Køb af dampstøvsuger – Hvorfor, hvilken og priserne

En dampstøvsuger er et unikt rengøringsredskab, som kan gøre både hårde og bløde overflader helt rent ved hjælp af damp. Den efterlader alle overflader tørre, da dampen med det samme suges ind i dampstøvsugeren. Dette er i modsætning til en damprenser, som efterlader overflade fugtige, da den ikke har en sugefunktion.

Polti Friendly dampstøvsuger

Polti Friendly er en billig og effektiv dampstøvsuger til ca. 2.500 kr.

Man skulle måske tro, at en dampstøvsuger er det samme som en damprenser eller en våd/tør-støvsuger, men selv om en dampstøvsuger har meget tilfælles med begge disse, er den et helt unikt rengøringsredskab.

Er en dampstøvsuger en damprenser eller en støvsuger?

En dampstøvsuger forener to nyttige rengøringsredskaber: en våd/tør-støvsuger med en damprenser.

Hvor damprensere er udviklet til alle hårde materialer som flisegulve og vinduer, og en våd/tør-støvsuger kan suge både tørt og vådt snavs op, bliver dampstøvsugeren et helt nyt redskab, der kan gøre stort set alle materialer rene.

Dampstøvsuger funktionalitet

Dampstøvsugeren gør effektivt rent via det smarte system.

En dampstøvsuger dræber alle bakterier

Damp er så varmt, at det dræber de allerfleste bakterier. Derudover har damp den fordel, at det løsner snavs og fedstoffer uden brug af rengøringsmidler.

Når du bruger en dampstøvsuger hælder du vand på en kedel, der koger vandet, der bliver til damp.

Den varme damp kommer ud af et mundstykke, der ligner en støvsuger. Dampstøvsugeren suger som en støvsuger, men dampen kommer ud af mundstykket, og det giver den bl.a. følgende funktioner og fordele:

 • gør tæpper rene i dybden med damp, der hurtigt bliver suget op igen
 • er perfekte til allergikere, da støvmider, pollen og dyrehår bliver stoppet af et HEPA filter
 • gør rent uden brug af rengøringsmidler
 • kan bruges til at gøre hele badeværelset rent
 • kan bruges til polstrede møbler og gardiner
 • ideel til alle gulve, som den gør skinnende rene
 • gør glas og vinduer rene
 • kan bruges til armaturer
 • kan gøre ovn og toppen af komfuret rent
 • er god til spildte ting som æg, mælk, juice og ketchup

Kort sagt, kan den bruges på alle de hårde materialer som damprenseren kan, og derudover kan den bruges på bløde materialer såsom tæpper, gardiner og polstrede møbler, da den suger damp og overskydende vand op.

Dampstøvsugerens store fordel i forhold til en damprenser er at gulvene er tørre bagefter.

Polti Lecoaspira Turbo & Allergy

Polti Turbo og Allergy dampstøvsuger

Polti Turbo & Allergy med ekstra kraftigt dampudslip

På nogle damstøvsugere kan du styre både dampudslippet og sugekapaciteten på forskellige niveauer.

Let damp er velegnet til at rense stoffer og polstrede møbler med, og normal damp er velegnet til tæpper, vinduer og gulve.

Stærk damp bruges til pletter og fedt.

En høj sugekapacitet er velegnet til hårde gulve og til våd-støvsugning, hvorimod en lav sugekapacitet bruges til gardiner og polstrede møbler.

Polti Lecoaspira Turbo & Allergy har et ekstra kraftigt sug, som kan indstilles på håndtaget, så du slipper for at bukke dig ned.

Polit Turbo & Allergys specifikationer er:

 • Max effekt på 2600 W
 • Max dampkraft på 5 bar
 • Dampudslip på op til 110 g/min
 • Sugestyrke på 22 kPa
 • Kedel af rustfrit stål på 0,7 L
 • Varmer op på ca. 10 min
 • Turbo-børste
 • Kan genopfyldes kontinuerligt

Den koster ca. 3.680 kr. inkl. levering.

Poltis dampstøvsugere har alle et vaskbart HEPA filter, som stopper støvmider og pollen.

De har to-tanks kontinuerligt genopfyldeligt tank system, der let kan tages af og tømmes. Der kan tilsluttes  Polti Steam Disinfector, som købes separat.

Polti Lecoaspira Friendly til kun ca. 2.500 kr.

Polti Friendly

Polti Friendly dampstøvsuger

Polti har en meget billigere dampstøvsuger i deres serie af dampstøvsugere: Polti Lecoaspira Friendly.

Denne dampstøvsuger er knap så kraftig som Polti Turbo & Allergy, og den kan ikke genopfyldes kontinuerligt, så den er en smule mere besværlig at bruge. Til gengæld har den en større kedel.

Polti Lecoaspira Friendly.

 • Max effekt 2150 W
 • Sugestyrke på 21 kPa
 • Aluminiumskedel med en kapacitet på 1,3 L
 • Damptryk på 4 bar
 • Dampudslip på op til 90 g/min
 • Den har 5 damptrin

Den koster ca. 2.500 kr. inkl. levering hos pixmania.dk.

Begge Polti støvsugere kommer med flere forskellige mundstykker, så du har hvad du skal bruge til rengøring af forskellige materialer og flader.

Kärcher SV 7 er en førsteklasses dampstøvsuger

Kärcher SV 7

Kärcher SV 7 dampstøvsuger

Kärcher SV 7 erstatter den gamle Kärcher 1902.

Kärcher SV 7 er en fremragende dampstøvsuger og den kan bruges til både tørsug, vådsug og dampsug.

Ligesom Politis dampstøvsugere har den også et HEPA filter, der gør den velegnet til allergikere. Karchers specifikationer er:

 • Max effekt på 2300 W
 • Kedlen er af rustfrit stål med en kapacitet på 1,2 L
 • Dampudslip på op til 80 g/min
 • Varmer op på 10 min
 • Damptryk på max. 4 bar

Der er et to-tanks system med kontinuerligt genopfyldelig vandbeholder. Der kan tilsluttes et dampstrygejern, som købes separat.

Den har 5 damptrin og 4 sugetrin, der kan indstilles til de bedste kombinationer, når du skal rengøre tæppper, gulve, gardiner, fliser mv.

Den kommer med flere forskellige mundstykker, så du har, hvad du skal bruge til de forskellige steder i huset. F.eks. en rundbørste til komfurplader og flisefuger og andre små steder.

Kärcher SV 7 koster ca. 4.750 kr., og kan købes her.

Polti Friendly giver dig mest dampstøvsuger for pengene

Kärcher SV 7

Brug Kärcher SV 7 til puderne – så bliver de helt rene og fri for bakterier

De tre nævnte dampstøvsugere, Polti Turbo & Allergy, Polti Friendly og Kärcher SV 7 er alle virkelig gode dampstøvsugere, og du kan roligt købe hvilken som helst af dem.

Kärchers kalder deres dampstøvsugere for dampsugere, men da de kan både støvsuge og slippe damp ud på samme tid, så er de ægte dampstøvsugere. Deres design i gule og sorte farver er den supersmart at se på, men ellers er der ikke stor forskel på Kärchers dampstøvsuger, og dampstøvsugerne fra Polti.

Kärcher har et smule mindre damptryk på max 4 bar i forhold til Poltis 5 bar, og et mindre dampudslip på 80 g/min i forhold til Polti Turbo & Allergy på op til 110 g/min og Polti Friendly på 90 g/min, så du får mere for pengene ved at vælge en Polti dampstøvsuger.

Polti dampstøvsugerne har også den fordel, at støvsugerstyrken justeres på håndtaget, så du slipper for at bukke dig ned, når du skal ændre styrken. Du får mest for pengene ved at vælge Polti Friendly, da den kan det samme som Kärcher SV 7, men har et højere dampudslip og koster ca. 2.000 kr. mindre.

 

TAGS: Bedste dampstøvsuger , Billig dampstøvsuger , Tilbud på dampstøvsuger

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

Kontakt brevkassen

Har du et problem eller spørgsmål omkring et emne indenfor hus og have, så kontakt vores brevkasse.

Skriv til brevkasse

13 Kommentarer på Køb af dampstøvsuger – Hvorfor, hvilken og priserne

 1. Jesper nibe siger:

  Hej

  Vi overvejer at købe en dampstøvsuger. årsagen er at vi har ca. 80m/2 klinkegulv med en lidt lys fuge, da vi bor på landet og har hund er de vanskelige at holde rene. Kan man rengøre dem med en dampstøvsuger uden at fugerne tager skade? og hvilken model skal man købe? Er det noget du har erfaring med.
  Mvh. Jesper Nibe

 2. Karen Coates siger:

  Hej Jesper,

  Tusind tak for dit spørgsmål.

  En dampstøvsuger er god til at rengøre fuger med, og sparer meget tid i forhold til en børste og knofedt. Men du behøver ikke en dampstøvsuger, men kan nøjes med en dampsuger, der er en del billigere end en dampstøvsuger. Denne dampsuger er et udemærket valg til fuger: Kärcher SC 1.020, som du kan købe hos http://shop.mejlbyvilsgaard.dk/ til kun 1.100 kr.

  I modsætning til en dampstøvsuger, suger en dampsuger ikke vandet op igen, så du skal tørre efter med en klud. Dampsugeren virker kun på hårde overflader, og derfor er den et godt valg, hvis I kun vil bruge den til klinkegulvet. Dampstøvsugeren kan derimod bruges på både hårde materialer og på tæpper og andre overflader, hvor man normalt bruger en støvsuger. Tæpperne kan renses i dybden med dampen. En dampstøvsuger har således endnu større anvendelighed end en damprenser.

  Ifølge producenterne, så skader dampen ikke fugerne, da dampen fra en dampsuger/dampstøvsuger rengør overfladen uden at trænge ned og gøre fugerne fugtige i dybden. Bliver fugerne meget fugtige, kan der vokse svamp og bakterier, som man tit ser i badeværelset, men det bør ikke være et problem med dampsugerne. Du kan evt. bruge en fugeforsegler som denne Alfix efter du har brugt damprenseren første gang.

  Jeg vil råde dig til at tage kontakt til en forhandler af damprensere og dampstøvsugere og forklare, hvad du skal bruge maskinen til, og om den pågældende maskine kan skade dine fuger.

  Jeg vil meget gerne høre, hvad du beslutter dig til.

  Mvh Karen

 3. Tommy Kristensen siger:

  Jeg har mange trægulve. Kan dampstøvsugeren bruges på disse ? flere af dem er mættede med sæbespåner for at gøre dem lettere at holde, hvad med dem? .
  Hilsen Tommy

 4. Karen Coates siger:

  Hej Tommy,

  Tusind tak for dit spørgsmål om dampstøvsugeren kan bruges på dine trægulve.

  Som udgangspunkt kan dampstøvsugeren godt bruges på trægulve, men der er også risiko for at beskadige dem med dampstøvsugeren, hvis du ikke er forsigtig.

  På mange måder er en dampstøvsuger et godt valg til trægulve, da den ikke efterlader ret meget vand på trægulvene. Risikoen for at beskadige trægulverne med en dampstøvsuger skyldes, at du risikerer at efterlade vand f.eks. imellem brædderne, så de bliver beskadigede af vandet.

  Når du bruger dampstøvsugeren, er det især, når du tænder for den, at du risikerer at der kommer for meget vand på gulvet. Det er vigtigt at løfte dampstøvsugeren op fra gulvet hver gang du slipper damp ud fra dampstøvugeren, da den kan skade gulvene, hvis du slipper damp ud direkte på gulvet.

  Jeg ved ikke, om der er forskel på trægulve, som er mættede med sæbespåner i forhold til trægulve, som ikke er.

  Jeg vil under alle omstændigheder råde dig til at spørge forhandleren, før du køber en dampstøvsuger.

  Mvh Karen

 5. Jacob siger:

  Hej Karen
  Jeg overvejer at anvende en dampstøvsuger til rengøring af et ca. 50m2 stort væg til væg tæpper. Min ide var at leje en dampstøvsuger til opgaven, men jeg kan kun finde virksomheder der sælger dem. Har du kendskab til et sted hvor man kan leje en dampstøvsuger?
  Mvh Jacob

 6. Karen Coates siger:

  Hej Jacob,

  Tusind tak for dit spørgsmål!

  Jeg har googlet og kigget hos byggemarkederne Silvan, Bauhaus mv, samt udlejningsstederne Renee.dk og Delpin.dk, og jeg kan desværre ikke finde nogen steder, som udlejer lige præcis en dampstøvsuger. Almindelige tæpperensere kan dog lejes i næsten alle byggemarkeder, men hvis du vil bruge en dampstøvsuger, ser det ud til, at du bliver nødt til at købe en. Det er en utrolig praktisk rengøringsmaskine at have i huset, da den kan bruges til så meget andet.

  Mvh Karen

 7. Nina munk siger:

  Hej Karen,
  Jeg kan ikke helt læse mig frem til om de her maskiner kan klare støvsugningen og dampens i en og samme arbejdsgang?
  Vi har ligesom en spørger ovenfor klinker og hund og bor på landet – så der er potentielt store mængder skidt der slæbes rundt.
  Da vi også har en datter i kravle alderen kunne det være rart at vide at der en gang imellem er gjort rigtigt rent.
  Jeg kan finde en Phillips maskine der fejer samtidigt med dampens , men det er ikke tydeligt for mig om de her, som du skriver, har både den tørre og den våde støvsugerfunktion, kan klare detvivet hug- det ville jo være en sand mirakel maskine.
  De bedste hilsener Nina

 8. Karen Coates siger:

  Hej Nina

  Tusind tak for dit spørgsmål 🙂

  Ja, disse maskiner er små mirakler, da de både klarer støvsugningen i samme omgang, som de damprenser. Den vil være ideel at bruge på jeres klinker, og den holder gulvet helt rent, så det er trygt og sikkert at lade jeres datter kravle rundt på gulvet.

  Der findes ikke ret mange modeller af dampstøvsugere, og jeg har kun fundet de 3 modeller i Danmark, som jeg har nævnt i artiklen. Det enestående er netop, at de bruger dampen til at rense med samtidig med at de støvsuger, og at de kan bruges på hårde og bløde overflader.

  Den Phillips maskine, som du tænker på, er nok Philips Sweep and Steam, som bruger damp, men som ikke støvsuger det op igen. Derudover er der Philips Aqua Trio Pro, som kan støvsuge, vaske og tørre – men den bruger ikke damp. Så ingen af disse Philips maskiner er dampstøvsugere.

  Mvh Karen

 9. Mathilde siger:

  Hej.
  Jeg skal have rengjort et væg-væg tæppe på et værelse på 7m2. Jeg synes det er lidt voldsomt at leje en tæpperenser for det, og jeg kom derfor til at tænke på noget med damp. Jeg kan dog ikke helt skelne mellem de forskellige maskiner. Egentlig er det med tæppet mest en engangsforestilling. Så jeg kunne godt tænke mig noget, der kunne bruges på tæpper, men som efterfølgende vil være godt til at rense fuger på badeværelset, klinker m.m. og så måske i ny og næ tage en kritisk plet på et gulvtæppe. Men altså ikke større arealer gulv med tæppe. Findes der noget, der kan begge dele? Som jeg har forstået det, så er dampstøvsugeren lidt af en monstrum at have stående og måske heller ikke det, der er vores behov i hverdagen.??
  Vh Mathilde.

 10. Tine siger:

  Jeg har fundet denne artikel virkelig nyttig og ville købe mig en Polti Friendly, men på Pixmania.dk kan jeg ikke finde dem og heller ikke andre forhandlere i Danmark. Kender du noget til det?
  Tak for virkelig nyttige tests.

  VH Tine

 11. Mikael siger:

  Hej Tine,

  Det ser desværre ikke ud til, at den forhandles i Danmark mere. Men jeg har fundet den på Amazon i England og prisen er næsten det samme.

  Mvh
  Mikael

 12. Ingrid Jensen siger:

  Jeg har haft en waks støvsuger som kunne rense tæpper og møbler men den kan ikke mere hvad skal jeg have i stedet

 13. Birgit Graff siger:

  Kan Polti dampstøvsugere købes i Danmark.

  Mvh
  Birgit