Billig markise – Gode råd om køb af markiser

Du kan få en billig markise under 1.000 kr., men disse markiser har som regel kortere holdbarhed end markiser af høj kvalitet. Der er forskel på kvaliteten af stellet, dugen og længden på garantien og derudover er der et meget lille udvalg af design og farver.

markise

Markisen på billedet koster ca. 20.000 kr., men du kan få en billig markise for kun 750 kr.

Du køber de meget billige markiser i byggemarkederne, hvorimod en højere kvalitet købes ved forhandlere, der er specialiseret i markiser.

Billige markiser koster fra 1.000 kr.

markise-acrimo

Markise i høj kvalitet fra Acrimo.dk

Skal du have en ny markise, bør du overveje prisklasse og kvalitet. De kan groft deles i to grupper:

 • Billige markiser fra byggemarkeder og supermarkeder koster fra 1.000 kr.
 • Markiser i god kvalitet koster fra ca. 8.000 kr.

Dette er prisen for en markise på ca. 250 x 250 cm i åben kassette med drejestang og uden motor.

Skal markisen være i en lukket kassette, der beskytter markise-dugen bedre, og have en motor, bliver prisen i de to kvaliteter cirka:

 • Billige markiser koster fra ca. 7.000 kr.
 • Markiser i høj kvalitet koster fra 20.000 kr.

Det er således væsentligt dyrere at vælge lukket kassette, motor og montage for både billige og dyre markiser, men der er stadig en stor prisforskel imellem dem.

Det er også værd at notere sig, at en billig markise med motor og lukket kassette er lidt billigere end end dyr markise uden motor og med åben kassette.

Vil du vide mere om åbne og lukkede kassetter, drejestang eller motor samt gør-det-selv-montage vs professionel montage, kan du læse denne artikel om markiser.

Hvor god er en billig markise?

acrimo-markise

Dyre markiser som denne fra Acrimo.dk har et bedre stel end billige

Når du skal vælge mellem en billig markise og en af høj kvalitet, så er spørgsmålet, hvor god er en billig markise, og hvor meget bedre er en dyr markise?

Det er der desværre ikke et helt klart svar på, da forskellen blandt andet afhænger af det følgende:

 • Dyre markiser har et meget kraftigere stel med gode led i armene og dugen er af højere kvalitet, der falmer mindre.
 • Test af markiser i vindtunnel: dyre markiser har ofte en højere vindklasse, og kan derfor modstå højere vindstød end billige.
 • De billige markiser fås som regel med faste mål, hvorimod dyrere markiser kan fremstilles med individuelle mål.
 • Garantien på billige markiser er som regel 2 år, hvor den er 5 år for markiser af høj kvalitet.
 • Et større udvalg af farver og designs for de dyre markiser.
 • De billige markiser produceres ofte i Kina, hvorimod dem af god kvalitet produceres i Danmark eller et land i Europa.

Der er således forskel på billige dyre markiser på mange områder, og du får en meget bedre markise, hvis du vælger en af god kvalitet.

Køb en markise til kun 750 kr.

Billig markise til 750 kr.

Markise til 750 kr. fra Harald Nyborg

Du kan købe en billig markise i dit nærmeste byggemarked. En af de meget billige markiser finder du på Harald-Nyborg.dk, og den koster kun 750 kr. inkl. levering. Jemtex har priser fra kun 1.400 kr.

FlexiArt er et mærke af markiser, der forhandles af både Bilka, WhiteAway.dk, Jemtex og Bygma.

De har ret faste priser på deres markiser, der er opdelt i 4 grupper:

 • CasArt CA2000 er en standard markise med drejestang fra 2000 kr.
 • CasArt CA4000 er en halvlukket kassette markise med motor og trådløs fjernbetjening fra 5.000 kr.
 • CasArt CA6000 er en kassettemarkise med motor og trådløs fjernbetjening fra 5.500 kr.
 • CasArt CA8000 er en hellukket kassette markise med motor og trådløs fjernbetjening fra 7.000 kr.

De fås i to standard farvekombinationer: hvidt stel med sandfarvet dug, og aluminium farvet stel og grå dug.

Køb markise uden for sæsonen og spar minimum 10.000 kr.

solair-markise

Spar op til 70 % på markiser uden for sæsonen

Markiser er i høj grad sæsonvare, for det er først når foråret kommer, at de fleste kommer i tanke om, at de har brug for skygge på terrassen.

Mange markiseforhandlere har derfor meget mindre at lave i efteråret og om vinteren, og de sælger markiser langt billigere, end de gør om foråret og om sommeren.

Du kan derfor købe en markise i god kvalitet meget billigere, hvis du køber den imellem november og marts. Jeg har fundet tre forhandlere med virkelig store besparelser:

 • Markiseeksperten.dk sælger Benchmark markiser til 10.000 kr. under normalprisen indtil 1. marts her. Den billigste af deres markiser koster således kun 15.000 kr. mod de sædvanlige 25.000 kr. Det er med motor, montering og 5 års garanti.
 • Falke markiser har efterårsudsalg, hvor du sparer 40-50 % på nye markiser og du kan få udstillingsmarkiser med 60-70 % rabat. Der var f.eks. en ny kassettemarkise med motor på 268 x 225 cm nedsat fra ca. 22.000 kr. til 9.000 kr. Se hjemmesiden her.
 • Intermarkiser.dk giver gratis motor til en værdi af 4.500 kr. når du køber ny markise inden 1. maj. Se deres hjemmeside her.

Der er således gode muligheder for at spare penge, hvis du køber en markise uden for sæsonen, og du kan få markiser af meget høj kvalitet til den samme pris, som du normalt betaler for byggemarkedsmarkiserne.

 Gode råd om køb af en billig markise

Mange har det samme dilemma omkring valg af markise: den billige fra byggemarkedet eller den meget dyre fra markisesforhandlerne.

Vil du bruge 8.000 kr. på en markise, har du tre muligheder:

 • Køb markisen om efteråret, når den er på tilbud, ved en specialiseret markiseforhandler. Her får du virkelig meget for pengene.
 • Køb en markise uden motor og med åben kassette hos en markiseforhandler. Denne slags markiser er meget billigere end en lukket kassettemarkise, der har motor.
 • Køb en lukket kassettemarkise med motor ved byggemarkederne. Denne slags markiser har ofte kun 2 års garanti og et mindre kraftigt stel end de dyre markiser.

Mange brugere er lige så glade for deres byggemarkedsmarkise, som de er for en dyr markise, og fortæller at den let holder 10 år uden problemer. Til gengæld holder en markise af god kvalitet ofte 25-30 år, og du får et meget kraftigere stel og flottere farver og design.

Vil du bare have den allerbilligste markise, kan du købe den ved Harald-nyborg.dk til 750 kr. eller en Flexi-art markise til 2.000 kr. uden motor i åben kassette. Til den pris gør det ikke noget, hvis den kun holder én eller to sæsoner.

TAGS:

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

En kommentar på Billig markise – Gode råd om køb af markiser

 1. Jørgen Klitten siger:

  Hvad er minimumsstørrelsen for en motor. Er 195W tilstrækkelig for en 5 X 3 meter markise ?