Elevationssenge – 3 råd til valg af seng som din krop vil elske

Elevationssenge er et godt valg, hvis du vil støtte kroppen bedst muligt. Da du kan justere både hovedenden og benenden, er der mange måder at variere sengens position på . Det kan f.eks. mindske smerter i benene, hvis du hæver benenden. Elsker at du at læse eller se fjernsyn i sengen, kan du justere fodenden, så du slipper for at bruge en masse puder for at ligge behageligt.

European house of beds
European House of Beds står bag mærket Kinabädden, som sælges på Bedrenaetter.dk

En elevationsseng koster fra ca. 5.000 kr. og opefter. Prisen afhænger blandt andet af størrelsen, kvaliteten på madrassen og hvilken motor, som sengen har. Her er 3 gode råd, som du kan bruge, når du skal vælge en elevationsseng, som din krop vil elske.

[biginfobox color=”#eded87″ textcolor=”#000000″ title=”Vælg den helt rigtige elevationsseng” rel=”nofollow” href=”https://www.husplushave.dk/anbefaler/bedrenaetter.dk/elevationsseng” button_title=”Se din nye elevationsseng” target=”_blank”]Det er en stor beslutning at vælge en elevationsseng og derfor skal markedet undersøges grundigt. Stort udvalg, gode priser og kompetent rådgivning.[/biginfobox]

1. Køb en elevationsseng med den helt rigtige størrelse

classic elevationsseng
Classic elevationsseng til 5.400 kr. hos bedrenaetter.dk

Det er vigtigt at vælge den helt rigtige størrelse på din nye elevationsseng. Det er dejligt at have meget plads at brede sig på, når du sover. Men har du et lille soveværelse, kan det være, at du kun har plads til en af de mindre senge.

Skal du sove en person i sengen, kan du vælge imellem størrelserne 90 x 200 cm og 120 x 200 cm, og 140 x 200 cm. Har du plads nok i soveværelset, så vælg den største.

  • Du kan få en classic elevationsseng i størrelsen 90 x 200 cm for kun 5.400 kr. inkl. levering. Der medfølger en træramme med elevationsbund, og motoren er af mærket Okin og har en ledning.Der medfølger også en almindelig topmadras af polyetherskum. For 900 kr. kan du opgradere topmadrassen til latex eller memory foam.
  • En Jupitor 1 seng af mærket Kinabädden koster ca. 6.000 kr. inkl. levering. Her får du en topmadras af latex eller memory foam med i købet, og en Linak motor, som har en trådløs fjernbetjening.

Er I to som skal sove sammen, er det mest praktisk at i hver især kan justere elevationssengen, og disse dobbeltsenge fås i størrelserne 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, og 180 x 210 cm. Her kan begge personer justere deres egen madras, så de sover så behageligt som muligt. Er en af jer meget høj, så vælg den ekstra lange model, som er 210 cm i længden.

Dobbelt elevationssenge koster fra 8.000 kr. inkl. levering for en Jupitor 1 seng, der måler 160 x 200 cm.

Alle disse senge købes ved internetbutikken Bedrenaetter.dk her, som har prisgaranti på deres senge. Det betyder at du kan være sikker på, at deres senge er billigst blandt danske forhandlere. Finder du alligevel en billigere pris hos en anden dansk forhandler, lover Bedre Nætter at matche den pris.

2. Vælg den rette fasthed på madrassen

elevationsseng dobbelt
Din vægt afgør hvad slags fjedre du bør vælge og hvilken fasthed

Din vægt har stor betydning for, hvor hård en seng, som du skal vælge. Der anbefales det følgende:

  • Vejer du under 75 kg, bør du vælge pocket fjedre og medium fasthed
  • Vejer du imellem 75 kg og 95 kg, bør du vælge pocket fjedre og en fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg, bør du vælge multipocket fjedre og en fast fasthed

Multpocket fjedre giver en meget fastere madras end pocket fjedre. Multipocket fjedre er mindre fjedere, så madrasser med multipocket fjedre har mange flere fjedre end madrasser med pocket fjedre.

Både multipocket fjedre og pocket fjedre er svejset fast inde i en pose af nålefilt, som hjælper med at give bedre støtte i madrassen i forhold til bonell fjedre, som er fritstående, og ikke giver samme gode støtte.

Elevationssenge med pocket fjedre koster fra 5.400 kr, hvorimod senge med multipocket fjedre er meget dyrere. Du kan f.eks. købe de følgende elevationssenge med multipocket fjedre:

  • Jupitor no 2 har en vendbar madras med mere end 500 multipocketfjedre per m2, hvilket giver en rigtig god støtte. Rundt om fjedrene er der skum, så du ikke ligger direkte oven på fjedrene. Med denne sang medfølger en topmadras af memory foam eller latex. Sengen har en Linak motor. Prisen starter ved ca. 23.000 kr. inkl. levering for en dobbeltseng i størrelsen 160 x 200 cm.
  • Venus no 2 har også en vendbar madras med 500 multipocketfjedre per m2. Fjedrene er pakket ind i latex i stedet for polyetherskum, som de er ved Jupitor no 2. Dette giver en endnu større komfort. Med denne seng medfølger også en topmadras af memory foam eller latex. Sengen har en Linak motor. Prisen starter ved ca. 31.000 kr. inkl. levering for en dobbeltseng i størrelsen 180 x 200 cm.

Sover du normalt på siden, bør du have en blødere madras, end hvis du plejer at sove på ryggen. Det er vigtigt at rygsøjlen er helt lige, når du ligger på siden, så du undgår ondt i ryggen.

Sover du på ryggen, skal du synke så langt ned i madrassen, at man ikke kan få en hånd ind under lænden.

3. Køb en elevationsseng med en særdeles god motor

Linak motor
Linak motorer er af høj kvalitet og kommer med trådløs fjernbetjening

De bedste motorer til elevationssenge holder i rigtig mange år, og både tyske Okin og danske Linak fremstiller gode lydløse og holdbare motorer til elevationssenge.

Okin motorer har en fjernbetjening, som sidder fast til sengen via et kabel. Du kan købe en Classic Elevationsseng med en Okin motor i de følgende størrelser:

Sengene har 250 pocketfjedre pr. m2 med almindelig skum omkring, og der medfølger en topmadras i polyetherskum. Trærammen er 8 cm høj, og sengene har en højde på 45 cm.

Linak motorne kommer med mange lækre detaljer såsom at du kan tænde et lys under sengen, hvis du skal op af sengen og ud på badeværelset. Fjernbetjeningen er trådløs, så du ikke skal bekymre dig om en ledning. Motoren er ekstremt lydsvag, og det er let betjene sengen, som kan hæves og sænkes, og hovedgærde og fodende kan let vippes i den rette positition.

Venus No 1 har en linak motor og fås i de følgende størrelser:

Madrasserne til Venus No 1 har 250 pocketfjedre pr. m2, og er opdelt i 5 zoner med forskellig fasthed, så der ydes endnu bedre støtte til hele kroppen. Rundt om fjedrene er der latex skum omkring for ekstra komfort. Trærammen er 20 cm høj, og sengene er 64 cm høje. Med i prisen medfølger en topmadras af enten latex eller memory foam.

Du får også mange andre elevationssenge med en Linak motor, og du kan se hele udvalget her.

Sådan køber du den bedste elevationsseng billigst

elevations
Prisen på din elevationsseng afhænger af størrelsen, fastheden og motoren.

[biginfobox color=”#eded87″ textcolor=”#000000″ title=”Vælg den helt rigtige elevationsseng” rel=”nofollow” href=”https://www.husplushave.dk/anbefaler/bedrenaetter.dk/elevationsseng” button_title=”Se din nye elevationsseng” target=”_blank”]Det er en stor beslutning at vælge en elevationsseng og derfor skal markedet undersøges grundigt. Stort udvalg, gode priser og kompetent rådgivning.[/biginfobox]

Det er vigtigt at overveje på forhånd, hvilken størrelse sengen skal have, før du begynder at sammenligne priser, da prisen i høj grad afhænger af størrelsen. Vælger du en elevationsseng i høj kvalitet som f.eks. Venus no 1, er en stor dobbeltseng på 160 x 200 cm ca. 4.000 kr. dyrere end den mindre dobbeltseng på 140 x 200 cm. Du kan derfor spare en del penge ved at vælge en seng, som er lidt mindre

Om sengen har multipocket fjedre og dermed en større fasthed og bedre støtte for hele kroppen, betyder også meget for prisen. Venus no 2, som har multipocket fjedre i stedet for pocket fjedre som Venus no 1, koster  ca. 31.000 kr. inkl. levering, og koster dermed 14.000 kr. mere end Venus no 2.

Der er således en stor forskel på prisen alt efter, om du køber pocket fjedre eller multipocket fjedre, og du sover ikke nødvendigvis bedre på en seng med multipocket fjedre. Det er kun, hvis du vejer over 95 kg, at multipocket fjedre vil gøre en stor forskel, og det giver derfor god mening at købe en elevationsseng med pocket fjedre, og dermed spare mange tusind kroner, hvis du vejer under 95 kg.

Det er en god idé at sikre dig at din elevationsseng har en god motor såsom Linak og Otis, da de holder i mange år.

Det kan godt betale sig at købe en elevationsseng på Bedrenaetter.dk, som har prisgaranti på deres senge, og levering er inkluderet i prisen. Du kan se det store udvalg her.

Skriv en kommentar