Billige havemøbler – Sofasæt til under 5.000 kroner

Leder du efter billige havemøbler, så afhænger prisen i høj grad af, hvilket materiale som møblerne er fremstillet i. Men prisen afhænger også af hvornår på året, som du køber dine havemøbler. Og du kan spare flere tusind kroner, hvis du køber dem i efteråret, hvor butikkerne vil have tømt deres lager for deres sommervarer.

billige havemøbler i polyrattan
Billige sofasæt fremstilles ofte i polyrattan, formstøbt plast eller naturrattan

Du kan få billige sofasæt til haven i både formstøbt plast, polyrattan og naturrattan, og jeg har fundet sofasæt til under 5.000 kr. i disse materialer. Sofasæt i træ er som regel dyrere.

De billigste sofasæt er fremstillet i formstøbt plastic

Billige havemøbler fra Bilka.dk
Sofasæt til 2000 kr. fra Bilka.dk

De helt billige havemøbler er ofte fremstillet i formstøbt plast. Er de fremstillet i meget tynd plastic, holder de ikke så længe, og man ser ofte de helt billige formstøbte plasticstole gå i stykker efter kun kort tid.

Du kan vælge imellem mange forskellige sofasæt under 5.000 kr. i formstøbt plast. Disse sofasæt vejer meget lidt, og de er nemme at vedligeholde.

For mindre end 2.000 kr. får du både en sofa, to stole og et bord samt havehynder på Bilka.dk her.

Du kan også få dyre designermøbler i formstøbt plast, da mange designere elsker at arbejde med materialet. Siden 1950’erne er der skabt mange designklassikere i formstøbt plads, som f.eks. Louis Ghost stolen skabt af Philippe Starck.

Bubble Club sofaen er også en af Phillipe Starcks klassiker, og den koster 5.600 kr.

Polyrattan er meget holdbart og god kvalitet til pengene

Thor sofasæt
Sofasæt i polyrattan til 4.000 kr. fra Havemoebelland.dk

Polyrattan er også et plastic produkt, men som regel af meget højere kvalitet end formstøbt plast. Det kaldes også for Petan eller SunLoom.

Møbler af polyrattan ligner kurvemøbler fremstillet i naturrattan, og møblerne flettes af tyndt plastik. Polyrattan er meget modstandsdygtigt over for regn og dårligt vejr, og det holder i flere år end naturrattan.

Polyrattan beholder kurveflets romantiske udseende, men har lang holdbarhed og er nemt at rengøre. Derudover kan regnvandet løbe igennem flettet, så der ikke samles pytter på stole og sofaer, som der ofte gør på møbler af formstøbt plast.

Polyrattan er nu et utrolig populært materiale til havemøbler, og du finder det ved mange forhandlere. Det er ikke alle havemøbler i polyrattan, der er billige, men du kan godt finde sofasæt til under 5.000 kr. Mange sofasæt i polyrattan koster dog meget mere, ofte op mod 15.000 kr.

Både Jysk, Unoliving, Havemoebelland.dk (link) og Havemekka.dk har sofasæt i polyrattan til en fast pris under 5.000 kr.

Kurvemøbler i naturrattan

Sofasæt i natur rattan
Sofasæt i naturrattan til 3.000 kr.

Havemøbler i naturflet fremstilles af naturrattan, som er bøjelige lianer fra asien. Møblerne flettes i hånden i Sydøstasien, og de fleste forhandlere lægger vægt på, at planterne høstes på en forsvarlig og bæredygtig måde.

Kurvemøbler i naturrattan er ikke særlig modstandsdygtige over for vejret, og lad dem ikke stå udenfor i dårligt vejr.

Møblerne tørres af med en hårdt opvredet klud et par gange om måneden, og en gang om året kan du gøre dem lidt grundigere rent med en smule mere vand, og give dem linseolie. Passer du godt på dine kurvemøbler, og tager du dem indenfor i dårligt vejr, kan de holde i mange år.

Naturrattan er til gengæld et dejligt naturmateriale, møblerne er lette at bære rundt på, og det er ikke nødvendigvis dyrt. Jeg fandt flere sofasæt til langt under 5.000 kr.

Skal det være lidt dyrere, kan du vælge designklassikere fra danske Sika Design, der har en stor kollektion af forskellige kurvemøbler.

Du kan købe en lille sofa i Sika Design fra Georgia Garden serien for under 5.000 kr. på Jacobsenplus.dk eller Manilla-aarhus.dk her, men mange af møblerne koster mere, og et helt sofasæt koster minimum ca. 15.000 kr.

Havemøbler i træ er ofte dyre

havemøbler i teak træ
Sofasæt i teaktræ til 21.000 kr.

Havemøbler i træ er langt fra ligeså billige som havemøbler i plastic og polyrattan, og vil du have et sofasæt i træ, er det ofte dyrt.

Havemøbler fremstilles i forskellig slags træ, og teaktræ er det mest robuste og det dyreste. Andre hårde træsorter, der har en god holdbarhed i det danske klima er Jatoba, Robinie og lærketræ.

Fyrretræ, grantræ, akacietræ, meranti og sipo er også gode træsorter, men de er blødere træsorter, og det er vigtigt at du give dem den rette vedligeholdelse for at få en lang holdbarhed.

Træmøbler skal helst vedligeholdes én gang om året med olie eller maling, så de beholder det flotte udseende.

Teaktræ kan holde i mange år uden behandling, men det bliver gråt med tiden. Du bevarer den flotte glød ved at behandle det med olie.

Vil du have et helt sofasæt som på billedet i teaktræ, koster det ca. 21.100 kr. for to stole, en sofa og et sofabord.

Spar flere tusind kroner på havemøbler om efteråret

Sofasæt til 2.000 kr.
Sofasæt fra Havemekka.dk nedsat fra 5.000 kr. til 2.000 kr.

Forhandlere af havemøbler bestiller møblerne hjem, så de har mange på lageret i foråret og begyndelsen af sommeren, når de allerfleste køber deres havemøbler. Efter sæsonen vil de fleste forhandlere gerne have tømt lageret, og derfor sælges havemøblerne ofte til halv pris.

Tænker du frem i tiden og planlægger hvilke havemøbler, som du vil have, kan du derfor købe nye dem billigt til halv pris eller mindre.

Da jeg kiggede priser i oktober og november, fandt jeg mange forhandlere, der solgte billige havemøbler på tilbud:

  • Havemoebelland.dk havde nedsat deres varer med 50-60 %, og solgte polyrattan sofasæt nedsat til 4.000 kr. fra 8.000 kr.
  • Havemoebelshoppen.dk havde nedsatte havemøbler med op til 62 %, som f.eks. polyrattan sofasæt nedsat fra 8.000 kr. til 3.000 kr.
  • På Trademax.dk var mange sofasæt nedsat med op til 32 %, og jeg så sofasæt nedsat fra knap 7.000 til 4.700 kr.

Der er således flere tusind kroner at spare på havemøbler af god kvalitet, hvis du køber dem på det rette tidspunkt.

Køb de bedste billige havemøbler

Det kan bedst betale sig at købe havemøbler i efteråret, da du kan få dem til halv pris. Du kan derfor få væsentlig bedre kvalitet for de samme penge, eller spare tusindvis af kroner, og få et virkelig godt sofasæt for det halve.

Er sæsonen for havemøbler allerede startet, og er det allerede forår eller sommer, når du læser dette, må du regne med at betale fuld pris.

Når du skal købe havemøbler, er der flere ting, som du bør overveje:

  • Skal havemøblerne være meget modstandsdygtige over for vejret?
  • Vil du hellere have havemøbler af naturmaterialer end plastic?
  • Vil du have lette havemøbler, som du let kan flytte rundt med?
  • Skal møblerne have lang holdbarhed?
  • Har du plads til at opbevare dem rigtigt om vinteren?

Det er en god idé at sørge for, at du har plads nok til at opbevare havemøblerne indenfor, da det forlænger levetiden for alle materialer.

Det er især vigtigt for kurvemøbler i naturrattan at de opbevares indenfor i dårligt vejr. De fylder tit meget, da de normalt ikke kan stables, som møbler af formstøbt plastic kan.

Polyrattan og træ er mere vejrresistente, og kan stå ude i lidt dårligere vejr uden at tage skade, selvom det anbefales, at de opbevares indenfor om vinteren.

Når du har overvejet de ovenstående spørgsmål, er du godt rustet til at kigge nærmere på de forskellige forhandlere af havemøbler, så du er sikker på at købe de bedste billige havemøbler.

Skriv en kommentar