Blandingsbatteri til bad – Det bedste til prisen

Er der noget mere afslappende end at tage et karbad? Hele kroppen slapper af efter en lang dag, når du ligger og flyder i det varme vand. Et godt blandingsbatteri hjælper med gøre oplevelsen endnu mere afslappende, så du kan fylde badekarret uden problemer.

Der er mange store producenter af blandingsbatterier – deriblandt Damixa, Grohe, Hansgrohe, Vola og Børma, som alle er kendte mærker der investerer mange penge i udvikling af deres produkter. Hvis du vil have hjælp til at vælge dit nye blandingsbatteri, så læs videre om 4 gode blandingsbatterier.

Hvad er det bedste blandingsbatteri til prisen?

Jeg har spurgt flere af de store online vvs-butikker om deres mest populære blandingsbatterier, og den samlede top 4 liste er:

 1. Hansgrohes Ecostat 1001 SL karbatteriLink
 2. Grohe Concetto Kar-Brusebatteri KromLink
 3. Børma A2 Lux kar/brusebatteri KromLink
 4. Grohe Grohtherm 1000 kar- og brusearmatur Link

Brøderene Dahl og deres Bad og Design butikker har store udstillinger med blandingsbatterierne for de tre producenter.

Derudover har Børma et showroom, som du kan finde på adressen Fynsvej 9, 5500 Middelfart, og Hansgrohe har et showroom på Jegstrupvej 6, 8361 Hasselager.

Hansgrohe Ecostat 1001 blandingsbatteri til bad
Hansgrohe Ecostat 1001 blandingsbatteri til bad – En af de mest populære modeller.

De 3 vigtigste ting ved et blandingsbatteri

Der er selvfølgelig flere ting, som der er værd at kigge på, før du vælger dit nye blandingsbatteri. Vi anbefaler at du som minimum tjekker:

 1. Vandsparefunktion
 2. Temperaturregulering og skoldningsspærre
 3. Garanti

Vandsparefunktion

En vandsparefunktion kan spare dig rigtig mange penge. Politiken testede bruserhoveder med og uden vandsparefunktion, og udregnede at én person kan spare 2000 kr. om året på deres vandregning ved at vælge et brusehoved med vandsparefunktion.

Der er altså en god grund til at tjekke at dit nye blandingsbatteri kommer med en vandsparefunktion. Grohe Concetto, Grohe Grohterm 1000 og Hansgrohe Ecostat 1001 SL har alle 3 en vandsparefunktion, der hjælper dig med at minimere dit vandforbrug, da du møder modstand ved 50 % af vandstyrken når du åbner for vandet.

Børma A2 Lux mangler en vandsparefunktion.

Temperaturregulering og skoldningssikring

Termostaten regulerer temperaturen og holder den samme temperatur gennem hele badet eller brusebadet.

Blandingsbatterier med termostater giver også bedre sikkerhed, idet termostaten muliggør, at der er en skoldningsspærre, således at du ikke kan blive forbrændt.

Denne skoldningsspærre sidder ofte ved 38 grader C. Dette er især vigtigt at overveje, hvis du har børn i huset.

Grohe Grohterm 1000, Børma A2 Lux og Hansgrohe Ecostat 1001 SL har alle en skoldningsspærre. De har alle to greb: et til at regulere temperaturen, og et til at regulere vandstyrken. Her adskiller Grohe Concetto sig, da det er et etgrebs-blandingsbatteri og ikke har en skoldningssikring.

Grohe Concetto - Kar Brusebatteri i Krom
Grohe Concetto – Kar Brusebatteri i krom

Hvor længe er garantien?

Da det hurtigt bliver dyrt at få en VVS mand til at komme og kigge på en dryppende vandhane eller evt. udskifte blandingsbatteriet, kan det godt betale sig at lægge mærke til, om der er en garanti på blandingsbatteriet, og om hvor lang den er.

 • Grohe har en 2 års produktgaranti på fabrikationsfejl og en 5 års drypningsgaranti (LINK)
 • Hansgrohe har en 5 års produktgaranti på fabrikationsfejl og en 5 års drypningsgaranti og 10 års reservedelsgaranti (LINK)
 • Børma har 5 års drypningsgaranti (LINK)

Alle 4 blandingsbatterier har således en 5 år drypningsgaranti, og Hansgrohe udmærker sig ved at have en 10 års reservedelsgaranti, dvs. at du er garanteret at kunne købe en reservedel 10 år efter køb, og en længere produktgaranti på fabrikationsfejl.

Hvor kan jeg købe blandingsbatterierne?

Vi har undersøgt priserne grundigt på internettet, og du kan købe blandingsbatterierne her:

Hvis du selv søger prisen på Børma A2 Lux, så vær opmærksom på om prisen er inklusiv blandingsbatteriet og kartud samt overgangsstykket – ofte får du prisen på kun selve batteriet. Du skal købe de tre følgende, og så sættes de sammen, så der er hane på Børma A2 Lux blandingsbatteriet:

 • Børma A2 Lux termostatbatteri kar / brus i krom inkl. rosetter og excentriske forskruninger koster ca. 1.585 kr.
 • Fokromet overgangsstykke koster ca. 100 kr.
 • Børma A2 Lux kartud koster ca. 700 kr. inkl. levering.

Dertil skal du lægge ca. 80 kr. i fragt og leveringsomkostninger, så den samlede pris for Børma A2 Lux med overgangsstykke og kartud bliver 1.865 kr. inkl. levering.

Hvilket blandingsbatteri skal jeg vælge?

De 4 blandingsbatterier er meget sammenlignelige. Grohe Concetto er det billigste, men har ikke skoldningspærre, som er meget vigtig, hvis der er børn i huset.

Børma A2 Lux mangler en vandsparefunktion, som kan hjælpe med at spare penge på vandforbruget.

Hansgrohes Ecostat 1001 SL topper listen som bestseller, og har både vandsparefunktion og skoldningsspærre og udmærker sig i forhold til de tre andre blandingsbatterier, at der er en udvidet garanti.

Hansgrohe 1001 SL termostat får generelt meget positive udtalelser, f.eks. mener brugerne, at det er let at installere, og termostaten regulerer vandet rigtig godt.

Der er dog en bruger på www.room328.dk, der mener, at den indre mekanisme kan være lidt stiv, og svær at regulere når man har sæbe på fingrene.

Da vi tog kontakt til Helle Sejersen fra VVS Comfort, spurgte vi, hvilket blandingsbatteri til bad, som hun ville anbefale.

Hun anbefaler også Hansgrohes blandingsbatteri, da det er “flot design og kvalitet til gode penge“. Hun mener, at alle tre blandingsbatterier på VVS Comforts top tre liste er i topkvalitet, men grunden til at Hansgrohe Ecostat 1001 SL blandingsbatteri topper listen, er at “designmæssigt falder Hansgrohes i fleres smag“.

Hansgrohes Ecostat 1001 SL har således rigtig mange fordele inklusiv et lækkert design, og er derfor et godt bud på det bedste blandingsbatteri til prisen.

5 kommentarer til “Blandingsbatteri til bad – Det bedste til prisen”

 1. skoldningsspærre virker ikke, er det et krav at den skal virke ved salg af bolig
  har hørt at det kun er et krav på plejehjem og børnehaver

  Svar
 2. Hej Andre,

  Godt spørgsmål.

  Mit umiddelbare svar er “nej”. Der er ikke noget krav om, at der skal være skoldningsspærre i almindelige huse.

  Institutioner og offentlige instanser er noget helt andet.

  Når man køber en ny bolig, så kan man desværre ikke forvente, at alting virker. Du kan naturligvis altid nævne det overfor sælger og se, om du kan få lidt kompensation, men du har ikke krav på det.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Jeg har haft HG Ecostat 1001SL i flere år, og det har været udemærket. Jeg skiftede det for ca.1 år siden, til samme model. Det var eå stramt i temperaturreguleringen, at jeg byttede det. Det nye jeg fik var ikke helt så stramt, men jeg vil give brugeren på room328 ret i, at det er mere end lidt stift, så det er meget svært at regulere temperaturen med sæbe på hænderne. Hvis man så tager lidt hårdt fat, kan man opleve, at den lille stopknap falder ud. Jeg har nu besluttet at skrotte dette amatur. Det er nok kommet for lang ned i pris

  Svar
 4. Kære Mikael.

  Skriver lige, da jeg har en forespørgsel, vedr. alment om blandingsbatterier og hvilken slags, der er bedst at gøre nytte af.
  Kan se din planche af blandingsbatterier – men vi vil selvfølgelig tjekke op omkring, hvilket der kunne være muligt i vores boligforening.

  – Ser frem til at høre nærmere.

  På forhånd tak.

  Mvh.
  Anne

  Svar
  • Kære Anne

   Selvom der er kommet nye produkter på markedet siden denne artikel blev skrevet, så gælder det stadig om at kigge på de 3 vigtige forhold:

   1. Vandsparefunktion
   2. Temperaturregulering og skoldningsspærre
   3. Garanti

   Og så ellers blot holde godt øje med de forretninger der sælger blandingsbatterier. Ofte har de tilbud som gør det ekstra attraktivt.

   Mvh.
   Mikael

   Svar

Skriv en kommentar