Billige dyner – Køb billigt og/eller kvalitet?

Billige dyner
Dyner kommer i mange prisklasser. Du kan finde billige dyner til 19 kr. stykket, men også finde lækre dyner der ikke koster en formue. Læs mere her.

Der er mange dyner at vælge imellem, og selv om du vil have en billig dyne, behøver du ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

Guide til billige dyner

Her får du en guide til gode billige dyner af høj kvalitet, og tips til hvor du kan spare 1300 kr. på nogle af de bedste danske dyner. Jeg kigger på:

 • Silkedyner fra Bilka, Nordic Comfort og Dynehuset
 • Dundyner fra Ringsted Dun
 • Naturfiber dyner

Det absolut billigste sted at købe kvalitetsdyner er dog hos Bedrenaetter.dk her – De har kun en online forretning, hvilket komme dig som køber til gode.

Silkedyner er et let og lækkert naturmateriale

Silkedyner er blevet meget trendy de seneste par år, og det er der god grund til:

 • Det tynde materiale er meget isolerende, så selv de tyndeste silkedyner er tilpas varme.
 • De er allergivenlige og anti-bakterielle.
 • 100 % naturprodukt, der er meget miljøvenligt.
 • Lader kroppen ånde igennem silken, så du ikke sveder.

Silke spindes af larver fra silkesommerfuglen. Larven spinder en kokon rundt om sig i puppestadiet, som er det stadie, hvor larven ændres til en sommerfugl.

Når kokonen optrævles, kan silketråden være ca. 1000 m lang, og de bedste silkedyner laves af disse langfibrede silketråde, som populært kaldes Mulberry silke.

Silkedynerne laves i hånden, hvor lag efter lag af det langfibrede silke ligges oven på hinanden og sys fast på bolstret. Der kan være op til 400 lag af langfibret silke i en silkedyne.

Du kan også købe maskinlavede silkedyner, der bruger rester af silke. Disse dyner har ofte flere kanaler, hvor de kort-fibrede silkerester fyldes ned i. De maskinsyede dyner har en lavere isolation i forhold til håndsyede dyner, men du har stadig en lækker dyne.

Billige silkedyner til under 500 kr.

Billig silkedyne
Billig silkedyne fra Dynehuset.dk

Silkedyner kan købes billigt, og priserne starter under 500 kr. Du kan f.eks. få disse udmærkede dyner:

 • Sommerdyne fra Bilka i 100 % silke med korte fibre med bomuldsbolster til 400 kr. inkl. levering. Den vejer 400 gram og måler 135x200cm. Dynen er Øko Tex 100 certificeret.
 • Nordic Comfort BioSilk TM sommerdyne til 500 kr. inkl. levering nedsat fra 1000 kr. hos Silkedyner.dk. Dynen har indhold af 55 % silke og 45 % Tencel, som er et materiale produceret af træfibre. Bolsteret er et tætvævet bomuldsmateriale, som er Øko Tex 100 certificeret. Der er 5 års garanti. Dynen må ikke vaskes i vaskemaskinen, men skal renses.
 • Sommerdyne af 100 % langfibret Mulberry silke med bolster af blød bomuld fra dynehuset.dk på tilbud til 570 kr. inkl. levering nedsat fra 670 kr. Må ikke vaskes i vaskemaskine.

Hvis du vil bruge lidt flere penge på en silkedyne, kan du få en lækker helårsdyne af SuperiorSilk„¢ i mærket Nordic Comfort. I forhold til de billigere silkedyner har den fordelen af, at den kan maskinvaskes, og indholdet er af 100 % langfibret Mulberry silke.

Bolstret er et tætvævet bomuldsmateriale, der er Øko Tex 100 certificeret. Dynen leveres med 10 års garanti. Den er på tilbud på silkedyner.dk til 1300 kr. inkl. levering, nedsat fra 1500 kr.

Billige dundyner

Dundyner er det varmeste, du kan få, og der er et meget stort udvalg af dundyner på markedet. For et par år siden blev det afsløret, at flere dundyner i Danmark var lavet med dun, der var plukket fra levende dyr.

Da det er utrolig smertefuldt for dyrene at blive plukket levende, er det værd at undersøge om producenten har sikret sig, at dunene ikke kommer fra levende fugle.

Ringsted dun forlanger en skriftlig garanti fra deres leverandører på, at dunene ikke kommer fra levende fugle. Deres dun kommer fra slagterislagtede fugle, og er et biprodukt fra fødevareproduktionen. Ringsted dun er også med i en organisation mod børnearbejde.

Spar 1300 kr. på Ringsted dundyner med moskusdun

Dundyne
Dundyne fra Tekstilladen.dk

Ringsted dundyner koster normalt ca. 2000 kr., men jeg har fundet nogle på tilbud:

 • Ringsted helårs moskusdun dyne på 140x200cm på 600 g med bæreevne 11. Den kan vaskes på 60 grader i maskinen og tørres i tørretumbleren. Den leveres med 5 års garanti. På tekstilladen.dk er den nedsat fra 2000 kr. til 730 kr. inkl. levering.
 • Ringsted Klodshans helårs/lun dyne på 500 g med bæreevne 11. Den kan vaskes på 60 grader i maskinen og tåler tørring i tørretumbleren. Den leveres med 10 års garanti. Nedsat fra 2000 kr. til 940 kr. inkl. levering.

Du kan naturligvis ikke være sikker på, at de pågældende tilbud stadig er gældende når du læser dette, men hvis du er heldig så kommer der nok snart et tilsvarende tilbud igen.

Køb fiberdyner til under 50 kr.

Billig dyne fra jysk
Billig dyne fra JYSK

Leder du efter de absolut billigste dyner som ekstradyner hjemme eller i sommerhuset, er her nogle udmærkede dyner til under 50 kr.:

 • IKEA sælger dynen Mysa Gräs til 19 kr. Du må selv hente dem i den nærmeste IKEA, da de ikke sender dem. Mysa Gräs måler 140x200cm, og vejer 280 gram. Den kan vaskes ved 60 grader, men må ikke tørres i tørretumbler.
 • Jysk sengetøjslager sælger dyner til 40 kr. De måler 200×135 cm, og vejer 800 g i alt. Kan vaskes på 40 grader og kommes i tørretumbleren. Hvis du vil have dem sendt, koster de 74 kr. inkl. levering.
 • Home-tex.dk har en dyne, der er nedsat fra 400 kr. til 50 kr. Den måler 140×200 cm og vejer 4-600 gram. Dem er Øko Tex 100 certificeret. Kan vaskes på 60 grader og tåler tørring i tørretumbleren. Er 2. sortering, så der er skønhedsmæssige fejl.

Hvilken dyne skal du vælge?

Da der er så mange dyner at vælge imellem, er det meget svært at beslutte sig for den helt rigtige dyne. De nye silkedyner har flere fordele, og de er bestemt værd at overveje.

Nordic Comfort er et anerkendt mærke, og de har mange silkedyner at vælge imellem. Dels har de billigere silkedyner, hvor silken er blandet med træfibre, og dels producerer de dyrere silkedyner af 100 % lange Mulberry silkefibre.

En dundyne fra Ringsted Dun er et tempereret og sikkert valg. De er lette dyner med en høj bæreevne, og er af høj kvalitet. Det er også værd at lægge mærke til, at Ringsted Dun sørger for, at dunene kommer fra dyr, som ikke er blevet mishandlet.

Du kan finde rigtig gode tilbud, som de ovennævnte, hvor du sparer 1300 kr. på en rigtig god dundyne.

Fiberdyner er et prisbilligt alternativ, og du kan få dyner til næsten ingen penge, hvis du ønsker det. Mysa Gräs fra IKEA er den billigste dyne, som jeg kunne finde, og til 19 kr. er det i hvert fald ikke prisen, der skal holde dig tilbage.

Skriv en kommentar