Briketter – Tilbud på billige træbriketter på nettet

BriketterBor du langt fra en skov eller er du ikke den store øksesvinger, så er træbriketter et nemt og miljørigtigt alternativ til almindeligt brænde.

Men ifølge en brændetest i Politiken, så skal prisen på en palle træbriketter på 960 kg nedunder 2.000 kroner før det også er et økonomisk rentabelt alternativ.

Da det er vægt og indholdet af fugt, der bestemmer varmeniveauet, så er det ligegyldigt, hvilken type træ dine briketter er lavet af.

Mængden af firmaer, der sælger briketter på nettet er enorm og priserne varierer en del. Lad os tage et kig på nogle af de billigste muligheder du har, når du skal ud at købe briketter.

Storkøb

Fyr-selv.dk lokker med gratis transport af dine briketter, hvilket kan være en fordel, hvis du ikke er den glade indehaver af en trailer.

Her kan du få et ton briketter for 2.175 kroner, hvilket er lige i overkanten. Heldigvis opererer Fyr-selv.dk med mængderabat, der kan være en mulighed for dig, der har en stor garage eller et landbrug, hvor du har plads til at opbevarer de store mængder optænding.

Briketter skal nemlig opbevares inden døre eller tørt udendørs. Har du de muligheder, kan du her få fire tons briketter til en stykpris pr. ton på 1.995 kr.

Træ briketter til pejsen

Billige briketter i Bilka

Har du ikke plads til fire tons briketter på kun knap et ton, så kan varehuset Bilka sælge dig 960 kg (altså ikke helt et ton) til en pris mellem 1.900 – 2.900 kroner.

Igen er leveringen gratis, dog skal du her være opmærksom på, at den kun er det så længe, du bor på en brofast ø, hvilket vil sige, at du som bor på eksempelvis Livø lige skal overveje en ekstra gang, før du køber dine briketter hos Bilka.

Mængderabat uden levering

I Viby på sjælland kan de slå Bilkas pris. Igen opereres der med mængderabat, så den hedder et ton briketter for 1.899 kroner og to for 3.748 kroner.

Her er det dog værd at bide mærke i, at når dine to tons briketter er betalt, så står du selv for transporten hjem. Hvis du således ikke har mulighed for afhentning af så stor en last eller du bor langt fra Viby, så kan besparelsen sammen med dine briketter snart gå op i røg.

Så hvis du ikke kan overkomme transporten for under 100 kroner, så er det måske bedre for dig at kigge mod Base-one.dk.

Her får du fire paller briketter á 960 kg leveret til døren til en styk pris på 1.900 kr.

Billigst hent-selv briketter

Har du mulighed for at låne din nabos trailer, så er der dog alligevel ingen tvivl om, at hent-selv-muligheden er billigst.

I Agerskov nær den dansk-tyske grænse kan du hos Agerskov Pejse købe 960 kg briketter til kun 1.750 kr. De vil også gerne få en fragtmand til at hente dem for dig, men så kan det næppe betale sig for dig.

Syd for grænsen

Hvis du vil spare de helt store penge og har du mod på at køre lidt efter dine partier af træbriketter, så er det ligesom med slik og dåsesodavand billigst at hente i Tyskland.

Her kan du i den lille by Eggebek lidt syd for Flensborg hente dit brændsel for kun 1.495 kroner pr. palle med 960 kg hos Globalbraende.dk.

Du kan således spare op mod 500 kroner pr. palle, hvis du eksporterer dine briketter hjem fra Tyskland – sehr schön!

Briketter der brænder

Småt er godt

Har du hverken mulighed for eller lyst til at opbevare store mængder brændsel på privaten, så er der heldigvis også mulighed for at købe små overskuelige portioner á 10 kg. Hos Traelasten.dk kan du for den nette sum af 25 kroner tænde op i brændeovnen nogle kolde aftener.

Dog kan det ikke betale sig, hvis du påtænker at købe et større parti, idet prisen for et ton træ kommer op på 2.500 kroner, hvilket er 1.000 kroner mere end den billigste løsning.

Hvad er billigst for mig?

Den billigste løsning afhænger af flere forskellige elementer. Har du egen trailer, rigeligt med opbevaringsplads og bor nær den dansk-tyske grænse, så skal du uden tvivl starte bilen og køre mod Globalbraende i Eggebek.

Bor du derimod langt fra de billigste salgssteder eller har du ikke mulighed for at afhente minimum et ton briketter, så ka’ Bilka gøre det bedst og billigst for dig.

Bilka kan dog udkonkurreres, hvis du har masser af opbevaringsplads, idet Base-one.dk giver mængderabat og gratis levering.

Sværger du til din cykel eller har du meget lidt plads at opbevare på, så kan du vælge kun at købe 10 kg ad gangen. Det er dyrest i det lange løb, men også den løsning med mindst risiko. Køber du fire tons briketter og de bliver våde, så er alle pengene tabt, da briketterne for alt i verden skal holdes tørre.

Så der er lige et par ting, du bør overveje inden du tænder billigst op i pejsen.

TAGS: Billige briketter , Briketter , Træbriketter

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer


[ssbp]