Elegante solcellelamper til haven skaber en særlig stemning

Elegante solcellelamper Solar Bud

Elegante lamper fra det italienske firma Luceplan. Navnet er Solar Bud og koster knap 1200 kr. stykket.

Der er flere gode grunde til at købe solcellelamper til haven: de kan placeres hvor som helst og de bruger ingen elektricitet.

Du kan få både sjove, elegante og mere traditionelle solcellelamper. Vælger du elegante solcellelamper til haven, skaber de en særlig stemning.

Stadig begrænset udvalg

Der er endnu ikke mange solcellelamper på markedet, og udvalget er stadig begrænset. Jeg har fundet de følgende elegante solcellelamper:

  • Solar bud
  • Nordlux Jamaica, Marbella og Mallorca
  • Eglo spydlamper

Du kan naturligvis finde mange flere solcellelamper i webshopsene, og udover de elegante solcellelamper, er der også mange humoristiske lamper at finde.Solar Bud er en elegant Italiensk solcellelampe

Solar Bud havelamper

Solar Bud havelampen fra Luceplan

Solar Bud er designet af Ross Lovegrove for det Italienske designfirma Luceplan, er en lille elegant solcellelampe, der er perfekt til at placere langs stier, så du kan gå sikkert om aftenen.

Lampen er enkel og elegant i designet, der minder lidt om Seattles Space Needle med en disk foroven, og en lang slank krop, der let kan stikkes ned i jorden. I disken øverst er der 3 LED pærer og den måler 15 cm i diameter og har en højde på 37 cm.

Du kan nøjes med at købe én Solar Bud solcellelampe, men vil du have maksimal effekt af denne elegante solcellelampe, bør du købe mange, som du placerer langs en sti, eller ved svømmepølen.

Du kan købe den online til 1150 kr. og få den leveret gratis her og på spotlight2.dk.

Nordlux har flere elegante lamper til billige penge

Mallorca solcellelampe

Mallorca solcellelampe kan fx. købes hos lavprisvvs.dk

Nordlux, den danske storproducent af lamper, har flere elegante solcellelamper at vælge imellem til meget rimelige penge. Jamaica, Marbella og Mallorca er tre forskellige lamper, der alle oplades via solceller om dagen, så de kan lyse når det bliver mørkt.

  • Mallorca er en slank og stilren lampe, hvor lampeskærmen går i et med lampefoden. Den fremstillet i rustfrit stål, og er 70 cm høj og har en diameter på kun 5 cm. Den koster ca. 162 kr. pr stk. inkl. levering.
  • Marbella er også fremstillet i rustfrit stål, men er en mindre lampe på kun 31 cm. Den har det samme slanke udseende som Mallorca, men lampeskærmen har en disk øverst med en større diameter end resten af lampen. Marbella koster ca. 170 kr. inkl. levering.
  • Jamaica er samme højde som Marbella, men har en halvkugleformet lampeskærm, der tydeligt adskiller sig fra resten af lampen. Den koster ca. 138 kr. inkl. levering

Mallorca og Jamaica kan købes hos lavprisvvs.dk, og Marbella kan købes hos wattoo.dk.

Sæt med 4 elegante solcellespyd fra Eglo

Eglo solcellelamper

Eglo fra lavprisvvs.dk

Skal det være både elegante og billige solcellelamper har Eglo flere sæt med 4 lamper at vælge i mellem. Lamperne sidder på spyd, så de er lette at stikke ned i jorden.

Det billigste sæt med 4 koster kun 205 kr. inkl. levering. Lamperne har en “hat” af metal over den gennemsigtige slanke lampeskærm, og de er 35 cm i højden.

Der er også en helt slank udgave af lamperne, hvor lampeskærm går i et med resten af lampen. De er en smule dyrere, og koster 305 kr. inkl. levering for et sæt med fire.

Eglo er en østrigsk producent af lamper, og er meget populær herhjemme.

Sunnan bordlampe fra IKEA oplades af solen og kan bruges indenfor og udenfor

Jeg synes, at Sunnan bordlampe fra IKEA er både smart og elegant. Den ligner en skrivebordslampe, og er en bordlampe, som du kan bruge udenfor på terrassebordet, eller indenfor på dit skrivebord. Solcellepanelet kan fjernes fra lampen, og oplades udenfor i solen. Det tager 9-12 timer i sollys at få solcellepanelet fuldt opladet.

Sunnan solcellelamper

Sunnan solcellelamper fra IKEA. Kan deværre ikke købes online. Rigtig mange flotte farver at vælge imellem.

Lampen kommer også med 3 genopladelige batterier, som lagrer solcelleenergien i op til 2 år.

Sunnan bordlampe kommer i hvid og sort samt mange andre flotte farver: blå, grøn, rød, gul og orange.

Du kan ikke købe den på IKEAs hjemmeside, men må tage en tur i IKEA for at få fat i den. Du kan se lampen på IKEAs hjemmeside.

En ekstra god grund til at købe en Sunnan lampe, er at for hver lampe, der bliver solgt i norden, er der et barn i Indien eller Pakistan, der får en gratis Sunnan lampe.

Derved kan børnene lave lektier om aftenen, hvor de ellers ikke har ordentligt lys at se ved. Det gør en stor forskel for deres skolegang, at de kan forberede sig ordentligt til hver dag i skolen.

Vær opmærksom på hvilken butik, du køber fra

Da jeg ledte efter solcellelamper, var der en reklame på Google for en butik med et stort udvalg af flotte solcellelamper. Da jeg kiggede under kontaktinformation, var der hverken telefonnummer eller adresse, og siden var skrevet på dårlig dansk. Jeg søgte på firmanavnet på Google, og stødte på flere utilfredse kunder, der ikke kunne komme i kontakt med firmaet.

Det er sandsynligvis en webshop for et udenlandsk firma, der sælger kopivarer eller produkter af dårlig kvalitet.

Jeg vil ikke nævne nogen navne her, da jeg kan tage fejl. Dog vil jeg minde dig om, at tjekke under kontaktinformation for at se, om du kan finde adresse og tlf. nr. på firmaet.

Hvis du ikke kan, er det ofte en advarsel om, at det er produkter af skuffende kvalitet. De butikker, jeg har linket til i denne artikel er alle webshops i Danmark, og det er let at finde kontaktinformation for dem. Ligeledes er lamperne, jeg nævner fra veletablerede og anerkendte danske, østrigske eller italienske producenter.

Det følgende giver et praj om webshoppen sælger dårlige kopivarer fra udlandet – ofte østen:

  • Ingen kontaktinformation
  • Ekstremt dårligt dansk
  • Priserne er usandsynlig lave, og altid nedsat med 50 %

Det er ofte mærkevarer indenfor tøj, sko, lamper og møbler, der sælges via disse butikker. Et kendt eksempel er dårlige kopier af Canada Goose jakkerne, som bliver solgt billigt. Desværre for forbrugerne er det umuligt at få pengene refunderet fra de webshops, der står bag.

Elegante solcellelamper til haven skaber hygge

Det er meget energisparende at bruge solcellelamper til haven. Der er yderlige den fordel, at lamperne kan placeres lige hvor du vil, da du ikke skal bekymre dig om ledninger. De smukke elegante lamper, som jeg har beskrevet i denne artikel, vil skabe en helt særlig stemning i haven med deres blide lys.

Fra marts til september er der normalt nok sollys til at oplade lamperne fuldstændigt, og de fleste tænder selv efter mørkets frembrud, så de gør det også mere sikkert at færdes i haven.


Om vinteren er det ikke sikkert, at der er nok sollys til at de bliver helt opladet, men der er sandsynligvis nok lys til at lamperne vil lyse i nogle timer hver aften.

Solcellelamper er en rigtig god investering, da du år efter år kan få glæde af dem, uden at have yderligere udgifter.

TAGS: Flotte solcellelamper , Solcellelamper til haven

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer