Ergonomiske hovedpuder – Optimal støtte og komfort

Ergonomiske hovedpuder
Der findes mange ergonomiske hovedpuder.
Vi har set på udbyderne, priserne og hvad eksperterne anbefaler.

Vågner du op med ondt i hoved og nakken? Eller hænder, der sover? Har du tit hovedpine?

En ergonomisk hovedpude gør meget for en god nats søvn, og sørger for at rygsøjlen forbliver lige, så du ikke har ondt i hovedet og nakken.

Find de bedste og billigste ergonomiske hovedpuder hos ilva.dk her – De giver 90 dages ombytningsret.

Kun lille belastning af rygsøjle

Ergonomiske hovedpuder udfylder hulrummet mellem ryg og hoved på den helt rigtig måde, så rygsøjlen bliver belastet mindst muligt.

Læs med for at se hvilke ergonomiske hovedpuder, der har optimal støtte og komfort, og hvor du kan købe en ergonomisk hovedpude til kun 40 kr.

Hovedpuder fra Tempur med NASA-teknologi

Tempurs materiale er en videreudvikling af NASA-teknologi, og et unikt materiale, hvor millarder af små åbne celler støtter kroppen optimalt. Tempurs produkter er også allergivenlige.

Tempur har 3 års garanti på deres ergonomiske hovedpuder. De har to slags:

  • The Original Pillow – fås i størrelserne junior, small, medium og large
  • The Millennium Pillow – fås I størrelserne small, medium og large

Junior puden er mindre på alle leder og kanter end de tre andre størrelser, der adskiller sig ved, hvor høje de er. Da mænd generelt har bredere skuldre end kvinder og børn, har de normalt brug for en højere pude.

Disse to puder har den karakteristiske form for ergonomiske puder, hvor puden er højere nederst mod ryggen og lavere under hovedet, så rygsøjlen er så lige som muligt.

De to slags puder adskiller sig ved at the Millennium Pillow har en fordybning i midten i puden, så der er maksimal komfort hvad enten du sover på ryggen eller på siden.

Sover du på siden, skal puden nemlig være højere, da hovedet og nakken løftes højere op. Millennium puden tilgodeser dette behov i højere grad, da fordybningen i midten passer, når du ligger på ryggen, og siderne passer når du ligger på siden.

Tag kontakt til en autoriseret Tempur Forhandler før du køber

Tempur anbefaler, at du kontakter en autoriseret Tempur forhandler, som kan vejlede dig, og lade dig prøve puden før du vælger.

Nogle butikker lader dig sove med den i 14 dage, før du beslutter dig.

Du kan bl.a. finde Tempurs puder ved i de følgende butikker:

  • Sengespecialisten er på oversigten over autoriserede forhandlere af Tempur-puder; de har 9 butikker i Jyllands større byer.
  • Drømmeland er en autoriseret forhandler, de har butikker på Sjælland og Nykøbing-Falster.
  • Tempurs egen butik kan du finde på Vestergade 11, 5000 Odense C, Tlf. nr. 63 40 10 40.
Tempur puder
Prøv din Tempur pude inden du køber den.

Puderne koster mellem 500 og 900 kr. alt afhængig af størrelsen.

På Pudeland.dk sælger de Tempurs ergonomiske puder, og her fandt jeg et tilbud på Tempurs Originale pude i størrelse medium til 699 kr. inkl. levering. Det er 100 kr. under normalprisen.

Svane® Pude med køligt gel til 1500 kr.

Svane® puden fra Ekornes er formet som den klassiske ergonomiske pude med en høj ende til nakken og en lavere pude til hovedet, så rygsøjlen støttes bedst muligt.

Den høje ende er bygget op af kanaler i et Elastec®-materiale. Der er også trykaflastende gel, så puden føles køligt på den ene side. Den er 50×70 cm.

Bl.a. IDEmøbler, Drømmeland og Ilva er forhandlere af Svanes produkter.

Jeg har dog kun fundet puden et enkelt sted online, og det er på droemmeland.dk til 1500 kr. eksklusiv levering. Droemmeland.dk leverer kun til Sjælland, og det koster 450 kr. at få den leveret.

Dunlopillo Premium Contour er en rigtig god ergonomisk hovedpude

Dunlopillo Premium Contour er en anatomisk pude i naturlatex, der støtter nakke og skuldre, og fås i enten soft eller medium.

Naturmaterialet sørger for, at den ikke bliver for varm.

Dunlopillo Premium Contour kan maskinvaskes. Den er 40x60x9½ cm.

Den ergonomiske hovedpude er råhvid og betrækket kan tages af og vaskes på 60°C.

Selve kernen kan også vaskes på 60°C, men der skal du huske at have beskyttelsebetrækket på under vask.

Puden er allergivenlig og er mærket med Öko-tex100.

Silvana Support hovedpuder anbefales af mange fysioterapeuter

Silvana Support hovedpuder
Silvana Support hovedpuder

Silvana Support hovedpuder har en latex-nakkestøtte, og fyld af Dupont Comforell kuglefibre, der er allergivenlige.

Der er seks forskellige puder at vælge imellem af forskellig hårdhed. De seks puder har hver sin farve, som angives med et farvet bånd i siden og tegnede ansigter i samme farve på puden.

Du kan bruge nakkestøtten, når du er sideliggende. Når du ligger på ryggen, kan du dreje puden 180 grader, så du bruger det bløde materiale. Der er også lynlås, så du kan variere mængden af fyld i puden.

De seks forskellige puder koster det samme, og du kan f.eks. købe den røde Grenat pude til til ca. 1000 kr. hos farstrup-comfort.dk.

De kan købes lidt billigere ved sengeexperten.dk til 700 kr. inkl. levering.

Ergonomiske puder fra kun 40 kr. i IKEA!

Skal det være billigt, kan du få ergonomiske puder fra kun 129 kr. i IKEA. Der er tale om denne RÔLLEKA pude med memoryskum.

De kan ikke købes online, men skal du alligevel en tur i IKEA, er det værd at prøve denne pude. MÅNVIVA fast er en smule dyrere til 189 kr.

Den er også lavet af memory-skum, der er temperatur- og vægtfølsomt, og former sig efter kroppen. Den er formet som en “almindelig” pude.

Hvilken ergonomisk pude skal jeg vælge?

Blandt de mange forskellige ergonomiske hovedpuder, kan det være svært at vælge den rigtige. Det bedste er, hvis du får lov til at låne en hovedpude med hjem i et par dage, for at se hvordan den er at sove med.

Ellers er det en god idé at få lov til at ligge med hovedpuden i en seng i nogle minutter for at se, om den føles korredt for nakken.

Ifølge et interview med fysioterapeuten og nakke-specialisten Lars Bruun på politiken.dk, er det vigtigste ved en pude, at den kan være flad, når man ligger på ryggen, og høj, når man ligger på siden.

Han mener, at kendetegnet ved en god hovedpude, er at ejermanden er glad for den og vågner frisk og uden smerter.

Da det er så individuelt, hvilken pude, som passer bedst, kan det ligeså godt være puden fra IKEA til 129 kr., der passer dig, som Svane puden til 1500 kr. Så lige meget hvilken du køber, så spørg, om du kan bytte den, hvis du ikke sover godt med den om natten.

Skriv en kommentar