Dørmåtter – Sjove dørmåtter til indendørs brug

Dørmåtter sjoveEntreen er det første sted, som man ser i huset, og derfor er det også vigtigt, at man føler sig velkommen som gæst – ja, med en sjov dørmåtte kan du måske endda for smilet frem på din gæst.

I de seneste år er der kommet mange flere dørmåtter med et anderledes design – en dørmåtte er bestemt ikke bare lig med en brun børste-firkant, man hurtig tørrer sine sko af i.

Selvom kokosmåtten stadig er populær, så er der kommet mange andre materialer på markedet. Også designet har ændret sig, måtter fås ikke blot i firkanter, men i alle mulige festlige former.

Vi guider dig her igennem nogle af de mest interessante og sjoveste måtter på markedet:

Dørmåtter med jokes

Sjov dørmåtte 1En af tendenserne i dag er jokes skrevet på måtten – ofte er de skrevet på engelsk. Men man kan f.eks. finde en måtte med påtrykket “Here lives a lovely lady and a grumpy old man.” Den koster 139 kr.

En anden sjov tekst på en dørmåtte er f.eks. “My house was clean last week – sorry you missed it.” Den koster også 139 kr.

Hvad man synes er sjovt er jo selvfølgelig en personlig sag. Måtter med jokes signalerer dog generelt en lunhed i hjemmet, og at værten er klar på fredsommelig joke om sig selv eller andre.

Dørmåtte med tv-prøvebillede

Der er mange fantasifulde dørmåtter på markedet, der samtidig gør sig godt grafisk. Ofte putter man et motiv på måtten, som har absolut intet med måttens funktion at gøre og derfor giver en sjov, overraskende virkning.

En af de typer af måtte-design er f.eks. et farverigt TV-prøvebillede som motiv på en dørmåtte og med teksten tilføjet Welcome.

Dørmåtte med prøvebilledeDen er fremstillet af nylon og bagsiden er af PVC-fri gummi. Måtten kan godt tåle vask, så du kan roligt tørre plørede støvler af i den.

Den koster 329 kr. Den fås også i en større model til 450 kr. Du kan se dem her: www.fenomen.dk

I samme lidt ironiske genre kan du få en måtte med et varemærkenummer til 579 kr. Den er let at rengøre og kan også kommes i vaskemaskinen.

I den lidt billigere ende finder vi stregkode-måtten, hvor motivet er fremstillet på en kokosmåtte. Den koster 299 kr. og kan købes online hos bl.a. Hipvilla.com.
Disse måtter viser et designmæssigt overskud og en leg med måtte-genren, som måske særligt den unge del af den danske befolkning vil synes er sjov.

De farverige dørmåtter

I mange år har stilen været rene linjer og enkle farver, men der synes at være et opbrud på vej. I hvert fald kan man finde masser af overordentlige farverige måtter på markedet, der rummer alverdens motiver.

Hos Tæpperingen kan du f.eks. finde måtter af kokos med golfspillere, gule, pink eller røde hjerter eller røde roser på stribet grøn baggrund – måtter som disse signalerer en varm og sprælsk velkomst, hvor tingene ikke bliver taget alt for højtideligt. De koster 198 kr. stykket.

Grafiske dørmåtter

Dørmåtte grøn elefantEn anden ting der er oppe i tiden er grafiske dørmåtter, der f.eks. har et naturmotiv eller et dyreprint.

Og så er der ingen, der siger, at en måtte behøver at være kvadratisk: hvad med en måtte-form som en frø eksempelvis? Du kan også få måtter som elefanter, ugler eller blade – kun fantasien sætter grænser.

Eksempler på disse mere kunstneriske måtter kan ses hos Fenomen.dk, hvor disse dyreformede udgaver koster fra 250 kr. til 550 kr. Materialerne varierer f.eks. kan det være polypropylene.

Du kan få en måtte skåret som sommerfugle, hvor du selv kan være med til at placere den sidste sommerfugl – på den måde sætter du dit eget kunstneriske præg.

Sådanne motiver vil være gode i hjem, der gerne vil have lidt kunstnerisk kant. Det er bestemt en måtte, der bliver lagt mærke til, og din entre vil fremstå mere unik med en måtte af denne art.

Dit valg, din måtte

Du kan overveje at få en personaliseret dørmåtte, hvor du selv fabrikerer noget tekst eller et mønster og beder en designer om at lave den – det ligger dog nok i den dyre ende.

Vil du gerne have en sjov dørmåtte, så er der altså masser af vælge imellem. Fra kokosmåtter med en sjov joke til motiver af stregkoder, ugler og roser. Generelt ligger måttemarkedet fra en 200 kr. til 550 kr.

Når du køber en måtte, så kan det godt betale sig at tænke over, hvilke signaler som du gerne vil sende ud.

En stregkode-måtte sender lidt ironiske signaler, da den leger med genren, mens en måtte med en skreven joke, sender et signal om et varmt og hyggeligt hjem, der lægger op til at tage lidt gas på hinanden.

2 kommentarer til “Dørmåtter – Sjove dørmåtter til indendørs brug”

  1. Hej. Vi har i en dørmåtte som elefanten under grafiske design som ugle. Er det noget man fortsat kan købe – synes ikke beg kan finde den nogen steder.
    Det må også gerne være andre figurer – gider bare ikke have en firkantet.

    Svar

Skriv en kommentar