Dørskilte i porcelæn – Priser og udvalg i keramik dørskilte

Dørskilte i porcelæn
Dørskilte i porcelæn – Her med husnummer

Det første du ser, når du kommer til et hus er dørskiltet – derfor ønsker mange, at det er noget særligt. Dørskilte kan komme i mange materialer, former og faconer, men et populært valg lige nu er dørskilte i porcelæn.

De kommer generelt i mange forskellige design, du kan få dem enkle eller med et påmalet motiv – ofte efter eget valg.

Der findes mange små, lokale butikker rundt omkring i landet, der sælger håndmalede dørskilte, men de kan være svære lige at finde frem til.

Her bringer jeg derfor dig nogle af de bedste forhandlere, som jeg fandt på nettet.

Møn og Sydsjælland eller online

Porcelænsbutikken Birthe Jarlbæk er et godt sted at begynde. Her kan du købe ovale og firkantede dørskilte, hvor du selv bestemmer, om det kun er dit navn eller også andet, der skal påmales.

Du kan vælge det med forskellige dekorationer, f.eks. en nostalgi-dekoration, sommerfugl-dekoration eller en streg langs kanten. Du kan også vælge det helt enkelt, hvor kun dit navn er på. Farven på skrifttypen er delvis op til dig: Valgmulighederne er blå, sort og grøn.

Prisen er afhængig af dine valg: Hvis du f.eks. vælger dørskiltet med både navn og dekorationer, så koster det mere, end hvis du kun vælger det med navn.

Prisen er også afhængig af hvor mange tegn, der skal være på dit skilt (det er billigere at hedde f.eks. Bo end Henning). Generelt koster disse skilte fra 175 kr. og opefter.

Butikken ligger på Møn, så bor du på Sydsjælland, kan du køre forbi en søndag eftermiddag. Adressen er Klintholm Havneplads, Klintholm Havn, 4791 Borre.

Butikken har åbent alle ugens dage fra kl. 9:00-18:00 – undtagen onsdag – men det er altid godt lige at ringe og høre om butikken er åben, hvis du kommer langt væk fra, da der kan være undtagelser. Telefonnummeret er 55 81 10 66.

Ligger butikken lidt for langt væk, så kan du også købe skilte via nettet, der kan du få dem bragt ud i løbet af nogle dage.

Porcelænskilte med guldskrift

Porcelæn dørskilt med guldskrift
Porcelæn dørskilt med guldskrift fra Dortes Skilte

En anden variant af dørskilte med fin skrift er porcelænsskilte med guldskrift eller sølvskrift, som du får dem hos dortes-skilte.dk.

De fås både med sort og hvid baggrund, og formen kan både være oval eller rektangulær.

Hvad du vil have påtrykt er valgfrit – det kan både være en hilsen f.eks. velkommen, dit navn eller andet. Hvis du er til hverken guld- eller sølvskrift, så kan du få det i andre farver. Du bestemmer selv skiltenes størrelse.

Du kan maile til forretningen på info@dortes-skilte.dk. Hvis du bor i Vestsjælland, så kan du også køre forbi butikken, der ligger i Skovskellet 1 Skamlebæk, 4540 Fårevejle.

Du kan også kontakte butikken via telefon – det gør du på nummer: 59 62 22 86.

Dørskilte med et kunstnerisk præg

Der er i praksis vide rammer for, hvordan dit dørskilt kan se ud og et af de mere interessante bud er dørskilte udført af Charlotte Fledelius, der har sin egen butik. Hun kan male det motiv du ønsker og har udstillet sin kunst flere steder.

På hendes hjemmeside kan du bl.a. finde blomster- og dyremotiver. Du kan kontakte hende per mail, hvor du kan skrive dit ønske, og så vil hun specialfremstille dit dørskilt efter dit ønske.

Prisen oplyser hun om per mail. Du kan kontakte hende via charlottefledelius.dk.

Der er desværre ikke telefon- eller adresse på hendes hjemmeside, så det er i givent fald, også noget du må spørge om.

Design dit eget dørskilt

Design dit eget porcelæn dørskilt
Design dit eget porcelæn dørskilt hos Dalbro Porcelæn

Hvis du har en særlig idé til et dørskilt eller en særlig kunstnerisk åre, så kan du også selv designe dit skilt.

Du kan nemlig bare købe selve porcelænsskiven, og så kan du selv male på det. Det kan du f.eks. købe hos Dalbro Porcelæn, hvor de blanke skiver koster fra 45 kr. og opefter. De sælges kun i hvide.

Trænger du til lidt undervisning i porcelænsmaling, inden du går i gang med at dekorere dit eget dørskilt, så er der også mulighed for det, for Dalbro Porcelæn udbyder desuden kursusgange i porcelænsmaling.

Porcelænsbrænderiet ligger på Amager, nærmere betegnet Røde Mellemvej 28, 2300 København S, (hvilket er nær DR-byen). Du kan også sende dem en e-mail på dalbro@c.dk eller ringe på telefonnummer 32 59 51 66.

Ã…bningstiderne svinger lidt alt efter sæson, men i vinterhalvåret og indtil april er der åbent onsdag, torsdag og fredag fra klokken 12:00 til 17:30. Resten af ugens dage er der lukket.

Dørskilte i porcelæn findes i mange lokale butikker landet over – da de er små er de dog ikke altid sådan lige at spotte. Derfor har jeg i ovenstående fundet nogle hjemmesider til dig, så du har noget at begynde med.

Som jeg har vist har du mulighed for at præge dit dørskilt en hel del: du kan f.eks. vælge med eller uden kant, guldskrift, designe et selv eller få et kunstnerisk motiv på skiltet – så der skulle være mulighed for at finde et unikt skilt, der passer til dig.

En kommentar til “Dørskilte i porcelæn – Priser og udvalg i keramik dørskilte”

  1. Jeg søger et lille håndmalet navneskilt i porcelæn til at bære på tøjet. Str skal ikke være meget mere end 2 x 3cm.
    Håber der findes en der kan lave sådan nogle stykker.

    Svar

Skriv en kommentar