Foldestige – 2-delt eller 4-delt – Højder og priser

En foldestige er fremstillet som en 2-delt eller en 4-delt foldestige. Begge af disse slags foldestiger kan bruges som wienerstiger eller enkeltstiger – og flere af de 4-delte foldestiger kan også bruges som en arbejdsplatform.

Køber du en 4-delt foldestige kan du både bruge den som en platform samt en wiener- eller en enkeltstige[/caption]

Foldestiger er særdeles praktiske, da de ikke fylder særlig meget og de kan bruges på flere forskellige måder. Det er et godt valg til hjemmet eller til en mindre virksomhed.

Køber du til en virksomhed, skal du huske, at der skal foretages et stigeeftersyn af stigerne mindst én gang om året. De skal foretages af en, som har sat sig ind i leverandørens anvisninger samt de gældende love og regler om stigerne.

Foldestiger er som regel fremstillet af aluminium

4-foldestige
En 4-foldestige er let at transportere

De fleste foldestiger er af aluminium og to eller flere stykker kan let sættes sammen med nogle simple beslag, der låser hele stigen fast, når den foldes ud. Der er ikke bare praktisk, det er også rigtig smart.

Aluminium er et materiale, som er både let og særdeles holdbart, og derfor er det praktisk at fremstille stiger i dette materiale. Foldestiger skal helst have nogle gode brede fødder, så stigen står sikkert på jorden.

Tre gode producenter af foldestiger er Silkeborg Stigefabrik, Jumbo Stillads og Wibe ladders, og de har hver især flere smarte foldestiger, som kan bruges af private eller virksomheder.

GOD TIL PRISEN
Foldestige med plader

Foldestige med plader

 • Solid og kraftig låsemekanisme.
 • Fylder minimalt ved opbevaring.
 • 3-i-1 (wienerstige, foldestige og enkeltstige).
 • Let at bære (lav vægt).
LET AT BETJENE
Jumbo Hobby stige (med platform)

Jumbo Hobby stige (med platform)

 • Nem opbevaring og transport.
 • Platformhøjde 0,95 meter.
 • Sikkerhed: Skridtsikker platform.
 • Universalstige (3-i-1 løsning.
PROFESSIONEL MODEL
Teleskop foldestige (platform)

Teleskop foldestige (platform)

 • Brand: Telestep.
 • Super fleksibel teleskopløsning.
 • Indbyggede håndtag for let transport.
 • Perfekt løsning til professionelle
DEN HOLDBARE
Kombistige - Leddelt (Wibe)

Kombistige – Leddelt (Wibe)

 • Anodiseret alu (sviner ikke tøj og hænder).
 • Høj sikkerhed (stigeford og skridsikre trin).
 • Testbelastning på 350 kg.
 • Hele 9 kombinationsmuligheder.
DET GODE KOMBI VALG
God Allround Foldestige

God Allround Foldestige

 • Brand: Wibe.
 • Kompakt løsning og let at bruge.
 • Aluminimums foldestige (platform tilkøbes).
 • 3,38 meter i længe som enkeltstige.
Indeholder affiliatelinks

Den 2-delte foldestige

Jumbo Super Multistige - smart
Jumbo Super Multistige kan foldes på mange måder

En stige, der udslået ligner et omvendt v, kaldes en Wienerstige. Denne slags stiger er meget stabile, men de kræver selvfølgelig et plant underlag, når man skal arbejde på den.

Den 2-delte foldestige har så yderligere den fordel, at den også kan bruges som en enkeltstige, der så naturligvis bliver dobbelt så lang.

Der er mange gode 2-delte foldestiger på markedet, og de kan være et særdeles godt valg til hjemmet, da de kan bruges til de fleste formål i huset og i haven.

Vil du have en 2-delt foldestige, kan du kan f.eks. købe en smart Super Multistige fra Jumbo – den fås i 4 forskellige størrelser:

Disse Jumbo Super Multistiger har brede slagfaste plasticfødder, som står godt fast på jorden, og de har kraftige knækled i fuldstøbt aluminium.

Hobby og pro 4-delte foldestiger fra Silkeborg Stigefabrik –

4-delt foldestige fra silkeborgstigefabrik.dk
4-delt foldestige fra Silkeborg Stigefabrik

Der er flere forskellige slags 4-delte foldestiger. De kan alle bruges som både enkeltstige og wienerstige, og nogle af dem kan også bruges som et ministillads eller en lille arbejdsplatform.

Denne slags stiger er i 4 dele som hænger sammen via stærke knækled. Stigerne kan også foldes sammen, så de fylde rmeget lidt, når de skal tranporteres.

Fra den danske stigeproducent Silkeborg Stigefabrik kan du blandt andet købe en 4-delt foldestige beregnet til brug derhjemme eller en 4-delt foldestige, som er beregnet til professionel brug:

 • Hobby 4-delt foldestige med vare nr. 6126 kan bruges både som enkeltstige, wienerstige og platform. Den fylder kun 90 cm når den er helt foldet sammen og er således let at transportere. Som wienerstige er den 180 cm høj, og når den er helt foldet ud er den 360 cm. Den kan også bruges som en platform og har så en højde på 90 cm. Denne Hobby stige koster ca. 850 kr. inkl. moms og levering.
 • Multistige Pro 4-delt foldestige med vare nr. 503756 har 4 x 4 trin, en transportlængde på 131 cm og en lodret højde som wienerstige på 200 cm. Som enkeltstige har den lodret højde på 420 cm. Denne stige koster ca. 3.745 kr. inkl. moms og levering.

Den professionelle 4-delte foldestige er ca. 3.000 kr. dyrere end den 4-delte Hobby foldestige, og forskellen mellem de to er at den professionelle stige har kraftigere hængsler og at den kan justeres trin for trin. Derudover er den professionelle stige udstyret med skridsikre sko, så den trygt kan bruges inden for alle brancher.

Det “farligste” ved en 4-delt foldestige er risikoen for at falde igennem trinene, når den er slået ud som ministillads, men det løses nemt ved at lægge en træplade over, som du let selv kan lave. Ellers kan du købe plader, som passer til stigerne fra de forskellige producenter – f.eks. koster en plade som passer til Home stigen med vare nr. 6126 kun ca. 135 kr. ekskl. levering.

Leddelte stiger fra Wibe

Wibe leddelte stige
Wibe Prof leddelt stige nr. 832695

Fra stigeproducenten Wibe Ladders kan du købe en række geniale stiger, som du kan bruge på f.eks. trapper og andre steder, hvor du skal arbejde i forskudte planer.

Wibe Ladders er en svensk producent af stiger og er en del af den Hultafors Group AB, som også er bag professionelt værktøj af mærket Hultafors og arbejdstøjet Snickers Workwear.

Wibe har også opdelt deres stiger i både en serie til hjemmet og flere serier til professionelt brug.

 • Blandt de billigere Wibe stiger er den leddelte foldestige med vare nr. 802210 i Home-serien, som både kan bruges som enkeltstående, wienerstige og platform. Den har i alt 12 trin og en udskudt højde på 338,5 cm. Som platform har den en højde på 89 cm og måler 35 x 220 cm. Du kan få den uden en speciel platformsplade til ca. 1.420 kr. inkl. moms og levering og med en platformsplade til ca. 1.945 kr. inkl. moms og levering.
 • Den meget smarte leddelte Wibe stige i Prof-serien med vare nr. 832695 har hele 9 kombinationsmuligheder, da den også kan bruges med forskudte højder. Den er ideel til trapper, og både som wienerstige og som platform kan den forskydes. Den er kraftig og har en robust stigefod og skridsikre trin. Den har en platformshøjde på 97 cm og en udskudt højde på 360 cm. Den kommer med en platform og koster ca. 2.975 kr. inkl. moms og levering.

En af de største forskelle med Home-serien og Prof-serien er at stigerne i Prof-serien er meget kraftigere og er testet til at kunne bære 350 kg over 8000 gange i træk. Du er således sikker på en usædvanlig holdbar stige.

Telesteps teleskopiske platform

Telestep arbejdsplatform
Med en platform fra Telestep kan du trygt og sikkert bruge begge hænder

Skal du primært bruge din stige som en platform, så kan du købe en særdeles robust 4-delt foldestige fra Telestep.

Telestep er især kendt for deres teleskopstiger, som du også kan læse mere om her, men med denne platform har du et rigtig godt udgangspunkt, når du skal bruge begge hænder. Det er nemlig ikke tilladt at udføre arbejde, hvor du skal bruge begge hænder, hvis stigen skal bruges i erhvervsøjemed.

Denne platform fra Telestep er så robust at du kan anvende den professionelt til al slags arbejde.

Den er 62 cm bred og kan bruges i tre højder: 50 cm, 68 cm og 88 cm. Platformen fylder kun 74 x 28 x 62 cm og vejer 16,5 kg og er således let at bære rundt på og tage med til alle slags jobs.

Telesteps teleskopiske platform koster ca. 4.445 kr. inkl. moms og levering.

Sådan vælger du den rigtige foldestige

Foldestige
Vælg den rigtige stige – skal den bruges i hjemmet eller til erhverv?

Det er vigtigt, at du vælger en af de  professionelle stiger, hvis du skal bruge stigen på en arbejdsplads. Stigeproducenterne producerer kraftigere stiger, som kan holde til mange timers daglig brug i deres professionelle serier, hvorimod stigerne i home-serierne er mindre kraftige og ikke testet til at kunne holde til samme daglige brug.

Skal du blot have en stige derhjemme, kan det derimod godt betale sig at købe en af de billigere stiger. Den billigste af de nævnte er den 4-delte Hobby stige fra Silkeborg stigefabrik til kun ca. 850 kr. inkl. moms og levering. Køber du denne stige, får du rigtig meget for pengene, da den kan bruges både som wienerstige, enkeltstige og platform.

 

>>> Godt udvalg i foldestiger – Klik her <<<

Både Silkeborg Stigefabrik og Wibe Ladders er gode producenter, som har produceret stiger i mange årtier og som har maksimal fokus på sikkerheden ved brug af stiger. Det er meget vigtigt at du læser alt materiale godt igennem, når du modtager din stige, så du er sikker på at den bliver brugt korrekt. Skal den bruges i erhvervsøjemed skal den også tjekkes mindst én gang om året i følge producentens anvisninger.

 

Den praktiske Wibe Ladders med vare nr. 832695 og de 9 kombinationsmuligheder er en solid stige, og da den er testet til at kunne klare 8000 gange at bære 350 kg, kan du roligt købe den. For de ca. 2.975 kr. inkl. moms og levering får du en stige, som vil kunne holde de næste mange år og som du roligt kan lade både dig selv og dine medarbejdere bruge.

Skriv en kommentar