Foodprocessor test – De bedste køkkenmaskiner lige nu

Se hvordan de bedste køkkenmaskiner klarer sig i de nyeste foodprocessor test. KitchenAid 1335EOB vinder Tænks test fra 2014, og Bjørn Teddy køkkenmaskinen vinder Tænks test fra 2013. Disse er begge to relativ dyre maskiner til flere tusind kroner og de er perfekte, hvis du ofte skal bruge maskinen til at røre dej sammen, da de har store skåle og kraftige dejkroge.

foodprocessor test
Kenwood køkkenmaskiner klarer sig godt i de nyeste test af foodprocessorer

Vil du have en både god og billig foodprocessor, hvor der er fokus på at den er god til at blende pesto og hakke mandler, så er Bosch MCM 2054 det perfekte valg, da den vinder en svensk test af Ikacurien i 2013 og koster under 500 kr. inkl. levering.

Foodprocessor og køkkenmaskiner – hvad er forskellen?

Foodprocessorer er populære i de danske køkkener, fordi de er en slags alt-i-en robotter, der både kan rive, ælte, hakke, snitte, skive og røre – med andre ord kan en foodprocessor altså håndtere de fleste af de funktioner kokken har brug for i sit køkken.

>>> Stort udvalg i Foodprocessorer – Klik her <<<

Den største forskel mellem en køkkenmaskine og en foodprocessor er, at en køkkenmaskine er fremstillet med fokus på at den skal være behjælpelig, når man bager.

En foodprocessor er fremstillet med fokuser på, at det skal være let og hurtigt at snitte og blende, og har ikke nødvendigvis dejkroge og andre slags bagerelaterede funktioner.

Nogle af de ting, som du bør undersøge før du køber en foodprocessor eller køkkenmaskine er det følgende:

  • Det letter rengøringen, hvis skåle og tilbehør kan komme i opvaskemaskinen.
  • Har du en stor skål, har du plads til større portioner.
  • Hvor kraftig er motoren? Det har en stor betydning  for hvor hurtigt maskinen kan blende og snitte sig igennem de forskellige madvarer.
  • Er der de rigtige redskaber med til maskinen? F.eks. dejkrog, hvis du gerne vil bruge den til at bage.

Det første, som du skal beslutte er, om du vil have en foodprocessor, som er optimerert med henblik på at den skal snitte, hakke og blende, eller om du vil have en køkkenmaskine med en meget stor skål og gode dejkroge, så du har en fantastisk hjælpe, når du skal bage og have rørt dej sammen.

KitchenAid vinder Tænk foodprocessor test i 2014

KitchenAid vinder Tænks test 2014
KitchenAid 1335EOB vinder Tænk test af foodprocessorere i 2014

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af foodprocessorer i 2009 og 2014 samt en test af køkkenmaskiner i 2013.

Den seneste test af Tænk i 2014 kårer KitchenAid 1335EOB som testens vinder. Maskinernes funktioner såsom blendning, isknusning, snitning, rivning mv. testes og både resultatet og tidsforbruget tages med i den samlede vurdering af maskinerne.

Brugervenligheden og hvor let det er at rengøre maskinerne, vurderes også i Tænks test.

Denne KitchenAid foodprocessor er særdeles brugervenlig, og let at betjene med sine 2 hastigheder. Speed 1 er langsommere og bruges til blødt mad såsom frugt og grøntsager. Speed 2 bruges til hårdere mad såsom

Den leveres med 2 skåle: en stor skål på 3,1 liter og en mindre skål på 950 ml. Motoren er på 300 W, så den er ikke så kraftig som nogle af de andre foodprocessore.

Du kan købe KitchenAid 1335EOB til ca. 2.700 kr. inkl. levering. Den leveres med bl.a. dejkrog og piskeris. Maskinen vejer 7,8 kg. og er dermed en tung maskine, som står godt og sikkert på bordet med sin skridsikre base.

Bosch MCM 2054 vinder svensk test af foodprocessore i 2013

Bosch mcm 2054
Bosch mcm 2054 kan købes hos Kitchenone.dk

Bosch MCM 2054 vinder en test af det svenske testmagasin Icakuriren i 2013 blandt 8 foodprocessorer, selvom den er den næstbilligste til ca. 470 kr. inkl. levering, og viser dermed at prisen ikke altid hænger sammen med kvaliteten.

Testens dyreste maskine, Braun Multiquick 7 K 3210, deler en andenplads med Philips HR 7629. Braun Multiquick 7 K3210 er udgået af produktion, men plejede at koste ca. 3.000 kr, og Philips HR 7627 – som er stort set identisk med Philips HR 7629 – koster ca. 510 kr. inkl. levering.

I testen bruges de forskellige snitteskiver og knivskiver og der laves blandt andet mørdej og pesto med knivskiven og der hakkes persille og mandler og der udskæres kartofler i tynde skriver med snitteskiverne. Med rivebladet rives der til slut gulerødder. Derefter får alle maskinerne point i 4 kategorier: blende, skiver, rive/strimle og hakke.

Bosch MCM 2054 får 5 i både blende, skiver, rive/strimle og 4 i hakkekategorien, og får dermed 19 ud af 20 point. Det noteres også at den er let at vaske op, og kan kommes i opvaskemaskinen. Denne maskine kommer med en skål på 2,3 L og den kan også ælte en dej sammen med røreskiven. Motoren er på 450 W, hvilket er en del mere end Tænks testvinder KitchenAid 1335EOB.

Philips HR 7629 får 5 i kategorierne skiver og rive/strimle og 4 i blende og hakke, så den får i alt 18 ud af 20 point.

Bjørn Teddy vinder Tænks test af køkkenmaskiner i 2013

Foodprocessor test vinder Bjørn Teddy
Testvinder Bjørn Teddy

I 2013 tester Tænk 13 forskellige køkkenmaskiner. Tænk lægger først og fremmest vægt på hvor gode køkkenmaskinerne er, når de pisker flødeskum og æggehvider, samt hvor gode maskinerne er til både at ælte brøddej og kagedej. Også brugervenlighed indgår i det samlede testresultat.

Det danske firma Wodschow har fremstillet suveræne køkkenmaskiner i næsten 100 år, og deres gode og dyre køkkenmaksine Bjørn Teddy vinder Tænks test i 2013.

Bjørn Teddy fremhæves for, hvor godt den klarede i at ælte dej, samt hvor lidt den larmer.

Bjørn Teddy koster ca. 6.500 kr. her. Der kan købes kødhakker og grøntsagsskærer som ekstra tilbehør. Den har en skål på 5 L, og en motor på 500W, og leveres med dejkroge og piskeris.

Morphy Richards vinder Tænks foodprocessor test i 2009

Morphy
Morphy Richards Reference 48950

I 2009 testede Tænk otte forskellige foodprocessorer i prisklassen er fra 500 kr. til 4.000 kr. på testtidspunktet – mange af modellerne er faldet i pris siden.

Blandt nogle af de mest interessante konklusioner var, at den dyreste ikke nødvendigvis er lig med den bedste. Vinderen var nemlig Morphy Richards Reference 48950, som kun kostede ca. 2.000 kr., og som var blandt de billigere modeller i testen. Desværre kan denne model stort set ikke købes længere.

Morphy Richards Reference 48950 klarer det godt, både når det gælder om at piske flødeskum, mikse kagedej og hakke nødder. Brugervenligheden er god, mens konstruktion og holdbarhed er i top.

Morphy Richards Reference 48950 vejer 7,3 kg og har en skål på 2,5 l. Den har en motor på 700 W.

Kenwood KM636 vinder Svensk Råd&Rön test i 2013

Foodprocessor test 2013
Kenwood 636 kan købes på Kitchenone.dk

Det svenske forbrugermagasin Råd&Rön har ligesom Tænk, også testet køkkenmaskiner i 2013. De har testet 27 køkkenmaskiner, heriblandt 10 fra Kenwood.

Kenwood KM636 Major Classic bliver testens vinder, og fremhæves for at være suveræn til at ælte dej. Den leveres med blender, dejkroge og piskeris, men du kan købe et væld af ekstraudstyr til den, som f.eks en citruspresser, ismaskine, kødhakker, kartoffelskræller, blender og pastaskærer.

Den har en skål med en kapacitet på 6,7 L, og den vejer 8,5 kg. Den har en kraftig motor på 900 W.

Kenwood KM636 koster 2.500 kr. her.

Kenwood KM020 vinder svensk test i 2012

Test af Kenwood foodprocessor
Kenwood KM020 kan købes på Kitchenone.dk

Kenwood KM020 Major Titanium er en anden supergod køkkenmaskine, og den vinder svenske Testfakta’s test af 7 køkkenmaskiner i 2012.

I forhold til de andre køkkenmaskiner, som bl.a. er OBH Nordica Hercules og Bosch MUM86, udmærker Kenwood KM020 sig ved at være utrolig brugervenlighed, og den klarer sig godt i alle de andre test. Den er bedst til at piske æggehvider, og den er rigtig god til at ælte dej.

Den har en meget kraftig motor på 1500W, en skål på 6,7 L og vejer 9,7 kg. Som Kenwood 636 Major Classic leveres den med blender, dejkroge og piskeris, og du kan tilkøbe det samme tilbehør.

Kenwood KM020 koster 3.775 kr. inkl. levering her.

Sådan vælger du den bedste foodprocessor til prisen

Det kan godt betale sig, at købe en af testvinderne fra en af disse test af foodprocessorer og køkkenmaskiner. Alle de nævnte køkkenmaskiner er af høj kvalitet, og et professionelt testhold har gennemtestet dem for, hvor gode de er til at piske og ælte, samt hvor brugervenlige de er.

Den billigste foodprocessor blandt de nævnte er Bosch MCM 2054, som kun koster under 500 kr. Den er suveræn til at hakke, rive, blende og skære i skiver, og den kommer endda med en røreskiv og en skål på 2,3 L, så du kan lave en dej i den. Her får du rigtig meget for pengene, og den kan anbefales til de fleste formål.

Overvejer du en køkkenmaskine, som er skabt med henblik på at kunne røre dej sammen, ælte dej og piske både ægghvider og flødeskum, så er Morphy Richards Reference 48950 til knap 2.000 kr. et rigtig godt køb. Dens skål er dog ikke så stor, og motoren er ikke så kraftig.

De to Kenwoodmaskiner ligner meget hinanden og er også gode til både at ælte og piske, men Kenwood KM020 har den kraftigste motor, og koster 1.000 kr. mere end KM636 Kenwood gør. Det gode ved Kenwoods køkkenmaskiner er, at du kan få masser af ekstraudstyr relativt billigt, så du kan bruge dem til mange forskellige formål i køkkenet såsom kødhakker, ismaskine, pastaskærer udover de mere almindelige formål.

>>> Stort udvalg i Foodprocessorer – Klik her <<<

Den danske Bjørn Teddy er kåret af Tænk som den bedste køkkenmaskine i 2013, og det er også den dyreste af de nævnte køkkenmaskiner. Du kan ikke få så meget ekstraudstyr til den, hvilket kan være en ulempe, hvis du gerne vil bruge den til mange forskellige formål.

Links

Du kan købe adgang til Tænks test af foodprocessorer fra 2014 her

Skriv en kommentar