Ergonomisk kontorstol – Kvalitet, siddestilling og priser

Ergonomisk kontorstolFolk, der arbejder på kontor, sidder ned ca. 7-8 timer om dagen.

Det er en hård belastning for både skulder og ryg, og derfor er det vigtigt, at man sidder ordentligt – med et skrivebord i den rigtige højde og, ikke mindst, en god kontorstol.

Markedet for ergonomiske kontorstole er blevet større de seneste par år, fordi både arbejdsgivere og folk i al almindelighed har indset, hvor vigtigt det er at sidde ordentligt for at undgå ondt i ryggen, smertende lænd, ondt i hovedet og tunge skuldre.

Det er nemlig alt sammen følger af en dårlig siddestilling.

En god investering

Sidder man dårligt, arbejder man heller ikke lige så effektivt, så det er i sidste ende en investering, chefen får noget ud af.

Også i privaten er mange danskere begyndt at investere i et godt kontormiljø. Det betyder, at ergonomiske kontorstole er faldet i pris, fordi flere efterspørger dem.

Generelt er de dog i den dyre ende – men til gengæld er det noget, som du kan have gavn af i mange år fremover.Hvilken stol skal jeg vælge?

Ergonomisk kontorstol - BukarestDer findes gode ergonomiske kontorstole i flere prisklasser, men helt billige er de ikke. Du kan få gode justerbare kvalitetsstole for omkring 2000 kr.

Den prisbevidste
Er du på udkig efter de billigste modeller på markedet, så kan du fx prøve en Bukarest-model, som har et klassisk udseende.

Den har buet ryg, så den støtter din lænd mest muligt, og du kan desuden indstille den både i højden og i ryggen.

Arbejdsstillingen er ergonomisk sikret, så du ikke skader knæ, skulder og ryg. Den kan erhverves for 1995 kr. på f.eks. kontor-moebler.dk.

Du kan også prøve en Bounty Sykron model. Den koster 2.049 kr., og den har et sykront vip mellem ryg og sæde. Det synkrone vip sikrer, at kroppens muskler støttes i en hvilken som helst siddeposition. Den fås i blå eller sort.

Mellemklassen
Ergonomisk kontorstol - AbsalonEn variant i mellemklassen er Absalon Kontorstol, der har nakkestøtte og er beregnet til 12 timers brug.

Du kan justere både armlæn, nakkestøtte og gyngefunktion. Den kan bruges op til 150 kg.

Den koster 3995 kr. og fås også hos kontor-moebler.dk.

En anden meget ergonomisk kontorstol er Officeline Sign, som giver mulighed for selv at indstille ryggen.

Du kan justere vippemodstanden og sædedybden, og både sædet og ryggen kan låses. Denne kvalitetsstol fås til 6.793 inkl. moms hos Office-nordic.dk – du kan læse mere her.

Som noget relativt nyt på markedet, så kan du også få kontorstole uden ryglæn, såkaldte supportstole. Den er god for din ryg, fordi den optræner dine indre muskler omkring rygsøjlen.

Du kan fx få en lille lækker rød sag til Back App stol til 4.815 kr. Skal den være med hjul koster den 6.655 kr. Begge priser er inklusiv moms hos ergopartner.dk.

Luksusklassen
Ergonomisk kontorstol - Ares Line XtenHvis du vil have en ergonomisk kontorstol i den absolutte topklasse, så findes der også råd for det – hvis du altså har råd.

Prøv fx Ares Line Xten til den nette sum ca. 20.157,50 kr. (inkl. moms). Så får du til gengæld også en stol med justerbar lændestøtte og armlæn, synkronvip og sædeglid og i en elegant grå farve.

Den fås bl.a. hos Office-nordic.dk. Hvis du vil læse mere om den, kan du se den her.

Hvad er vigtigt?

Inden du køber en kontorstol, er der en række forhold, som det er gode at overveje:

Siddestilling kontorstolStolen skal være enkel at bruge – hvis den har for mange fancy funktioner, får man dem som regel ikke brugt.

Stolen skal passe til dig, så tænk over, at den skal kunne indstilles, så den passer til dine individuelle behov; det gælder både ryg og sæde.

Husk at bevæge dig; det er ikke optimalt at sidde i den samme stilling dagen lang.

Sørg derfor for at købe en kontorstol, hvor du let kan justere ryglænet og højden på sædet. Helst skal du også stå op og arbejde en del af tiden, så blodet kommer rundt i kroppen.

En kontorstol skal ikke være for komfortabel – den skal helst få os til at flytte os lidt rundt og bruge vores muskler på at holde kroppen oprejst.

Du behøver ikke at sidde rank op og ned på en kontorstol. En god stilling kan fx være kun lige at støtte dig til sædet med korsbenet og have fødderne i gulvet.


Undgå ondt i ryggen

Mange har ondt i ryggen, fordi de sidder forkert, men det kan afhjælpes med en god ergonomisk kontorstol.

Vil du have en kontorstol til kontoret, så overvej, hvad dine behov er, og hvor ofte du skal bruge den. Der findes mange gode stole fra ca. 2.000 kr. og opefter.

TAGS: Bedste ergonomiske kontorstole , Billig ergonomisk kontorstol , God ergonomisk kontorstol

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer