Dobbeltdyne – Sådan vælger du den rigtige dyne til en god pris

Sover I flere under samme dyne, kan I ikke undvære en dobbeltdyne, da det gør søvnen meget bedre. Dobbeltdyner fås med fyld af silke, moskusdun eller edderdun, og af disse tre er silke det billigste fyld, og edderdun det dyreste.

Dobbeltdyne
En dobbeltdyne har masser af plads til to – vælg silke, moskusdun eller edderdun

Dobbeltdyner har mindst en størrelse på 200 x 200 cm, og denne størrelse passer perfekt til alle dobbeltsenge. Med en dobbeltdyne er det slut med at vågne op uden dyne, fordi den er blevet hevet af dig i løbet af natten.

Dobbeltdyner med fyld af silke er billige og allergivenlige

Dobbeltdyne til een person
En dobbeltdyne er er også skøn at sove med alene!

Dobbeltdyner med fyld af silke og et vår af bambus er et populært valg, da de er så allergivenlige. Disse to naturmaterialer er en rigtig god kombination, da de tilsammen skaber en meget let dyne, som også lader kroppen ånde, så du ikke sveder.

En anden vigtig egenskab ved silke er dets antibakterielle egenskaber, så mikroorganismer ikke kan overleve i dynen. Det gør den yderst allergivenlig, så du trygt kan sove i den, hvis du har allergi.

Den bedste slags silke er ægte Mulberry-silke, og du kan læse mere om forskellige slags silkedyner her.

Hvor meget en dobbeltdyne af silke koster, afhænger i høj grad af dens fyldvægt, og hvor stor den er. Du kan få dobbeltdyner i to størrelser:

Dobbeltdyner med fyld af silke i størrelsen 200 x 220 cm:

  • Helårsdyne med en fyldvægt på 1600 g med Mulberry-silke og bambusvår på tilbud til 2.500 kr.  inkl. levering – nedsat fra 4.300 kr.
  • Helårsdyne med en fyldvægt på 2000 g med Mulberry-silke og bambusvår på tilbud til 2.900 kr. inkl. levering – nedsat fra 5.000 kr.

Dobbeltdyner med fyld af silke i størrelsen 220 x 240 cm:

  • Helårsdyne med en fyldvægt på 2200 g med Mulberry silke og bambusvår koster 3.200 kr. inkl. levering – nedsat fra 5.500 kr.

Du kan også købe en 100 % håndlavet Luxury Silke dobbeltdyne, som er fyldt med Mulberry-silke, og som har et vår af bomuld.

Dobbeltdyner med moskusdun giver meget dyne for pengene

Moskusdun dobbeltdyne
Dobbeltdyne med moskusdun er et godt valg

Vil du gerne have en helt almindelig dundyne, så er Ringsted dundyner med moskusdun et rigtig godt valg.

Disse dyner består af 90 % moskusdun og 10% småfjer, og en bæreevne på 11, og de er et rigtig godt køb til pengene. Moskusdun har en meget bedre bæreevne end andedun, og det er en dundynes bæreevne, som måler hvor godt den isolerer og holder dig varm om natten.

Dobbeltdyner med moskusdun fås i flere størrelser:

Disse dyner med moskusdun er således billigere end silkedynerne, og de er også allergivenlige.

En dobbeltdyne med edderdun er den bedste dyne i verden

dobbeltdyne med edderdun
En dobbeltdyne med fyld af edderdun

Selvom du måske umiddelbart synes at 28.500 kr. er alt for meget at give for en dobbeltdyne, så vil du aldrig fortryde købet af en dobbeltdyne med edderdun, for det er verdens bedste dyne.

Edderdun har en helt utrolig isolerende egenskab, og de har også mange andre fordele:

  • Edderdunsdyner kan holde i over hundrede år, så du køber dig en dyne til resten af dit liv, som vil være ligeså behagelig hele livet.
  • De er meget lette, og isolerer helt fantastisk takket være de små kroge, som sidder på fjerene.
  • De indsamles altid uden at skade edderfuglene, så du kan sove i din edderdunsdyne med helt ren samvittighed.
  • Det er også takket være de små kroge, at dunene aldrig klasker sammen.
  • Edderdunsdyner har en bæreevne på 16, som er den allerbedste bæreevne i forhold til alle andre materialer.

Din edderdunsdyne bliver fremstillet i hånden, og de dyrebare edderdun fyldes i dynen. Edderdunene indsamles fra redderne, hvor edderfuglene ligger og ruger på deres æg i ca. 1 måned. Fuglen taber sig meget i denne periode, da den ikke spiser, og den taber også sine dun, som ligger tilbage i reden, når fuglen er færdig med at ruge. Derefter indsamles edderdunene, og man får kun ca. 50 g. edderdun fra hver rede.

Disse edderdun er utroligt eftertragtede, og produktionen af edderdun kan slet ikke følge med efterspørgelsen, og derfor er edderdunsdyner så dyre.

En dobbeltdyne med Islandske edderdun fra den danske producent Ringsted koster ca. 28.500 kr. – prisen og levering varierer alt efter årstid.

Sådan vælger du den rigtige dobbeltdyne

Hvis du gerne vil have en dejlig varm kvalitet til rimelige penge, så er dyner med fyld af moskusdun et rigtig godt valg. For under 2.000 kr. kan du købe en helårsdyne på 200 x 200 cm, i denne webshop, som har et meget stort udvalg af dyner i forskellige størrelser og kvaliteter.

En dobbeltdyne med silke er et særdeles godt valg, hvis du vil have en dyne som er yderst allergivenlig. De koster en lille smule mere end dundynerne, men for kun 2.500 kr.  kan du købe en skøn silkedyne på 200 x 220 cm.

Mangler du gaven til manden eller kvinden, som har alt, så er en edderdunsdyne det helt rigtige valg. Dunene fra edderfuglene isolerer som intet andet materiale, og de holder i hundrede år! Disse eftertragtede dyner koster ca. 28.500 kr., men er alle pengene værd, hvis du vil have den allerbedste søvn.

2 kommentarer til “Dobbeltdyne – Sådan vælger du den rigtige dyne til en god pris”

Skriv en kommentar