Brændekurv i læder – Eksklusive brændekurve og aviskurve

En brændekurv i læder er både holdbar og meget smuk. Du kan få eksklusive brændekurve og aviskurve i læder i mange størrelser og mønstre. Læs mere om dem her, og se hvor du kan købe dem.

brændekurve i læder - sort og rød
Brændekurve i læder er flotte naturprodukter

Du kan få designklassikere som Ørsted brændekurve og aviskurve i læder, samt brændekurve i nyere dansk design Selected by John Dick. De er utrolig praktiske og robuste, og kan bruges til både brænde, aviser, legetøj, tøj, bøger, og alt det løse.

En brændekurv i læder er både trendy, holdbar og miljørigtig

ørsted brændekurv
Ørsted brændekurv sort

Ørskov & Co er et dansk design firma, der blev grundlagt i 1953 af Torben Ørskov. Designeren og arkitekten Jørgen Møller arbejdede for Ørskov & Co siden 1969, hvor han designede mange spændende produkter, heriblandt brændekurve og aviskurve i læder.

Den lækre læder Ørskov brændekurv er unikt dansk design, når det er bedst, og kurvene er meget trendy. Designet er enkelt og moderne, og læder er et materiale, der er både miljørigtigt og holdbart.

Kurvene fås i flere størrelser, og er beregnet som aviskurv, opbevaringskurv eller brændekurv – men man kan naturligvis bruge dem til opbevaring af alt muligt andet. Der er også flere skønne farver og prints, så du kan vælge en, der passer til resten af stilen i dit hjem.

Du kan vælge en klassisk brændekurv i sort, men den fås også i brun, rød samt skøn leopardprint, hvis du gerne vil have et usædvanligt design.

Læderkurverne er høje og slanke og fås i tre størrelser:

 • Aviskurv læder, måler L: 31 cm. B: 17 cm. H: 34 cm og koster 650 kr. inkl. levering
 • Opbevaringskurv læder, måler L: 36 cm. B: 32 cm. H: 37 cm og koster 850 kr. inkl. levering
 • Brændekurv læder, måler L: 35 cm. B: 50 cm. H: 40 cm og koster 1200 kr. inkl. levering

De er fremstillet i ægte koskind af høj kvalitet, og du får derfor en læderkurv, der kan holde i mange år, og som vil se skøn ud ved siden af kaminen.

Læderkurvene i rød og brun har hvide tydelige syninger, der giver en flot effekt. Kurven med leopardprint har korte hår, så den har en meget unik overflade. Hanken har et spænde øverst, og ser meget eksklusiv ud.

De kan bl.a. købes hos Droma.

Læder brændekurv fra Selected by John Dick er nyt dansk design

Selected by Dick brændekurv
Selected by Dick brændekurv

Selected by John Dick er et nyere dansk designfirma, der blev grundlagt i 2005. Deres brugskunst fremstilles i naturlige materialer såsom teak, bambus og læder, og de er inspireret af naturen. Mange af materialerne og inspiration kommer fra Bali i Indonesien.

Selected by John Dick læder brændekurve minder meget om Ørsted læder brændekurve, men er bredere og lavere i forhold til Ørsted brændekurvene, der er smallere og højere.

De fås i to størrelser:

 • Lille brændekurv i læder, L: 40 cm B: 25 cm H: 30 cm måler til 850 kr. inkl. levering
 • Stor brændekurv i læder, måler L: 65 cm B: 45 cm H: 35 cm til 1500 kr. inkl. levering

Brændekurverne i læder fra Selected by Dick fås i sort, brun eller naturfarvet. De er fremstillet i kraftigt koskind, og er derfor meget robuste. Som Ørsted brændekurvene har de et spænde øverst i hanken.

Køb en flot brændekurv i læder

leopardskin brændekurv
Usædvanlig brændekurv i leopardskin

Der er store fordele ved at vælge brændekurve og aviskurve i læder. Læder er et naturmateriale, der er meget holdbart, og kurvene vil se flotte ud i mange år uden vedligeholdelse.

Der er ikke stor forskel på Ørsted brændekurvene og Selected by Dick brændekurvene. Begge er fremstillet i en høj kvalitet af læder, og begge har en elegant hank, der bliver holdt sammen af et spænde.

Den største forskel er de hvide syninger på Ørsted brændekurvene, og at der er et større udvalg af farver og størrelser, heriblandt den flotte røde, og de skønne dyremønstre.

Den største Selected by Dick læder brændekurv er en del større end den største Ørsted brændekurv. Den måler 65×45 cm i grundareal, hvor Ørsted brændekurven måler 50×35 cm i grundareal. Den er også 5 cm højere, og du får således meget mere plads i den største kurv fra Selected by Dick. Til gengæld er den også 300 kr. dyrere.

De mindre kurve passer godt som aviskurve, og den mindste Ørsted kurv koster kun 650 kr. inkl. levering, hvor den mindste Selected by Dick kurv koster 850 kr. inkl. levering.

Det er usædvanligt at have opbevaringskurve i læder, da langt de fleste opbevaringskurve er fremstillet af plastic, træ, pileflet eller metal. Vælger du en kurv i læder, får du således et usædvanligt stykke brugskunst.

Synes du, at brændekurverne i læder er skønne, kan du også få meget andet usædvanligt og spændende design i læder, som f.eks. puder, opbevaringsbokse med låg, musemåtter, vasketøjskurve, skriveunderlag og smykkeskrin. Du kan se de skønne læderting på Droma.com.

2 kommentarer til “Brændekurv i læder – Eksklusive brændekurve og aviskurve”

 1. Hej Pia,

  Det er et rigtig godt spørgsmål. Det ser ud til, at Selectedbydick.dk ikke længere er tilgængelig og at man bliver ledt hen på siden: http://www.muubs.com/

  Umiddelbart kan jeg dog ikke se, at brændekurven er i deres sortiment (men de har mange andre flotte ting).

  Så mit bedste gæt er, at man nok slet ikke kan købe den brændekurv mere. 🙁

  Med venlig hilsen
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar