Billige duge – Køb på udsalg eller i metermål

Billige dugePapir, overfladebehandlede kvaliteter, hør, blandinger af hør og viskose m.v. Når det kommer til duge, findes der mange forskellige materialetyper. Og også priserne er meget forskellige.

Din brug af dugen er selvfølgelig bestemmende for, hvilken kvalitet du skal vælge.

De billigste duge er lavet af papir og har den helt åbenlyse fordel, at de kan kasseres efter brug. Et perfekt valg til lav-budget-fester.

Voksdugen er noget dyrere, men en (næsten) uundværlig hverdagsting i køkkenet og på terrasse-bordet. Endelig er der – hvis det skal være rigtig fint – hørdugen, der hører til den dyreste løsning.

Du kan i øjeblikket købe en del billige duge på udsalg. Nedenfor guider vi dig gennem junglen af muligheder.

Papirduge – den billigste løsning

Holder du stor fest, og vil du undgå vask, er papirdugen et oplagt valg. Du behøver ikke være nervøs for pletter og kan roligt give børn lov til at tegne på den.

Rulleduge i papir kan fås i de fleste større dagligvarebutikker som Føtex og Bilka til en normalpris på 3 kroner pr. meter ved storkøb – dvs. mindst 50m (bredde 1,2 cm). Ellers ligger prisen typisk omkring 4 kroner og 50 øre pr. meter (ved ruller på 8m).

Det kan anbefales at benytte sig af web-shop-sider som www.vardeengroslavpris.dk.

Vælger du papirduge med tryk og i særlige farver stiger prisen til ca. 2 kroner og 40 øre pr. meter ved køb af en rulle på 50m. Besparelsen for de nævnte duge, der er på tilbud, ligger på ca. 12-15 %.

Mærket Dunicel

Papirduge er dog ikke bare papirduge. Vil du have en papirdug, der ikke ligner papir, og som falder som stof, kan du f.eks. vælge et mærke som “Dunicel”.

Dunicel-duge er dyrere end almindelige papirduge – i rulledugs-format normalt mellem 10 og 20 kroner pr. meter. Til gengæld kan de bruges mere end en gang. Flere forhandlere har Dunicel i deres sortiment.

Den praktiske voksdug

Voksdugen er et stykke overfladebehandlet og dermed smudsafvisende tekstil. I dagligdagen er den blevet nærmest uundværlig – både som dug i køkkenet, spisestuen og på terrasse- og havebordet.

Og så fås den i et utal af forskellige farver og tryk. Blomstermønstre, ternede mønstre. Farvefulde eller mere afdæmpede tryk. Der er noget for en hver smag.

Hos www.nordhjem.dk kan du spare over 70 procent ved køb af voksdugen Bazaar. Tilbudspris: 38 kroner pr. meter (bredde 140 cm).

Det største udvalg af voksduge

Billig voksdug - 39 kr. pr. meter
Billede fra voksdugen.dk

Web-shoppen www.voksdugen.dk har et af de største udvalg af voksduge i Danmark. Normalpriserne ligger på 59 kroner pr. meter (bredde 140 cm) for de billigste kvaliteter. Enkelte er på tilbud til priser fra 39 kroner pr. meter.

Har du brug for en rund voksdug med syet kant (diameter 160 cm), kan du i øjeblikket spare 40 kroner ved en tilbudspris på 119 kroner. Også på akrylduge er der penge at spare. Meterprisen (bredde 140 cm) er således nedsat fra 119 kroner til 79 kroner på flere af dugene

Skal voksdugen pryde havebordet, bør du vælge en kraftig kvalitet, der er UV-resistent, og som ikke rådner. Priserne ligger her omkring 112 kroner pr. meter (ved en bredde på 160 cm).

Hørduge – fine og slidstærke

Man har i århundreder anvendt hørplanten til fremstilling af tekstiler. Ønsker du en mere fin men samtidig slidstærk dug, er hørdugen det rette valg. Hør-tekstiler produceres i dag ikke kun i ren hør men også i blandingsfabrikater, hvor der anvendes både viskose og bomuld.

Spar penge ved at sy din egen dug

Du kan også – hvis du har mod på det – spare penge ved lave sin egen hørdug.

Hør/viskose- hhv. hør/bomulds-fabrikater fås i mange forskellige farver og er billigere end fabrikater i ren hør.

Hos blandt andre www.stofogstil.dk kan ovennævnte blandingsfabrikater købes i metermål til 59,95 hhv. 49,95 pr. meter. Selve bredden er 130 cm.

Ønsker man 100 % hør, ligger prisen mellem ca. 70 og 80 kroner pr. meter, og farveudvalget er her ikke så stort.

Billigst, næst billigst og dyrest

Billige duge i papirDe absolut billigste duge er de tynde papirduge, som man ofte vil kassere efter brug. Noget dyrere er papirduge af mærket Dunicel. Fordelen ved disse er, at de er mere stoflignende i deres struktur, og at de kan bruges flere gange.

Den praktiske voksdug hører til det næst billigste valg. Kvaliteterne er mange og forskellige. Men du kan for tiden gøre en del gode tilbudskøb.

Dyrest er duge af hør-fabrikat. Vil du have en forholdsvis billig hørdug, kan du dog spare en del penge ved at sy den selv. Hørstoffer iblandet viskose er i metermål ikke så meget dyrere end voksdugs-materialer ved normal meterpris.

4 kommentarer til “Billige duge – Køb på udsalg eller i metermål”

 1. hej skal bruge ca 40 m papirdug til en fest med cowboy tema, men kan ikke se om jeg kan bestille noget på denne side ??

  Svar
 2. Hej Christina

  Du kan desværre ikke købe noget gennem denne side, da vi udelukkende har artikler omkring emnet.

  Jeg vil dog anbefale dig, at tage kontakt til en eller flere af de leverandører der bliver nævnt i artiklen.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Vardeengrolavpris har ikke hvide parpirs duge i ruller til en pris på 59,00. Den koster 100 incl. moms

  Svar
 4. Hej Sussie,

  Tak for din kommentar. Udfordringen med priser er, at de altid ændrer sig.

  Artiklen her har snart online i 4 år, så det giver god mening at du ikke længere kan finde de samme tilbud.

  Jeg har rettet artiklen lidt til, så fremtidige læsere ikke går forgæves.

  Tak for dit input.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar