Bosch løvblæser – Hvilken model skal jeg vælge?

Bosch løvblæsere er smarte havemaskiner, som hjælper dig med at rydde op i haven. De blæser hurtigt bladene sammen i en bunke, så du let kan fjerne dem – derved sparer du en masse tid i forhold til at rive bladene sammen. Du kan vælge imellem to batteridrevne og én elektrisk løvblæsere.

Bosch løvblæser ALS 25
Bosch løvblæser ALS 25 kan både blæse og suge bladene op fra plænen. Prisen ligger omkring 700 kroner, så det er meget rimeligt.

Bosch ALB 18 og Bosch ALB 36 er batteridrevne løvblæsere, og ALS 25 er en elektrisk løvblæser, som samtidig søger løvet op.

Bosch ALB 18 løvblæser vejer meget lidt

Bosch-ALS-18Bosch ALB 18 er en løvblæser med genopladeligt batteri, så du frit kan tage den med rundt i haven. Batteriet holder ca. 10 minutter, men det er lang tid nok i de fleste situationer.

Det kan dog være en ulempe, hvis du har en meget stor have og skal bruge den i længere tid, da du så skal vente tre timer på, at den bliver genopladet.

Det smarte ved batteriet er, at det passer til flere andre af Bosch elektriske havemaskiner som hækkeklippere, havesakse, buskklippere og kantklippere – et system, som Bosch kalder Power4All.

Du kan derfor med fordel have flere af maskinerne og vælge at investere i kun ét batteri.

Eller hvis du hver gang vælger at købe havemaskinerne med batteri, har du ekstra batterier, hvis maskinen løber tør midt i løvblæsningen.

Bosch ALB 18 vejer kun 1.8 kg, så den er let at tage med rundt i haven. Den er behagelig at holde, og den er let at betjene.

Blæserhastigheden er 210 km/t, hvilket er meget kraftigt. Den kan fjerne både tørre og fugtige blade uden problemer.

ALB 18 kan købes med og uden batteri og batterioplader:

Hvad synes brugerne om ALB 18?

På Amazon.co.uk er brugerne af denne løvblæser vilde med den, og nævner bl.a.:

 • De er overraskede over, hvor lidt den vejer, og hvor let den er at bære rundt på
 • Den er meget kraftig i forhold til løvblæsere af andre mærker
 • Den er robust og af god kvalitet

Den får gennemsnitligt 4 ud af 5 stjerner og er derfor et rigtig godt køb, hvis du leder efter en løvblæser, som er meget let at håndtere.

Bosch ALB 36 har masser af power

Bosch 36 løvblæser
Bosch ALB 36 er en meget kraftig batteridrevet løvblæser takket være batteriet på 36 V

Bosch har i 2014 lanceret en række af deres batteridrevne havemaskiner med 36V batterier, hvilket ifølge Bosch gør maskinerne ligeså kraftige som benzindrevne maskiner. Derudover kan de også bruges i over 3 gange så lang tid, før de igen skal genoplades. Så er du træt af, at du kun kan bruge din Bosch ALB 18 i cirka 10 minutter, før den skal genoplades, så er Bosch ALB 36 den helt rette løvblæser.

Det smarte 36V lithium-ion batteri, som bruges i Bosch ALB 36 kan også let bruges til flere andre Bosch maskiner. I denne 36V-serie af batteridrevne Bosch havemaskiner finder du udover løvblæseren ALB 36 også plæneklippere, hækkeklippere og save. Så du kan nøjes med ét batteri, som du bruger til flere andre maskiner.

Bosch ALB 36 har et kraftigt blæs på 170 – 250 km/t og den kan holde i ca. 35 minutter, før den skal lades op. Den vejer ca. 2.8 kg inkl. batteri.

Du betaler således kun ca. 200 kr. mere for selve løvblæseren, hvis du køber Bosch ALB 36 i forhold til Bosch ALB 18. Skal du have både maskine og tilhørende batteri, så betaler du næsten 1.000 kr. mere for en Bosch ALB 36 i forhold til Bosch ALB 18, da batteriet er så meget dyrere.

De 1.000 kr. er dog godt givet ud, fordi den ekstra kraft, som er i maskinen gør havearbejdet til en leg.

Brugerne er meget imponerede over Bosch ALB 36

Bosch ALS 36 løvblæser
Bosch ALS 36 imponerer også brugerne, som giver den masser af stjerner

Brugerne er vildt begejstrede for Bosch ALB 36 og de giver den 4,7 stjerner ud af 5 på Amazon.co.uk og 4,4 stjerner ud af 5 på Amazon.de.

Flere har prøvet Bosch ALB 18 før, og de kan tydeligt mærke, at Bosch ALB 36 er en meget kraftigere løvblæser med meget mere power. Samtidig glæder de sig også over den ekstra batteritid, og er tilfredse med at det max tager 2 timer at oplade batteriet. Derudover får den også de følgende kommentarer med på vejen:

 • Yderst effektiv
 • Let at håndtere selvom den er en smule tungere end Bosch ALB 18
 • Hvad du ellers ville bruge en time på at rive sammen, kan du klare på max 5 minutter med Bosch ALB 36
 • Sparer masser af tid
 • Den støjer ikke ret meget

Der er umiddelbart ikke nogle utilfredse brugere eller negative bemærkninger – udover en enkelt bruger, som er skuffet over at den stopper efter ca. 30 minutter.

Bosch ALS 25 er både løvblæser og løvstøvsuger

bosch-25
Bosch 25 er en elektrisk løvblæser som med et kraftig pust blæser alle bladene sammen

Bosch ALS 25 er endnu kraftigere end ALB 18 og ALB 36 og har en blæserhastighed op til 300 km/t. Hvor ALB 18 kun er en løvblæser, er ALS 25 både en løvblæser og en løvstøvsuger.

Dette gør det endnu lettere at få fjernet de løse blade, der ligger og roder i haven eller på tennisbanen:

 • Brug Bosch ALS 25 løvblæserfunktion til at samle bladene i en bunke
 • Skift til løvstøvsugerfunktionen og skift mundstykke
 • Sæt den medfølgende opsamlingspose på
 • Støvsug bladene op

Bladene findeles i posen, så de fylder endnu mindre. Posen har plads til 45 L, så du har plads til rigtig mange blade dernede, da de kun fylder 1/10 efter de er blevet findelt. Findelingen letter også komposteringen.

Bosch ALS 25 er med sine 4.4 kg en del tungere end Bosch ALB 18, men der er bæreremme med, så du kan bære den rundt i længere tid.

Den bruger elektricitet, hvilket både kan være en fordel og en ulempe i forhold til den batteridrevne løvblæser.

Ulempen er at den er mindre fleksibel, da den er afhængig af ledninger. Omvendt kan du bruge den ligeså længe som du har brug for den, uden at bekymre dig om den løber tør for strøm.

En stor ulempe ved Bosch ALS 25 er støjniveauet: den larmer meget! Du skal derfor tænke på naboerne før du bruger den.

Als 25 kan købes til ca. 560 kr. hos frishop.dk.

Hvad synes brugerne om ALS 25 løvblæser/løvsuger?

Brugerne er godt tilfredse med Bosch ALS 25, og fremhæver bl.a. de følgende punkter:

 • God sugeevne på løvsugeren
 • Kraftig blæser
 • Det er let at skifte imellem løvblæser/løvsuger
 • Er fantastisk til at suge både våde og tørre blade

Der er dog enkelte utilfredse, der nævner det følgende:

 • Ventilatoren stopper til med våde blade, og det tager lang tid at rense den

På Amazon.co.uk får den gennemsnitligt 4 stjerner ud af 5 ligesom Bosch ALB 18.

Hvilken Bosch løvblæser model skal jeg vælge?

De tre største forskelle mellem ALS 25 og ALB 18/ALB 36 er:

 • Bosch ALS 25 er både en løvblæser og en løvsuger, hvor ALB 18 og ALB 36 blot er løvblæsere.
 • Bosch ALB 18 og ALB 36 bruger genopladelige batterier og ALS 25 er afhængig af en ledning.
 • Både ALB 18 og ALB 36 vejer meget mindre end ALS 25, og disse batteridrevne modeller er derfor lettere at håndtere.

Vil du derimod have fordelen af at kunne suge bladene op med det samme, uden at skulle samle dem op i poser, bør du købe Bosch ALS 25.

Sætter du derimod større pris på friheden ved at kunne tage løvblæseren med overalt i haven, uden at skulle bekymre dig om ledningen er lang nok, er Bosch ALB 18 eller ALB 36 det bedste valg.

Brugerne er generelt meget tilfredse for alle tre modeller, og giver dem mange stjerner på Amazon.co.uk. Topscoreren blandt brugerne er Bosch ALB 36, der får meget tæt på 5 ud af 5 stjerner – den er både powerfull, er let at bruge og har lang batteritid, og vil du have en batteridrevn model, så kan det godt betale sig at vælge Bosch ALB 36, selvom den er meget dyrere end Bosch ALB 18.

Skriv en kommentar