Børnelamper – Sjovt design og god belysning

Børnelamper

Billede fra rifraf.dk

Er du på jagt efter nogle sjove lamper til børneværelset, så skal du først tænke på, hvilken belysning, du har behov for. Skal hele rummet være oplyst, eller har du kun brug for koncentreret lys i et hjørne?

Derudover skal du overveje sikkerheden ved lamperne – er dit barn eller børn stadig små, så er det godt, hvis de ikke kan komme i direkte kontakt med pæren, da den kan være meget varm.

Sjovt design og en god, fornuftig belysning kan sagtens gå hånd i hånd. Generelt er der et stort marked – også online – når det gælder børnelamper.

Mange er meget fantasifulde i designet, og giver samtidig en god belysning. Generelt skal du tænke på, at pæren ikke må blænde, så lyset må ikke være for skarpt.

Her får du en guide til flotte lamper med god belysning – hvad enten det er loftslampe, vågeblus eller finurlige lamper mest til pynt, du er på udkig efter.

Vågelamper – søde og sjove design

Hvis dit barn er i den alder, at han eller hun har svært ved at falde i søvn om aftenen, fordi barnet sover alene, så anbefaler vi en vågelampe. Er børnene helt små betyder det, at du ikke behøver at tænde lyset, hvis du gerne vil ind og kigge til dem om natten – dermed undgår du at vække dem.

Du kan få mange søde design, der nok skal vække begejstring på børneværelset. Du kan få denne mini-elefant i plast, der skifter farve, når du trykker to gange på kontakten. Du kan også få lampen som en kat, der skifter til blå. Lampen koster 399 kr., og pæren skal ikke skiftes, da det er en LED lyskilde.Af andre finurlige vågelamper til børneværelset skal fisken også nævnes, den koster 390 kr.

Du kan også få en bordlampe i sort plast, der er formet som en svamp. Den kan fint fungere som vågelampe – kun fantasien kan sætte grænser. Den koster 499 kr., og du kan se den her: Ogbrinch.dk

Loftslamper til at lyse hele børneværelset op

Børnelampe med stjerner

Billede fra ilva.dk


Hvis du har brug for spredt lys, der oplyser hele børneværelset, så anbefales du at hænge en lampe i midten af rummet. Her har du brug for et diffust lys, som er karakteriseret ved, at det enten kaster lyset 360 grader rundt eller 180 grader nedad.

Ofte sidder der et satineret glas foran lyskilden, så den ikke blænder. Vi har fundet et par loftslamper, som er velegnede til at sprede lyset.

Du kan f.eks. få den her lyserøde sag fra Kids World, der er velegnet til at hænge i loftet. Den koster 130 kr.

En anden lampe i en sprælsk stil, der nok skal vække begejstring på børneværelset er denne flower-power loftslampe, der er en original emaljelampe. Den koster 398 kr. Du kan købe den online her.

Husk dog som sagt, at pæren ikke må være for skarp, da den kan blænde børn i rummet. Du kan overveje at købe en lukket loftslampe, så er du sikker på, at lyset ikke kan genere børnene. Du kan f.eks. få denne hvide, enkle lampe hos Ikea, den koster 149 kr. stykket.

Du kan også få en lampe med glas eller plastic foran pæren, f.eks. denne flotte le Klint børnelampe, der kommer med fabeldyr. Du kan f.eks. købe den i Magasin for 315 kr. Du kan desuden købe den online på http://shop.magasin.dk.

Sjove pyntelamper til børneværelset

Der er også mange fine, fantasifulde lamper, hvis du er på udkig efter noget mere ekstraordinært til børneværelset. Her er lyset som regel svagt, så de skal bruges til generel hyggebelysning – ikke til at arbejde koncentreret i.

Børnelamper med helikopter

Billede fra lite-house.dk

Du kan f.eks. få en børnelampe med dinosaurusser, som kan bevæge sig med lys bagved. Den kan findes på klimel.dk og den koster 199 kr.

Eller hvad med en lampe-helikopter, som kan hænge i loftet. Da den er unik i designet er den også lidt dyrere end traditionelle børnelamper – den koster 1099 kr.

En anden mulighed er lyskæder med finurlige motiver. Du kan f.eks. få en lyskæde med fine heste fremstillet af filt, som specielt sikkert vil tiltale pigerne. Lyskæden er på batterier og koster 195 kr. Se hvor fin den er: Ønskebasen.dk

Lyskæderne fås i øvrigt i uendelige variationer, så der skulle både være noget for drenge og piger – du kan f.eks. også få dem med blomster, mariehøns, sommerfugle, frøer og vilde dyr. Se en oversigt her, hvor du også kan se andre lamper.


Hvad skal du vælge?

Vores råd når det gælder lamper til børneværelser er, at du først skal overveje hvilken belysning, som du har brug for.

Vågebelysning er god til et afdæmpet hyggeligt lys for børn, der ikke kan sove om natten, mens loftlys skal oplyse hele rummet – her skal du passe på, at pæren ikke blænder.

Vi kan f.eks. anbefale lukkede lamper eller lamper med en plastic-flade. Hvis du vil have nogle sjove ekstraordinære lamper findes der også masser af muligheder på markedet. De mere spektakulære kan godt koste over 1.000 kr.

TAGS: Billig børnelampe , Lamper til børn , Lamper til børneværelse

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer