Færdigsyede gardiner – Smarte gardiner til store vinduer

Færdigsyede gardinerDer findes mange forskellige gardiner, der er velegnede til store vinduer.

Når du køber færdigsyede gardiner, så skal du tænke på målene på dine vinduer, og hvorvidt dine gardiner er store nok.

Hvis du vil have gardiner, som skal kunne trækkes for, så skal du selvfølgelig også tjekke, at du har en gardinstang og selv kan stå for opsætningen.

Romantisk hør og noget for børn

Et godt sted at tjekke ud i jagten på gode gardiner er Jysk. De har et bredt udvalg af gardiner – de største mål er en bredde på 145 cm gange en højde på 245 cm. Og så har de nogle af de billigste færdigsyede modeller, hvilket bestemt ikke gør det mindre attraktivt at købe ind her.

Store gardiner - polyesterDu kan f.eks. få elegante gardiner fremstillet i polyester. De findes i silkelook grøn og vil egne sig godt til en dagligstue med romantiske møbler. Prisen er 79,95 kr. for et gardin.

En anden variant er gardiner, der er mere kraftige i stoffet – de giver generelt hjemmet et mere rustikt præg, der rammer vinduerne flot ind.

De fleste kommer i ensfarvede udgaver, hvilket er trenden lige nu, men jeg synes også, at der er nogle pæne mønstrede gardiner, der skaber lidt mere spræl i hjemmet. Se f.eks. her: Jysk.dk. Gardinet koster 199 kr. pr. stk.

Køb gardiner hos gardinshoppen

Færdigsyede gardiner til børneværelset

Gardiner børneværelse

Er det til børneværelset, så kan du finde nogle færdigsyede gardiner med børnemotiv, der er ganske smarte. Tag for eksempel disse gardiner med barbapapa motiv, der kommer i 50 procent bomuld, 50 procent polyester. De indeholder ikke phthalater, så du kan trygt hænge dem i børneværelset. Det koster 199 kr. for et sæt.Hørgardiner – boheme og naturmaterialer

Hvis du er til en afslappet, hyggelig bohemeagtig atmosfære, hvor prisen ikke er så relevant, så vil jeg foreslå disse hørgardiner, der er 100 procent rent hør og kommer med bindebånd.

Færdigsyede hørgardinerDet koster 350 kr. for et gardin, der har en bredde på 145 cm, mens højden både kommer i 240 eller 300 cm.

Du kan få hør i mønster, der sætter et mere unikt præg på hjemmet. F.eks. kan du få et gardin i forskellige brune og råhvide nuancer, der koster 699 kr. hos Linenme.dk.

Det er groft i linnedet, hvilket giver det et slidstærkt og råt udtryk. Målene er 140 cm i bredden og 250 cm i længden.

Et væld af farver og faconer

Ikea har et bredt udvalg af gardiner med en bredde på 145 cm gange en højde på 250 cm. Du kan få dem i alle tænkelige nuancer, hvide, brune, stribede, lange og korte og løsthængende eller bundet op med bånd. De fleste skal dog lægges op, men der er dog undtagelser.

Sommerfugle - Færdigsyede gardinerKan du f.eks. godt lide, at gardinerne ikke bare går i et af med tapetet, men tværtimod kalder på lidt opmærksomhed, så kan jeg anbefale Torva Fjäril gardiner, der har små sommerfugle på og en masse farver – vil specielt være gode til børneværelset.

Målene er dog lidt mindre her, da bredden kun er 120 centimeter, mens længden er 175 cm. Du kan finde dem her: Ikea.com/dk/

Hvis de ovennævnte gardinmodeller ikke er store nok til dit vindue, så anbefales du at opsøge en forhandler, hvor de opmåler og syer dem for dig.

Prisen er svingende alt efter kvalitet, men generelt kan du godt regne med, at det ligger i den dyre ende sammenlignet med at købe dem færdigsyede i butikkerne. Du kan blandt andet få et tilbud på færdigsyede gardiner hos Moogio.dk.


Rullegardiner kan også være løsningen

Er du meget lysfølsom, så kan et rullegardin være en løsning, da det lægger rummet mørkt – også selvom der er lyse sommeraftener udenfor.

Rullegardiner

Et rullegardin giver et enkelt, minimalistisk udtryk, men er samtidig mere moderne i dets fremtoning end et almindeligt gardin. Rullegardiner fås ofte helt op til 300 cm i bredden og 300 cm i højden.

Du skal altid måle et rullegardin fra beslag til beslag. Du kan finde forskellige farver her: Garant.nu

Hvis du har brug for at få rullegardinerne endnu bredere, så er det muligt at få dem specialsyet til dine vinduer. Det kan du få hos Jemtex.dk. Skal du f.eks. have et på 350 cm x 200 cm i højden, så koster det 2106,40 kr. – så helt billigt er det altså ikke at få dem specialsyet.

Køb gardiner hos gardinshoppen

Blandt de mange færdigsyede gardiner på markedet, anbefaler vi Jysk som et godt sted at starte, da de har de billigste færdigsyede gardiner – her kan du både finde romantiske og børnevenlige udgaver, nogle der er grove i stoffet, mens andre er lette.

Hvis prisen er underordnet, og du gerne vil have noget, der skiller sig ud i materiale og kvalitet, så anbefales du hørgardiner. Rullegardiner er en mulighed til dig, der er særlig lysfølsom.

Hvis dit vindue er meget stort kan du også overveje at få gardinerne specialsyet – det gælder både løsthængende gardiner og rullegardiner. Det er dog noget pebret.

TAGS: Billige færdigsyede gardiner , Gardiner til store vinduer , Rullegardiner til store vinduer

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

En kommentar på Færdigsyede gardiner – Smarte gardiner til store vinduer

  1. Jette Grandlev siger:

    Hej. Jeg skal bruge et foldegardin i rustikt hør, bredde ca. 120 og længde 300. Jeg vil have lavet et eller flere løbebånd således at det passer til et altan med bue foroven. Jeg vil have det til at se lidt stort og fyldigt ud foroven så det ligner en buet baldakin, hvis du forstår.
    Jette