Det skal du huske til jagten

Når man skal ud på jagt er der en række ting, som man skal huske. Har du prøvet at være på jagt før, hvor du har forberedt alt, men alligevel har flest en vigtig ting, eller er det første gang, hvor du skal på jagt?

Uanset hvad så er det en god idé at have en huskeliste at støtte sig til. Og det er netop dette, som du finder i denne artikel – ting som man skal medbringe på sin jagt.

Den rigtige påklædning

En jagt kan blive ødelagt, hvis man ikke har den rigtige påklædning på.

Det er derfor vigtigt, at man investerer i jagttøj af god kvalitet.

hvad skal man have med på jagt

Desuden skal man iføre sig tøj, som passer til vejret. Det nytter ikke noget, at man tager tynde, lette bukser på, hvis man skal på jagt om vinteren.

Derfor er det en god idé at tjekke vejrudsigten, inden man tager afsted.

Kommer det til at stå ned i stænger, så pak et regnslag. Hvis det kommer til at blive 25 grader og fuld sol, så husk at pak kasketten.

Det rigtige udstyr

Udover det rigtige tøj, så er det ligeledes vigtigt, at man tager det helt rigtige udstyr med.

Den bedste måde at transportere sit jagtudstyr på er helt sikkert ved hjælp af en rygsæk. Man bør ikke have mere end en enkelt rygsæk med, når man skal på jagt.

Derfor er det vigtigt, at man kun tager det mest nødvendige med. Du behøver måske ikke at pakke varmeplusset, hvis du blot skal være afsted én dag.

Der er intet værre end at være på jagt og gå rundt med vabler. Derfor er det vigtigt, at du pakker et kit til vabler.

Dertil skal man aldrig gå ned på udstyr, som skal bruges, hvis uheldet er ude.

Pak bilen

Når man skal på jagt, så skal man kun have det allernødvendigste på sig. Det er derfor en god idé at have pakket bilen godt med alle de ting, som man ikke har plads til at medbringe på selve turen.

I bilen skal der være pakket et afdækningsplastisk eller andet, som det du skyder kan blive pakket ind i. De fleste glemmer at holde sig hydreret, når de er ude at jage.

Sørg derfor altid for at have en kæmpe vandbeholder i din bil. Uanset om du har godt eller dårligt vejr på din jagt, kan man med fordel pakke skiftetøj.

Du vil med garanti blive beskidt, og inden du sætter dig ind i bilen for at køre hjem, så skift dit tøj.

På den måde slipper du for at skulle rengøre din bil. Sørg derfor beskytte dine ejendele ved at investere i en tyverialarm.

Rengøring

Hvad har rengøring med jagt at gøre, tænker du måske. Men overvej blot hvor meget svineri, som jagt forårsager.

Når du kommer hjem fra dig jagt, så skal du sørge for at rense og rengøre de våben, som du har brugt.

Hvis du ikke har haft et stykke afdækningsplastik med, og blot har lagt dit bytte i bilen, så trænger din bil helt sikkert også til at blive rengjort.

En anden ting som med garanti trænger til at blive rengjort er dit tøj. Når du har været på jagt, har du helt sikkert fået mudder ud over det hele.

Og det kan være virkelig svært at få mudder af sit tøj. Så for at undgå, at alt dit normale tøj bliver smurt ind i mudder, så invester i mere end én vasketøjskurv.

Ved at have flere vasketøjskurve kan du nemt adskille dit jagttøj med dit almindelige tøj, og på den måde undgår du at ødelægge dit almindelige tøj.

Diverse

Udover overstående ting er der andre ting, som man skal huske på sin jagttur. Hvis du for eksempel skal til udlandet for at jage, så skal du huske jagttegn, EU våbenpas, våbentilladelse. Desuden skal man altid huske toiletpapir, vindindikator og en fyldt vanddunk.

En anden vigtig ting som man skal huske er høreværn. En beskadigelse af hørelsen er uoprettelig, så sørg for altid at have høreværn på.

Hvis du ønsker at have hørepropper på i stedet, så skal du sikre dig, at de er af god kvalitet. Hvis du skyder med en riffel, så husk en skydestok, således du har større chance for at ramme dit bytte.

TAGS:

Mit navn er Robert Johansen, og jeg er blogger hos husplushave.dk hvor jeg bidrager med forskellige artikler indenfor gør-det-selv og diverse hobby-emner. Jeg interesserer mig rigtig meget for havearbejde, og holder af at nørde med restauration af gamle møbler.

Kommentarer