Den ultimative og gennemførte stue

Stuen er der, hvor vi gennemsnitligt bruger mest af vores tid. Derfor bør vi gøre den så perfekt, som overhovedet muligt, så vi kan slappe helt af. Møblerne og malingen skal passe sammen, så det ser elegant ud.

Men hvordan får man den bedste stue? Her kommer opskriften på den gennemførte stue.

Stuens påvirkning forebygger og afhjælper stress

Vi har travle hverdage, hvor det meste af vores tid bruges på arbejde og der er sjældent tid eller overskud til hygge med familien.

Vi har ikke overskud, når vi kommer hjem efter en lang dag. Samtidig orker vi ikke at gøre rent og kan ofte blive mere stresset over, hvordan huset ser ud.

Når vi har brug for at lade op, kræver det, at vi kan komme hjem til en overskuelig stue, hvor vi kan aflade og afstresse.

Stuen er utrolig vigtig i processen, hvor vi skal afstresse. Det er samtidig hele samlingspunktet for familien og det vigtigste sted i hele huset.

Det er her du hygger, får gæster og bruger mest tid. Du vil derfor gerne have en flot stue.

Indret stuen efter behov

Eftersom du bruger mest tid i stuen, bør indretningen afspejles deraf. Den skal være flot og elegant, så du har lyst til at bruge tid i rummet.

Noget du kan starte med at gøre, er at planlægge, hvordan du gerne vil have stuen skal se ud og hvad den skal repræsentere. Skal den afspejle jeres familie, hvor det ligner der bor folk, eller skal den være mere elegant og nem for øjet, hvor den minimalistiske stil er i centrum.

Lige gyldig hvad, kan du starte med at fjerne alle de små nips ting, som du alligevel ikke bruger. For når stuen er mere overskuelig, er det nemmere at drømme sig væk til stuen, man ønsker. Samtidig med det er nemmere at holde rent og pænt.

Egetræets elegance

Nogle elegante møbler, som passer ind i enhver familie, er egetræsborde. Som tv-bord eller spisebord er de utrolig flotte.

De kræver noget vedligeholdelse, men er du en stor familie med mange børn, kan du få et langt og flot bord, som ikke tager meget skade af, at du spilder lidt en gang i mellem. Find et stort udvalg af egetræsborde her, så dine stuer kan blive perfekte.

Malingen der skaber hygge og harmoni

Når du er i gang med at planlægge, er malingen en vigtig del. De fleste har fire hvide vægge i stuen, hvilket også kan være fint. Men noget, som skaber en utrolig flot indretning, er at male en af væggene i en anden farve.

Her skal du gennemtænke, hvilke andre ting du har i stuen. Malingen skal nemlig komplimentere dine møbler.

De forskellige farver har samtidig alle en forskellig betydning, hvor grøn viser fornyelse, sundhed og natur, er den blå farve et symbol for ro og harmoni i rummet.

Farven gul giver en glæde og lykkefølelse. Om du vælger det ene eller det andet, bør du tænke over, om du skal have en mørk nuance eller en pastelfarve, som er utrolig populær for øjeblikket.

Spisestuens vigtighed

Om din spisestue går sammen med stuen, eller er for sig selv, bør den også planlægges ind i gennemførslen. Det skaber en helhed at kunne koble de to stuer sammen.

Sammenhængen giver din stue et flot udtryk. Er i en stor familie, bør i have et stort og flot bord. Egetræ har igennem tiderne været brugt som tømmer til bygning af huse og krigsskibe, sagt med andre ord, det er utrolig godt materiale.

Samtidig er det utrolig flot og passer ind i de fleste hjem. Det er kommet op i tiden igen med plankeborde, og skaber en utrolig lækker atmosfære i stuerne. Når du har valgt dit flotte egetræsbord, bør du få nogle planter ind i stuen.

Sammen skaber det et helt utrolig flot indtryk og er samtidig utrolig godt for miljøet i rummet.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer