Disse haveredskaber har enhver entusiast brug for


Det er vidunderligt at have adgang til en have. Det er dit hjems frirum, hvor du og familien kan slappe af og nyde at være ude i det fri.

Det er både et sted, hvor du kan puste ud og et sted, hvor du sætte din havemæssige fantasi og skabertrang i spil, når haven skal indrettes.

Det er givende, men også hårdt af og til. Du skal ikke undervurdere de kræfter, som du er nødt til at lægge i havearbejdet.

En have skal passes og plejes, og medmindre du hyrer en gartner til at gøre det, så er det dig, der kommer til at udføre arbejdet. Det kan være hårdt, men det er samtidig meget rekreativt.

Uanset om du har en lille eller stor have, så er der nogle haveredskaber, som du er nødt til at have for at kunne passe den. Her er en vejledning i, hvad du bør anskaffe dig.

De helt nødvendige haveredskaber

Hvis du ikke allerede har et godt og rummeligt haveskur, så bør du se at få sådan et.

Det må hellere være for stort end for lille, for sådan et har det med at blive overfyldt i løbet af ingen tid. Når skuret er på plads, må du se på, hvilke redskaber, du i første omgang er nødt til at anskaffe dig.

Som et minimum bør du have følgende haveredskaber:

Med disse relativt få redskaber er du godt dækket ind til de fleste opgaver i haven. Senere kan du altid supplere med flere i takt med, at du støder på opgaver, der kræver andre redskaber.

Der er bestemt ingen grund til, at du anskaffer dig alle mulige forskellige redskaber, som du måske aldrig kommer til at bruge. Så hellere nogle få gode basis-redskaber.

Hånd-redskaber eller elektriske maskiner?

Nogle redskaber fås også som motoriserede. Det gælder sådan nogle som græsslåmaskiner og hækkesakse. Har du en mindre plæne og en mindre hæk, så er det helt fint at bruge redskaber uden motor.

Nogle haveejere foretrækker til hver en tid at bruge redskaber uden motor, men de fleste er glade for de motordrevne. Det gælder især for en plæneklipper. Sådan en kan fås i forskellige størrelser, så du kan sagtens finde en, der passer til netop din græsplæne.

De motoriserede haveredskaber fås både som batteridrevne og med ledning. Desuden kan du få plæneklippere, der kører på benzin.

En plæneklipper, der kører på benzin er stærkere end en, der kører på strøm. En hækkesaks, der kører på strøm er stærkere end en, der kører med batteri.

Har du en stor plæne og en stor hæk, eller vil du bare gerne have nogle maskiner med noget power i, så kan du med fordel vælge en stærk maskine.

De sekundære haveredskaber

Når det kommer til haveredskaber, der ikke er helt så nødvendige at have, så kan du overveje at anskaffe dig nogle, som kan lette dit arbejde og forskønne din have endnu mere.

Det er ikke sikkert, at du går helt så meget op i havearbejde, at du synes, disse redskaber er nødvendige, men der er mange, der også bruger følgende:

  • En kantklipper
  • En skovl
  • En trillebør
  • En løvrive
  • En gadekost
  • En grensav
  • En græstrimmer

Denne række af haveredskaber er nogle, som de fleste haveejere kommer til at skulle bruge af og til.

En trillebør bruges nok ikke særlig ofte, men når du har brug for at få kørt noget haveaffald, sten eller fliser væk, så er den guld værd.

Sådan en findes i forskellige størrelser, så her kan du med fordel købe en, der matcher dit behov. Den kan godt fylde en del i haveskuret.

Sørg i det hele taget for at indrette dit haveskur meget praktisk og ordentligt. Det kan nemt blive uoverskueligt, og så kan det være irriterende at skulle lede længe, inden du finder det haveredskab, du leder efter.

Vælg nogle haveredskaber af god kvalitet

Uanset om du er den store hobby-gartner, eller du bare er en glad amatør, så bør du unde dig selv og din have, at du anskaffer dig nogle haveredskaber af en god kvalitet.

Dels vil de kunne præstere bedst, og dels vil de kunne holde længst. Det er der således alle gode grunde til at gøre.

For at kunne finde de gode redskaber og maskiner kan du med fordel tjekke diverse tests. Sådan nogle forbrugertests findes af stort set alle produkter, så det er bare at søge på tests inden for diverse relevante kategorier.

Her vil du dels blive præsenteret for nogle af de bedste redskaber, der er på markedet lige nu, og dels vil du kunne blive klogere på, hvad det er, du skal se efter for at kunne vurdere et redskabs kvalitet.

Det kan give dig en relevant viden om de enkelte kategorier, og det kan gøre dig bedre kvalificeret til at vælge det redskab, der skal forskønne din have.

Hvis du for eksempel skal anskaffe dig en græstrimmer for første gang, så du kan blive bedre til at træffe det rigtige valg ved at se på denne side, der viser og fortolker en stor græstimmer test. På samme måde kan du tjekke øvrige tests.

Skab din drømmehave

Du har måske en klar forestilling om, hvordan din drømmehave ser ud? Måske har du et mere afslappet forhold til det med en have.

Det vigtigste er, at du skaber en have, som for dig er helt perfekt. Det er ikke gjort på en sæson. En have bliver skabt over tid.

Det er faktisk en evig on going proces at skabe en have. En have er en levende organisme, som du kun delvist kan styre. Den vil altid have sin egen grad af vildskab, for det er jo sådan, naturen er.

Affind dig med en vis grad af tålmodighed, når det kommer til at anrette din have. Og nyd den, præcis som den er – indtil du får en ny idé.

Skriv en kommentar