Bevægelsessensor indendørs – Super nemt og besparende

En bevægelsessensor indendørs sparer rigtig mange penge på el-regningen, da den helt automatisk tænder for lamperne, når nogen bevæger sig. Efter et stykke tid, slukkes alle lamperne igen, så de ikke bruger unødig strøm. De fleste bevægelsessensorer registrerer selv, om det er lyst eller mørkt, så de kun tænder for lamperne efter mørkets frembrud.

bevægelsessensor indendørs
Du kan spare mange penge ved at installere en bevægelsessensor indendørs

Bevægelsessensorer indenfor er et godt valg til lange gange, trappeopgange, og de værelser i huset, som du kun bruger i kort tid ad gangen.

Styr lamperne automatisk med en bevægelsessensor

barn-i-moerke
God idé med sensorer ved trappen

Et barn kan også have stor glæde af, at du installerer en bevægelsessensor indendørs, så lyset tænder automatisk på vej ud til toilettet om natten.

Du kan også bruge en bevægelsessensorer til at styre alle lamper i stuen, så du kan let kan tænde eller slukke alle lamperne på én gang – eller blot skrue lidt ned for lyses, mens du ser fjernsyn.

Du kan købe bevægelsessensorer fra blandt andet Servodan og Fuga, som hver især har en række bevægelsessensorer, som er beregnet til brug indendørs. Deres produkter spænder fra helt enkle bevægelsessensorer, som automatisk kan tænde og slukke lyset, når de registrerer en bevægelse via infrarødt lys til mere avancerede sensorer med ultralyd.

Servodan indendørs bevægelsessensorer PIR og ultralyd

Servodan bevægelsessensor indendørs
Bevægelsessensorer fra Servodan

Servodan indendørs bevægelsessensorer fra  installeres i loftet, og har dermed et godt overblik over hele værelset på 360 grader.

Den billigste af Servodan sensorerne, som er beregnet til at bruge indendørs er  Servodan Minilux PIR-Sensor 41-440 ca. 465 kr. inkl. levering. Den registrerer, når folk bevæger sig omkring i værelset ved hjælp af infrarødt lys, og kaldes en PIR-sensor. PIR står for passiv infrarød, og den registrerer forskellen i temperatur mellem værelsets temperatur og menneskers temperatur.

Servodan 41-440 er beregnet til planforsænket montering i loftet kan indstilles til at den automatisk slukker lyset, når der er nok dagslys, samt at den slukker, et specielt tidsinterval efter at der ikke har været nogen bevægelse i værelset. Det kan kombineres med enten manuelt tænd, eller automatisk tænd ved bevægelse. Den har et detekteringsområde på ca. 38 m ved en installationshøjde på 2,5 meter.

Serien Servodan 41-200 minder meget om Servodan 41-440, og har både skumringsrlæs, ur, dæmper og bevægelsessensor. I denne serie kan du købe Servodan 41-223, som har et detekteringsområde på op til 140 m2.

Servodan 41-233 koster ca. 665 kr. inkl. levering.

Den dyreste af Servodan sensorene er modellen Servodan Minilux tilstedeværelsessensor PIR+Ultralyd. Den kan dække et område på op til 200 m2.

Denne Servodan PIR+Ultralyd sensor tilstedeværelsessensor er en meget følsom bevægelsessensor, som ved at kombinere ultralyd og infrarødt lys, kan registrere mennesker, selvom de sidder næsten stille. Sidder medarbejderne f.eks. og arbejder ved en computer, så kan disse meget følsomme tilstedeværelsessensorer opfange de små tastebevægelser. Den er også specielt god til skillevægge og reoler.

Bevægelsessensorer  indendørs fra Fuga

Bevægelsessensor indendørs
Bevægelssesenssor fra Fuga

Fuga har også en række spændende bevægelsessensorer, som egner sig godt til små rum som toiletter, trapper, gange, printerrum, trappe, bryggers, køkken og lignende værelser.  De fås i både hvid, lysegrå og koksgrå, så de kan matche farverne på de eksisterende stikkontakter.

Disse PIR-sensorer har skrueklemmer, så det er let at tilslutte en 1,5-2,5 mm stiv ledning.

Sensorerne kan betjenes manuelt, eller kan indstilles, så de automatisk slukker efter et bestemt tidsinterval. Du kan let indstille følsomheden, dækningsområdet og lysniveauet på sensoren.

Du kan således gøre sensorerne meget følsomme over for bevægelser, så lyset tænder ved selv de mindste bevægelser tænder lyset, eller meget lidt følsomme, så de ikke tænder ved en fejltagelse.

Du kan indstille lysniveauet mellem 0 og 1000 lux. Ved et lavt niveau, tændes lyset først efter mørket frembrud, men sætter du lysniveauet til 1000 lux, tændes lyset også om dagen, når sensorerne registrerer en bevægelse.

Du kan parallelforbinde op til 5 af sensorerne, hvis du gerne vil dække et stort område, og hver sensor kan dække op til ca. 162 m2.

Bevægelsessensorer kan spare meget på elregningen

fuga-sensor
Trapper er et godt sted for sensorer

Det kan spare mange penge på el-regningen, at lyset kun er tændt, når det er absolut nødvendigt. Typisk sparer man omkring 20 %, men det afhænger naturligvis af mange faktorer.

Bevægelsessensorer installeres på mange skoler, kontorer og andre steder, hvor der færdes mange mennesker, som ikke altid husker at slukke lyset efter sig.

Bevægelsessensorer kan også være en god idé i hjemmet i de værelser, hvor man kun opholder sig i kort tid ad gangen. Især trapper kan være farlige om natten, og her er det ekstra smart, at lyset tændes automatisk, så man ikke skal famle efter en stikkontakt.

Både Fuga og Servodan fremstiller nogle særdeles gode bevægelsessensorer. Servodans sensorer monteres i loftet og har 360 graders udsyn, og Fuga´s monteres på væggen med 180 graders udsyn. Skal sensoren være så følsom som mulig, kan du vælge Servordans sensor med infrarød og ultralyd, som gør det muligt at se bagved reoler og rumdelere, og registrere selv de mindste tastebevægelser.

Du finder et stort udvalg af bevægelsessensorer til indendørs brug her.

Skriv en kommentar