Billige bordlamper på nettet – 8 lækre lamper til en god pris

Billige bordlamperI mange hjem er vi tilbøjelig til at sørge for en stor lampe i loftet, men vi ofte glemmer de små lamper, der er med til at skabe rum, dybe og hygge i rummet.

Her præsenterer vi dig for 8 meget forskellige bordlamper, der alle har det til fælles, at de er til salg for en overkommelig pris.

Der er både klassiske lamper og designerlamper til en pris fra 240 kroner og opefter. Materialerne spænder helt fra glas til træ.

Bordlampens funktion

Orienteringslys kaldes de store lamper, vi placeres i loftet midt i rummet. Det kan være en lysekrone eller en række led-lys, der måske er indbygget i loftet.

Bordlampens funktion er at skabe lys i de mørke hjørne og ikke mindst at udvide den visuelle oplevelse af rummet, hvad enten det er et soveværelse eller en stor stue. Husk – lys skaber rum.

Alle lamperne her kan bruges til at læse ved og til at skabe rum. Der er et par enkelte lamper, der måske bedst egner sig til et arbejdsværelse, men som også sagtens kan sprede stilfuldt lys i andre rum.

Bordlampen skal prøves

Bordlamper med soft toneEn ting er at se en lampe i en butik eller på nettet, noget andet i dit hjem. Sørg derfor altid for at få lampen hjem på prøve, inden du køber den – alternativt bør du altid have muligheden for at returnere lampen, hvis den ikke passer i dit hjem.

Når du kommer hjem med din lampe, skal du prøve at sætte den til både forskellig steder og med forskellige lyskilder. En bordlampe kan give meget forskellige lysindtryk, hvis du f.eks. skifter en 60 watts pære ud med en såkaldt soft-tone 25 watts pære.

De 8 lamper

Vi har udvalgt disse otte lamper ud fra deres forskellighed og pris, samt anbefalinger fra en lampedesigner hos Louis Poulsen, der er det mest kendte danskproducerende lampefirma.

De producerer bl.a. den kendte PH-lampe og derfor er det også naturlig at begynde med denne klassiske designerlampe.

1. Den klassiske PH-lampe

PH Lampe - 4-3 bordlampe fra VogaFlot, klassisk og gennemført i stil og funktion. Den er designet af danskeren Piet Hein, der også står bag en række andre møbler (og rigtig meget andet i øvrigt).

Den egner sig både til et arbejdsværelse og som bordlampe i en stue.

Vi vil dog ikke anbefale den til børnefamilie, da den ikke kan tåle at ryge på gulvet – skærmen er nemlig lavet af hvidt glas. Den største ulempe er rengøringen af lampen, da støv meget let ses på skærmen.

Til gengæld er den slet ikke så dyr, som man skulle tro – du kan blive den lykkelige ejer af den for kun 2900 kroner. (Bemærk dog, at det er en replika).

2. Den klassiske apotekerlampe

Lille apoteker bordlampe fra LysmesterenHer er også en lampe i hvidt glas, men meget mindre, både i størrelse og pris.

Der er tale om en lille lækker lampe, der her leveres uden skærm til 895 kroner.

Du kan således selv sætte dit præg på lysets farve ved f.eks. at skifte lampeskærm.

Dette er heller ikke en lampe til børnefamilier, med mindre du anbringer lampen højere end nysgerrige børnehænder.

3. Den frække grønne lampe

Grøn Bubble bordlampe fra Jensen CompanyHer finder du en grøn lampe, der er lavet i mundblæst glas (navn: Bubble bordlampe).

Den giver et spændende lys og skaber et flot rum i sig selv.

Den vil være perfekt til at bryde et meget strømlinet rum eller et bibliotek.

Prisen er mindre end man tror, kun 1.000 kroner.

4. Den sjove lampe

Her er en lampe, der helt sikkert vil gøre børnene nysgerrige og få voksne til at kigge en ekstra gang.

Mr P bordlamper

Jo, der er en lille mand. Og navnet på lampen er Mr. P. Skærmen fås i 7 forskellige farver, fra sort til lilla, så man nærmest kan skifte skærm efter humør.

Den egner sig fint på et børneværelse eller kan uden bekymring anbringes i stuen, da kroppen er lavet af plastik.

Denne lampe skal ses og den koster kun 690 kroner hos Lampeguru.dk.

5. Den enkle, smarte og billige lampe

I IKEA finder vi denne billige bordlampe, der er indrettet så smart, at den kan indstilles højden.

Det giver mulighed for at bruge lampen optimalt i forskellige rum, så den kan fungerer både som læselampe og som pyntelampe.

Navnet på lampen er Aläng og den koster kun 239 kroner og fås også i hvid.

6. Den unikke lampe

En lampe i træ finder vi i denne butik.

Der er ikke to lamper, der er ens, fordi træets struktur naturligvis er forskellig. Det er en flot lampe, der måske bedst egner sig til et sommerhus eller en udestue.

Den sorte skærm følger med og begge dele fås for 799 kroner.

Unik træ bordlampe - Nordal fra Pindhus.dk

7. Stilfuld led bordlampe

Flot LED bordlampe fra Trenden.dkSom den næstsidste vil vi gerne præsenterer dig for en bordlampe, der måske mest hører hjemme på et kontor, men som udmærket også kan fungerer i en stue.

Prøv i øvrigt at bruge sådan en lampe som såkaldt up-light, hvor du lader lampen lyse ind og op på din hvide væg.

Det giver en rigtig god effekt.

Denne lampe er enkel og indeholder hele 6 led pærer.

Den koster 1.200 kroner, men er også næsten et møbel i sig selv. Den giver også rigtig meget lys.

8. Arkitektlampe, men smartere

Arkitekt bordlampe - Swingo fra Kontorting.dkTil slut har vi fundet en lampe, der minder om den klassiske arkitektlampe, da den kan vinkles og drejes, så lyset passer bedst til det, du sidder og arbejder med.

Navnet er Swingo med klemme og for 499 kroner kan du få denne lampe med hjem.

Det kan være svært at vælge

Nu har du set 8 meget forskellige, men stadig billige bordlamper, som forhåbentlig kan inspirere dig. Smag er en svær ting, så det er ikke sikkert, at du er enig i vores valg.

Formålet med artiklen har været, at inspirere dig og at vise dig, at der er masser af muligheder for at finde billige bordlamper som både er smarte at se på og samtidigt funktionelle.

Skriv en kommentar