Find varmen i elementerne lige udenfor dit hjem

Varmepumper kan være et spændende alternativ til traditionelle opvarmningsmetoder. De er gode for miljøet, og hvis man anskaffer sig en, kan det også mærkes på kistebunden.

Der findes mange forskellige måder at opvarme sit hus på. Det kan være med el, olie eller noget helt tredje. Der findes også en metode, som ikke rigtig minder om de normale opvarmningskilder.

Man kan med fordel anskaffe sig en varmepumpe til at opvarme hjemmet.

En varmepumpe kan nemlig noget de andre varmekilder ikke kan. De andre opvarmningsmetoder kræver, at man tilføjer noget udefrakommende, fx olie, for at skabe varmen.

Varmepumpen kan derimod finde varmen i de mest basale ting.

De mekanismer som driver varmepumpen bruger næsten ingen energi. Det betyder, at der heller ikke er meget CO2-udslip i forbindelse med varmepumpen.

Man kan med god samvittighed installerer en varmepumpe og derved være opmærksom på ikke at skade miljøet.

Du kan altså roligt læne dig tilbage og være glad for, at du ikke bidrager til verdens forfald.

Foruden at være godt for miljøet, så er varmpumperne også gode for din pengepung.

Luften omkring os er gratis, og der er ikke nogen, der kommer kræver betaling for, at luften passerer igennem en kasse.

Det er ikke svært at regne ud, at varmepumpen ikke koster meget.

Så hvis du måske bruger lidt for meget varmt vand, eller kører lidt for meget rundt i en stor bil, og har brug for at lette samvittigheden og gøre noget godt for miljøet, så kan det være en løsning at anskaffe sig en varmepumpe.

Det kan også være, at din olieregning trækker stolen væk under dig, hver gang den kommer ind ad brevsprækken.

Det kan varmepumpen også være med til at sørge for ikke bliver så voldsom en oplevelse, som det godt kan være. Den kan fjerne trykket på økonomien.

Tre forskellige slags varmepumper

Der findes primært tre forskellige typer af varmepumper. Luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og en jordvarmepumpe.

De har alle tre det tilfælles, at de finder varmen steder, hvor man ikke lige tænker, at der er varme at finde. 

Det kan lyde besynderligt, at man kan lave varme ud af luften, især, hvis man har oplevet gå og passe haven i minusgrader.

Det virker umiddelbart ikke som om, at der er meget varme at hente, når ens næse er ved at fryse af, og når ens fingerspidser er blevet helt følelsesløse. 

Men varmepumpen skal ikke bruge varmen fra luften. Den skal bruge energien.

I varmepumpen er der en væske, som altid er koldere end luften. Den bliver varmet op af den omkring liggende luft.

Bagefter bliver den komprimeret og det gør, at den fordamper selv ved lav temperatur. Den damp, bliver så brugt til at opvarme luft som cirkulerer fra huset og ud til varmepumpen.

De tre forskellige typer kan forskellige ting. Luft til luft er til boligopvarmning, mens luft til vand, og jordvarmepumper også kan leverer varmt vand til bruseren og køkkenvasken.

TAGS: Opvarming af hjemmet , Varmepumpe

Jeg hedder Thomas Frandsen og er uddannet arkitekt. Jeg elsker at bygge og være kreativ indenfor gør-det-selv faget. Jeg er lidt en atypisk arkitekt, da jeg også selv elsker at have hænderne i gryden og ikke kun at lave opskriften. Jeg håber at jeg her på Husplushave.dk kan give dig en masse inspiration og ideer via mine artikler.

Kommentarer