Brugte kap- og geringssave – De bedste tilbud og priser

Brugte kap og geringssaveEn kap og geringssav er et uundværligt stykke værktøj, hvis du regelmæssigt arbejder med træ, hvad enten det er professionelt eller til hobbybrug.

En ny maskine koster fra 1.300 kroner og helt op til 7.000 kroner, så derfor kan det godt betale sig at se efter en brugt maskine.

Her stiller vi skarpt på forskellige markeder for brugte kap- og geringssave, mens vi finder tilbud og gode priser.

Tips til at købe brugt

En brugt maskine kan fungere ligeså godt som en ny, hvis du vel og mærke er opmærksom på en række faktorer.

For det første skal du gå efter det første indtryk – er der tale om en meget slidt maskine med ridser og stødmærker, så er det måske ikke den, der giver dig mest valuta for pengene.

Den brugte kap- og geringssavFremstår den imidlertid pæn og i god stand, så kan du gå videre til at tjekke motoren.

Tænd for maskinen og lyt til den. Lyder den smurt eller larmer den ubeskriveligt meget (en kap og geringssav larmer, men den skal ikke larme ubeskriveligt meget)?

Hvis også motoren er fin, så tjek alle de bevægelige dele, fungerer de? Tjek også om ledningen er gået i stykker eller om der er hul ind til ledningen.

Endelig er der naturligvis selve savklingen. Det gode ved den er, at den kan udskiftes for en relativ billig penge, men derfor skal den naturligvis kunne tages af og sættes på igen.

Sidst, men ikke mindst, skal du tjekke om maskinen er mærket. Hvis den er og sælger ikke kan redegøre for hvorfor, så kan den være stjålet og du bør lade den stå. Du vil nemlig også få en bøde for at købe en maskine, der er stjålet.

At finde de rette brugtmarkeder

Der findes en del online brugtmarkeder og så findes der f.eks. kræmmermarkeder og lignende.

Køb brugte save på kræmmermarkeder

Et online brugtmarked har den klare fordel, at du i ro og mag kan sidde foran din computer og se tilbud igennem, mens et kræmmermarked omvendt har den fordel, at du kan se og mærke maskinen med det samme.

På et brugtmarked kan du også handle direkte med sælgeren og se hans/hendes reaktion, når du foreslår en pris.

Vi vil ikke gennemgå kræmmermarkeder her, da der findes rigtig mange rundt omkring i landet. Vi vil i stedet for gennemgå en række online markeder.

Den Blå Avis

Den Blå AvisDette brugtmarked er det mest kendte i Danmark og det mest benyttede. Både private og firmaer benytter sig af muligheden for at nå ud til en række købere, som måske ikke har tid og lyst til at lede efter en fysisk butik.

På en søgning på Den Blå Avis finder vi over 30 annoncer på brugte kap og geringssave. Den billigste koster kun 200 kroner og ser ifølge et billede ganske fornuftig ud, selvom det ikke er et kendt mærke.

Ellers ligger priserne mellem 200 og 5.000 kroner, så der er afgjort penge at spare i forhold til nyprisen.

De kendte mærker (DeWalt og andre) kan også købes gennem Den Blå Avis, men ligger i de fleste tilfælde i den dyre ende, rent prismæssigt.

Gul og Gratis

Gul og gratisEt alternativ til Den Blå Avis, som dog ikke har fået nær den samme markedsandel, er Gul og Gratis, hvor du også kan prøve at lede efter brugt værktøj.

Vi fandt en brugt kap og geringssav, der efter signende aldrig har været brugt og som kører på genopladelige batterier. Den ser ganske pæn og fornuftig ud og så til kun 1000 kroner.

Det er ikke så usædvanligt, at mennesker køber maskiner, som de aldrig får brugt og når maskinerne har stået længe nok, så kan de ikke returneres, men skal sælges brugt. Heldigvis er det jo kun til din fordel som køber.

QXL

QXLEt andet marked, der dog baseres på auktioner, hedder QXL. Her kan du være rigtig heldig at få en maskine rigtig billigt, men du skal også klar til ikke at få en handel i hus.

Derudover skal du sætte en maksimumspris for dig selv, så du ikke bliver grebet af en gal auktionshest og byder mere end maskinen er værd, for at vinde auktionen.

Ved en søgning fandt vi en kap og geringssav med en startpris på kun 2 kroner, men der var 12 dage, til auktionen blev afsluttet, så vi ved ikke hvad slutprisen blev. Det er dog rimelig sandsynligt, at den blev en del højere.

EZZ – Det ukendte brugtmarked

EzzEt marked der slet ikke er så kendt, hedder EZZ og det er baseret på brugerne og kun brugerne. Der er ingen reklamer og ingen grafik.

Til gengæld er der masser af tilbud fra private og vi skulle ikke lede længe, før vi fandt en kap og geringssav til kun 100 kroner. Se selv, hvad du kan finde.

Brugte maskiner fra industrien

Der er ikke ret mange der ved det, men industrien og landbruget har egne sider, hvor de sælger brugte maskiner.

Kap- og geringssav brugt på Industrinettet.dk (5000 kroner)Der er typisk tale om store maskiner med påmonteret bord, som skal afhentes med trailer, men man kan også købe almindelige kap og geringssave.

Vi fandt en kæmpe stor og kraftig stationær kap og geringssav til 5.000 kroner på www.industrinettet.dk, men vi fandt også en lille model til 550 kroner.

På en lignende side fandt vi også en brugt maskine til 550 kroner.

Jagten kan gå ind

Nu er det bare at gå i gang med at lede og husk også at spørge i din omgangskreds.

Hvem ved om din nabo har en brugt kap og geringssav stående, som han alligevel ikke bruger mere?

Skriv en kommentar