Fatboy sækkestol – Udvalg og priser – Original eller kopi

Fatboy sækkestolen er blevet en klassiker. Et solidt og komfortabelt møbel, der former sig efter kroppen, og som kan anbringes overalt i hjemmet.

Prismæssigt kan det populære møbel inddeles i tre kategorier: juniorudgaven, standard-modellen (The Original) og standard-modellen iført forskellige former for luksus-betræk.

Fatboy sækkestol
Fatboy sækkestol – Her vist i orange

Førstnævnte kategori er den billigste – sidstnævnte den dyreste.

Mærkevaremodellerne ses ofte sat til salg sammen andre langt billigere kopi-sækkestole. Få her et overblik over udvalget og priserne.

Enkel og smart komfort

Ideen er i al sin enkelthed genial. En solid stofpose i nylon eller bomuld med coating fyldes med små plastikugler. Herefter sætter du dig bare i den og laver din helt egen stol.

Perfekt foran fjernsynet, i børneværelset eller i loungeagtige omgivelser. De anvendte plaskugler har en særdeles høj slid- og trykstyrke. Stofposens overflade er som regel smudsafvisende og kan meget let tørres af med en fugtig klud.

The Original (140 x 180 cm) til rimelige priser

Fatboy sækkestolen er efterhånden blevet så eftertragtet, at du også kan få den i større supermarkeder så som Bilka. Vil du have mange forskellige farver og design at vælge i mellem, skal du som regel gå efter special- og designbutikker.

Her en oversigt over standard-modellerne (The Original). Tilbud er markeret med en asterisk *.

ForhandlerUdgavePris
Bilka.dkSort, grå, rød1.499 kr.
Wupti.comMange farver1.499 - 1.599 kr.
Designdelicatessen.dkMange farver1.549 kr. * (vejl. normalpris 1.699 kr.)
Casanovafurniture.dkMange farver1.699 kr.
Prispresseren.dkMange farver1.549 kr. * (vejl. normalpris 1.899 kr.)

Specielle design – de noget dyrere udgaver

Hvis du gerne vil have noget ekstraordinært, kan du eventuelt vælge Fatboys Metahlowski-serie. Det drejer sig her om sækkestole med et metallignende stof. De er superflotte og har lige det ekstra touch, der gør dem til noget særligt.

Dog er de ikke helt billige: omkring 2.700 på tilbud. Set i forhold til de normale standard-udgaver stiger prisen altså med over 1.000 kr. pr. enhed.

En anden mulighed er Djeksuns Janet-serien: Ligeledes i et skinnende design, men generelt i mørkere nuancer. Eller modeller betrukket med det populære, blomstrede Marimekko-stof. Og kan du lide Jeans – Denim-stof – så kan du såmænd også få dét som betræk til din sækkestol.

[table "31" seems to be empty /]

Cool sækkestol til junior (130 x 100 cm)

Dine børn vil uden tvivl elske at få en Fatboy ind på værelset. Her kan det godt betale sig at vælge en lidt mindre størrelse designet specielt til børn. Udvalget er ikke så stort set i forhold til de originale voksen-modeller.

Men der er stadig masser af smarte farver: Pink, lime, violet, lyseblå etc.. Eller hvad med et sejt design i camouflage-stof?

Normalprisen for en junior-størrelse ligger mellem 1.400 og 1.500 kr. Som du kan se i skemaet nedenfor, kan du være heldig at få den på tilbud til omkring 1.200 kr. Forhandlerne er listet således, at de billigste står først.

ForhandlerUdgavePris
Designdelicatessen.dk Lime, pink, turkis m.fl.1.199 kr.* (vejl. normalpris: 1.399 kr.)
Prispresseren.dk Pink, camouflage m.fl.1.299 kr.* (vejl. normalpris: 1.499 kr.)
Wupti.comLime1.349 kr.
Casanovafurniture.dkSamme design1.399 kr.

Hvad med de billige kopier?

Måske tænker du “kan det ikke gøres billigere?”. Jo, det kan det sagtens. Når et mærkevare med tiden bliver populær nok, opstår der et væld af kopivarer til lave priser.

Silvan fører et mærke kaldet Ino, der er ca. halvt så dyrt som Fatboy.

Bilka har en (navnløs) børnemodel til kun 299 kr. Om kvaliteten er lige så god er desværre svært at sige. Udvalget af farver er i hvert fald mindre.

Andre lignende sækkestolsmærker

Et andet stort sækkestolsmærke er New Sitting Bull. Design- og kvalitetsmæssigt ser produkterne lige så flotte og gode ud som Fatboy. De er udstyret med et praktisk karabinhul i det ene hjørne, så du kan hænge dem op på væggen.

Generelt er de væsentligt billigere. Du kan således få standard-udgaven for ca. 1.000 kr. på tilbud. Mere fancy modeller koster omkring 1.800 kr. Se dem hos bl.a. Designdelicatessen.dk og Prispresseren.dk.

Noget for enhver smag

Hvad farve og design angår, er der noget for en hver smag. Juniorudgaven kan fås fra omkring 1.200 kr. på tilbud. Standard-udgaven (The Original) til brug for voksne starter prismæssigt ved 1.500 kr.

Der er efterhånden mange forhandlere på markedet: herunder større supermarkeder. Et meget bredt udvalg finder du hos f.eks. Wupti og hos design- og gadget-butikker som Prispresseren.dk.

Skal sækkestolsposen være lavet af et særligt lækkert materiale, starter prisen ved omkring 2.500 kr. Alternativt kan du vælge mærket New Sitting Bull, der ser ud til at være lige så godt som Fatboy, om end det er væsentligt billigere: mellem 1.000 og 1.800 kr.

Ved billigere mærker end dette er det svært at sige noget om kvaliteten.

Skriv en kommentar