Fliser udendørs – Priser på nye og brugte udendørs fliser

Fliser udendørsEn terrasse i haven står på manges ønskeliste, og du kan få drømmen til at blive til virkelighed ved at lægge den selv, uden det koster en herregård. Her kan du se de forskellige flise-muligheder på markedet – fra beton-fliser til naturfliser – og hvad de forskellige typer fliser koster.

Fliser er som regel betegnelse for stenmateriale, der har en overflade over 300cm2, mens betegnelsen sten som regel er mindre. I det følgende vi vil dog ikke skelne skarpt – håber at du kan lade dig inspirere.

Husk dog at jo større flisen er, jo tykkere skal den som regel også være for, at den holder længe.

Mange steder kan du se et tilbud på prisen og hør også altid, om du kan få et afslag i prisen, hvis du køber mange.

Beton-fliser er billige

Beton fliserDu kan få et utal af beton-fliser i forskellige varianter, og de har den fordel, at de er billigere end mange andre fliser på markedet, og så egner de sig godt til det danske klima. På grund af den ensartede flade er de også nemmere at holde rene end mange andre modeller på markedet.

De har desuden en stor slidstyrke, men nogle kan finde dem uæstetiske, men det er der dog råd for, da du kan peppe dem op med f.eks. granitsplinter.

Betonfliser starter fra ca. 75 kr. pr.m2, men kan dog sagtens findes på den anden side af 200 kr. også.

Det kan også betale sig at sørge efter dem i anden sortering. Hos Netfliser.dk kan du få dem til 62 kr. pr. kvadratmeter.

3 tilbud på lægning af fliser

Tegl fliser er klassiske og smukke

En anden populær mulighed er tegl, som er særligt egnet til landidyl og andre romantiske huse. De er nemme at lægge og slidstærke.

Nogle tegl kan godt optage meget vand og har tendens til at danne alger – der kan være god grund til at få dem, der optager så lidt vand som muligt, da det gør stenene robuste og mindre glatte.

Der er store forskelle, når det gælder tegl, men generelt ligger de på 375-1.375 kr. pr. m2, så de ligger i den dyre ende, men er også superflotte.

Naturfliser passer til haven

Natursten til havebelægning eller en lille gårdhave er meget populære. De er velegnede til at få haven til at virke imødekommende og indgå naturligt med omgivelserne uden at falde i øjnene. De er både velegnede til terrasse eller f.eks. en gangsti.

Naturfliser

Prisen afhænger af, hvilken slags natursten, som du gerne vil have, men de billigste fås fra ca. 140 kr. pr.m2, medmindre du finder dem på marken, så er de ganske gratis.

Skifer til terrassen

En anden stilren variant er sorte skifer-fliser, der er en variant af natursten. De kan dog med årene risikere at få et mere gråligt skær, derfor kan det være en god idé at dybdeimprægnere dem før brug med en skiferolie.

De kan lægges i forskellige mønstre og er et godt valg for de, der er æstetisk anlagt.

Skal de være i luksus-afdelingen, så kan man f.eks. finde dem hos Sten-design.dk til 579 kr.

Granit i gårdhaven

Granit havefliserMange danskere vælger granit, og det ser også ganske flot ud i haven, hvor granittens rundede form og naturlige præg spiller godt sammen med naturens egne blomster, rundinger og forgreninger.

Du kan både vælge mosaiksten, chaussesten eller brosten eller store granitfliser. Hvis du vælger brosten, så skal du være opmærksom på, at terrassen kan blive lidt ujævn, men flot ser det ud.

Chaussesten og brosten koster generelt mellem 500-600 kr. for en kvadratmeter, men prisen kan dog svinge lidt.

Hos fliser.dk kan du f.eks. få en granit flise på 30x30x3 fra 285 kr., imod en førpris på 369,95 kr.

Eller du kan klikke dig ind hos Sten-design.dk, der har forskellige varianter og farver og starter fra 239 kr.

De billigste er brugte fliser

Nu har vi skitseret nogle af de mest anvendte fliser på markedet og deres pris, men måske er de ikke helt billigere nok til din pengepung.

Hvis du vil have de billigste fliser på markedet, så er brugte fliser en god idé. Du kan f.eks. kontakte et nedrivningsfirma, hvor du kan spare op til 30 procent.

En anden måde at få fat i brugte fliser på er at søge på Den Blå Avis eller Gul og Gratis.

Husk dog at medregne benzin-udgiften oveni, når du laver et overslag, da du ofte skal køre noget længere end til det nærmeste byggemarked.

Kig efter kvaliteten

Det er vigtigt at tænke på årstidernes vind og vejr, når du køber fliser, fordi det danske vejr kan være ret hårdt ved fliserne på grund af skiftende tø og frost.

Forhør dig derfor altid hos din forhandler i forhold til, hvad stenene kan holde til.

Andre udgifter

Ved sammenligning af billige fliser, så husk at tage højde for, om levering er eksklusiv og inklusiv i prisen.

Som regel er det sådan, at hvis du køber over 30-40 kvadratmeter, så leverer de fleste firmaer fliserne gratis.

Du skal også huske på at medregne de udgifter til grus, leje af udstyr (hvis du selv lægger fliserne) og evt. bortkørsel af den jord, du må grave op af haven for at lægge fliserne.

3 tilbud på lægning af fliser

Formen på det areal du skal have lagt har også noget at sige i forhold til prisen. Det er nemmest at lægge fliser på en firkantet, jævn plet i haven, for så kan du f.eks. bruge beton-fliser, der er store og hurtige at lægge.

Det bliver derimod sværere og dyrere at lægger fliser udendørs, hvis der er skråninger, eller det er ujævnt.

Skriv en kommentar