Electrolux robotstøvsuger – er en Trilobite prisen værd?

Drømmescenariet: Du kommer hjem fra arbejde til rene, støvfri gulve uden at have rørt en finger. Med den rigtige robotstøvsuger kan drømmen blive til virkelighed.

Electrolux robotstøvsuger

Electrolux robotstøvsuger - Trilobite robotstøvsugeren i aktion

En Electrolux robotstøvsuger med navnet Trilobite er en af de mest avancerede modeller på markedet. Prismæssigt er den desværre temmelig pebret, og der findes værdige konkurrenter til en lavere pris. Læs her mere om teknologien og få priseksempler og overblik over fordele og ulemper ved robotstøvsugning.

Ultralyd – smart teknologi inspireret af flagermus

Mange af de billige robotstøvsugere ændrer først retning, når de støder ind i en genstand. Dette sker yderst sjældent med en Trilobite. En af de helt store fordele ved denne model er nemlig, at den manøvrerer på samme måde som flagermus.Ved at sende ultralydssignaler ud i rummet er den i stand at bedømme afstande til alle de forhindringer, der måtte være på dens vej. Ifølge producenten standser den med stor præcision 5 mm fra en forhindring.

Ganske praktisk: især hvis du har sarte genstande (vaser og lignende), der ikke tåler stød.

Her er en Youtube video, der viser, hvor præcist støvsugeren undgår forhindringer:

Organiseret rengøring via kortlægning

En anden fordel ved modellen er, at den kortlægger det rum, den skal rengøre. Den økonomiserer rengøringsprocessen og kører ikke henover det samme sted flere gange. Dette muliggøres via den indbyggede radar.

Det betyder ikke noget, at rengøringen bliver afbrudt, fordi støvsugeren skal oplades. Støvsugeren skal nok huske, hvor den er nået til.

Hurtigere og mere effektiv rengøring end konkurrenterne

Set i forhold til konkurrenter som f.eks. iRobot Roomba er modellen fra Electrolux forholdsvis hurtig til at udføre støvsugningen. Dette er ikke helt uvæsentligt, da robotstøvsugere er batteridrevne og derfor jævnligt skal oplades.

En smart tillægsfunktion ved Trilobite er i øvrigt, at den selv finder vej til opladeren.

iRobot Roomba robotstøvsuger

iRobot Roomba robotstøvsuger - Hvid model

Modeller som iRobot Roomba kortlægger ikke det rum, den skal navigere i. De kører mere eller mindre tilfældigt fra sted til sted, hvilket forlænger rengøringsprocessen. Og de er ikke helt så gode til at bakke væk fra de genstande, de kommer til at suge til sig.

Hvad koster en Trilobite?

Meget taler for, at denne Electrolux robotstøvsuger er markedets bedste robotstyrede støvsuger. Men alting har sin pris.

Den avancerede rengøringsmaskine ligger således i 10.000-kroners-klassen og er dermed væsentligt dyrere end sine konkurrenter. Vi har set 2.0-modellen på tilbud hos K.O. Beyer: pris: 9.900 kr. (vejledende normalpris 12.049 kr.)

Alternativer til Electrolux robotstøvsugerne

Der er masser af alternativer, hvis du ikke har lyst til at lægge 10.000 kr. eller derover. Vi vil dog ikke anbefale dig at købe de billigste modeller, der kan fås for omkring 1.000 kr.

Sådanne modeller går enten meget hurtigt i stykker, eller også er de bare ikke effektive nok. Gå fortrinsvis efter mærker som Roomba (iRobot) Plus (Iclebo) og Robocleaner (Kärcher).

Nyeste Roomba til under 5.000 kr.

iRobot Roomba 780

iRobot Roomba 780 - Måske et alternativ?

Den nyeste Roomba model (model 780) kan p.t. fås hos Roboteksperten.dk til 4.490 kr. på tilbud. Du sparer ca. 1.000 kr.

Selv ved normalprisen ville den være halvt så dyr som sin værste konkurrent, Trilobite. Ifølge forhandleren kan du bruge den til rengøring af alle gulvtyper.

Maskinen indstiller selv børsterne, så de passer til underlaget. Den er lettere end sin konkurrent og har mange af de samme funktioner. Dog ikke kortlægningsfunktion og ultralydsstyring.

Maskinen er udstyret med en form for kofanger, der ved let berøring får den til at skifte retning.

Er dit hjem egnet til robotstøvsugning?

End ikke den bedste robotstyrede støvsugning er lige så god som grundig manuel rengøring. De fleste maskiner har svært ved at komme ordentligt rundt i hjørnerne, de får sjældent fjernet støvet fra panelerne, og så har de det med at sætte sig fast.

Så overvej grundigt, om du har et hjem, der egner sig til robotstøvsugning.

Har du et åbent rum med glatte, blanke gulve og kun få møbler, kan det godt tænkes, at du vil have glæde af robotstyret støvsugning. Nips, lampeledninger og labyrintiske kringelkroge er ikke sagen… heller ikke selvom maskinen teoretisk set skulle kunne klare udfordringen.

Fordele og ulempe ved robotstøvsugning

Kortfattet kan fordele og ulemper ved robotstøvsugning oplistes således.

Fordele:

  • Du sparer tid på rengøring
  • Bekvem programmering: indstil f.eks. maskinen, så den udfører støvsugningen, mens du er på arbejde
  • Maskinen fylder ikke meget

Ulemper:

  • De fleste maskiner har problemer med hjørner og paneler. Forhindringer i form af f.eks. ledninger er heller ikke godt
  • Prisen: en god ny model koster typisk over 4.000 kr. Skal den være rigtig avanceret kan prisen være 2- 3 gange så høj
  • Maskinen skal rengøres og tømmes ofte. Opsamlingstanken er typisk under 0,4 liter

Trilobite robotstøvsuger eller ej?

Går du ikke på kompromis med kvaliteten, og vil du have det mest avancerede udstyr overhovedet, synes Electrolux Trilobite modellen at være det bedste valg.

Spørgsmålet om, hvorvidt den er pengene værd, er noget sværere at besvare. De nyeste Roomba modeller fra iRobot har mange af de samme funktioner men er halvt så dyre eller billigere.

Dette bør du have in mente, inden du køber. Overvej også, om du vil have gavn af robotstøvsugning. For ikke alle hjem er indrettede, så de passer til den form for teknologi.

TAGS: Billig Electrolux robotstøvsuger , Electrolux Trilobite robotstøvsuger , Trilobite støvsuger

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer