres nakke og ryg.

4. Børn under 6 år skal holdes under opsyn af en voksen. Bliv hele tiden sammen med små børn og forklar dem, hvorledes de kan hoppe så sikkert som muligt.

5. Tjek trampolinen – skruer, kantpuder, samlinger, ben, fjedre og dugen. Sørg hele tiden for at der ikke er revner i dugen, udskift eventuelle rustne fjedre og tjek at benene sidder ordentligt fast.

Det kan derfor godt betale sig at investere i en trampolin med lang garanti, som er fremstillet af gode holdbare materialer. Derved får du en trampolin, som er mere sikker at bruge, da fjedrene ikke ruster og dugen holder i mange år uden revner.

Både Champion-, Favorit- og Elite-serien er et godt valg. Vil du have den allerbedste, skal du købe en trampolin fra Elite-serien, da du får en helt usædvanlig lang garanti og holdbarhed.

Testvinderen  Berg Champion på 3,80 m inkl. sikkerhedsnet ca. 6.400 kr. inkl. levering  er også et særdeles godt valg, da du sparer ca. 5.000 kr. i forhold til Elite-serien og alligevel får 13 års garanti på rammen og 5 års garanti på fjedrene.

Skriv en kommentar