Bondesten priser – Overblik og tilbud

Bondesten er den mest anvendte belægningssten, men det kan være svært at overskue markedet og ikke mindst priserne.

Her giver vi dig et overblik over priserne og fortæller dig, hvor du kan få dem billigst.

Og så har vi fundet helt gratis sten – læs mere i artiklen.

Størrelse, kvalitet og farver

Bondesten priserNår du køber sten til din indkørsel, så vil du oftest støde på en standardstørrelse, der hedder 14 cm x 21 cm x 5,5 cm.

Denne standardstørrelse skal du bruge, hvis du f.eks. vil sikre dig, at der ikke opstår såkaldte kørespor i din indkørsel, altså at stenene bliver trykket ned i underlaget, når du kører ind med din bil.

Du kan dog også købe halve sten, som er en kæmpe fordel, når du skal afslutte din belægning. Med halve sten slipper du for at skulle bruge tid på at skære de hele sten til.

Kvaliteten er rimelig ens

Hvad kvaliteten angår, så skal du ikke bekymre dig om “dårlige” sten, så længe du sørger for at stenen er minimum 5,5 cm høje. Alle sten, der kaldes Bondesten (eller Herregårdssten) er lavet af det samme materiale.

Du kan som minimum vælge mellem tre forskellige farver, når du køber Bondesten, nemlig grå, sort eller rød.

De grå er de billigste og de røde er de dyreste. Når du skal vælge farven på din belægning, så skal du se på dit hus og afgøre hvad, der vil passe bedst til det.

Få 3 uforpligtende tilbud

Er du i tvivl, så er farven grå (næsten) altid et sikkert valg, fordi den er neutral i farven.

Hvis du gerne vil have en anden farve end de tre ovennævnte, så kan du hos de forhandlere, vi nævner senere, bestille sten i en ganske bestemt farve og/eller nuance, men det er som regel meget dyrt, fordi de skal producere sten specielt til dig.

Farven i stenene forsvinder ikke med årene eller ved slid. Hele stenen er lavet i den specifikke farve, så selv når du har kørt på dem i mange år, så vil de stadigvæk have den oprindelige farve (hvis de selvfølgelig bliver renset og fejret regelmæssigt).

Priserne på grå bondesten

Priser på grå bondestenSom sagt findes der mange forhandlere rundt omkring i Danmark og du kan spare nogle penge ved at vælge den rigtige, selvom prisen de fleste steder ligger omkring 70 kroner pr. kvadratmeter for grå bondesten, mens du skal betale cirka 100 kroner for sorte bondesten og cirka 130 for røde bondesten.

I det følgende har vi valgt at gennemgå priserne på grå bondesten, men det kan også give dig et fingerpeg om, hvor farvede sten er billigst.

Der hvor du kan spare penge, er på transporten.

Det er billigst, hvis du selv afhenter stenene, ellers kan du komme til at give 600-700 kroner for levering af sten. Til den pris, kan det måske bedre betale sig at låne en trailer af naboen?

Her følger priser på en række forhandlere af grå bondesten og prisen er angivet pr kvadratmeter, hvilket svarer til 34 sten.

Easy-Stone: 70 kroner pr. kvadratmeter – Link

JJ-Fliser: 69 kroner pr. kvadratmeter – Link

DKFliser.dk 69 kroner pr. kvadratmeter – Link

Nogle enkelte forhandlere tilbyder også at sælge dig enkelte sten, hvilket er en fordel, hvis du skal anlægge en lille terrasse, hvor du ikke skal bruge ret mange sten, eller hvis du gerne vil udskifte enkelte sten i en eksisterende belægning.Det kan dog også betale sig at købe mange sten, da prisen hos nedenstående forhandler samlet vil ligge på 68 kroner pr kvadratmeter.

Knud Larsen Byggecenter: 2 kroner pr. stk. (68 kroner pr. kvadratmeter) – Link

Bondesten i have

Det billigste er dog at købe brugte sten.

De har naturligvis den ulempe, at de skal renses grundigt, men til gengæld kan du ofte få dem helt gratis, hvis du selv vil afhente dem.

Og selvom de er 10 år gamle, så betyder det ikke noget rent kvalitetsmæssigt, når de er renset.

På Den Blå Avis har vi fundet 80 kvadratmeter sten til 1 krone – det er ikke sikkert, det tilbud er der mere, men så er der sandsynligvis et andet tilbud.

Brugte Bondesten Tilbud

En lille ekstra ting

Når du skal anlægge en terrasse eller en indkørsel, så skal du ikke bare bruge sten, men f.eks. også stabilgrus (til at lægge under stenene) og fugesand (til at feje ned mellem stenene og holde dem på plads).


Det kan være svært at finde ud af, hvor meget du skal bruge, men fortvivl ikke, for vi har fundet en smart lille beregner, hvor du kan indtaste de kvadratmeter, du skal bruge og få at vide, hvor meget du skal bruge. På den måde undgår du spild af materialer.

Her er beregneren, som dog ikke kan bruges til sten.

Få 3 uforpligtende tilbud

TAGS: Billige bondesten , Brugte bondesten , Tilbud bondesten

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer